واکسیناسیون کرونا در چهارمحال و بختیاری آغاز شد
گروه استانها - رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد از انجام واکسیناسیون در استان خبر داد و گفت: واکسیناسیون عمومی در اواسط تابستان سال آینده صورت میگیرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از شهرکرد ، مجید شیرانی بعدازظهر امروز در آیین آغاز واکسیناسیون سراسری علیه بیماری کووید19 با قدردانی از ایثارگری و جانفشانی کادر بهداشت و درمان و مردم و مسئولان برای همراهی، اتحاد و همدلی طی دوران شیوع کرونا اظهار داشت: واکسیناسیون، نقطه عطف مقابله با ویروس کرونا بود که تلاشهای فراوانی در دنیا و کشور برای رسیدن به این مرحله صورت گرفت.
وی افزود: بیماری کرونا طی یک سال گذشته بهای سنگینی داشت و بسیاری از خانوادهها داغدار و جوانان و بزگسالان خود را از دست دادند. با وجود منتقدانی که در زمینه استفاده از ایمنی جمعی بود ولی این منتقدان خیلی زود متوجه شدند که باید به ایمنی جمعی امیدوار باشیم و با همه اضطراری که بود مجوزهای لازم برای ساخت واکسن کووید19 در دنیا از جمله کشورمان اخذ شد.
شیرانی عنوان داشت: نباید نسبت به دستاوردهای علمی و فناورانه پزشکی دانشمندان کشورمان دچار بیتعصبی شویم چراکه اگر با دیده شک و تردید به این موضوع نگاه کنیم بهخصوص در حوزه سلامت، پزشکی و پیراپزشکی که سرآمد علوم موفق کشور بهخصوص در زمینههای مهارتی، کارایی، تولید علم و فناوری هستند زیرا در این حوزه در دنیا حرف برای گفتن داریم.
وی ادامه داد: در مدیریت و تولید تجهیزات مبارزه با کرونا، تستهای تشخیصی و تولید واکسن کووید 19، قدمهای علمی کارامد و مطئمنی برداشته شده است و با وجود فشارهای ناعادلانه زیادی که کشور متحمل است باید با دید تعصب و غیرت به کار دانشمندان ایرانی بنگریم و مدافع سرسخت این حوزه باشیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد با ابراز امیدواری نسبت به واکسیناسیون عمومی با استفاده از واکسن تولید ملی تصریح کرد: برای اینکه خدشهای به روحیه مردم وارد نشود و سلامت مردم تهدید نشود تصمیم بر آن شد که واکسن از خارج وارد شود و در این شرایط منافع مالی شرکتهای چندملیتی تولیدکننده در نظر گرفته میشود و این محصول را به فروش میرسانند این کشورها در صدد دریافت گواهی بینالمللی و نهایی کردن فاز چهارم این واکسن بر روی اقوام، سنین و مردم کشورهای مختلف هستند.
وی ادامه داد: کشورهای خاصی با پول، قدرت سیاسی زیاد، دوستی یا سرسپردگی زیاد میتوانند واکسن از سایر کشورها وارد کنند ولی ما باید متکی بر تولید واکسن داخلی باشیم و مهمترین گامی که در کشور برداشته شد تجهیز و نوسازی ناوگان واکسنسازی شرکت رازی است که بیش از نیمقرن سابقه واکسنسازی دارد، برای این بخش بیش از 30 میلیون دلار اعتبار تخصیص پیدا کرد.
شیرانی اضافه کرد: تولید آزمایشگاهی واکسن یک مرحله است و تولید انبوه و بستهبندی مرحله دیگری که کشور در این زمینه سرمایهگذاری کرده و تلاش میشود واکسن ترکیبی تزریقی استنشاقی ساخته شود که جزو موفقیتهای نادر دنیا خواهد بود.
وی تشریح کرد: حدود چهار واکسن نیز مرحله حیوانی را طی کردهاند و در حال ورود به مرحله انسانی هستند، با کشور روسیه برای وارد کردن تکنولوژی و دانش فنی ساخت واکسن وارد مذاکره شدهایم و با کشور باکو نیز مذاکره و قرارداد برای انتقال تکنولوژی و دانش فنی منعقد شده است، همچنین فاز 3 انسانی واکسن کوبا در حال طی شدن است که اگر فاز 3 در کشور با جمعیت انبوه انجام شود مقداری از واکسیناسیون کشور را قبل از عید تامین خواهد کرد و احتمالا این واکسن اولین واکسنی است که به صورت انبوه در کشور تولید میشود همچنین واکسنهای ایرانی برکت و رازی در تابستان سال آینده در کشور به تولید انبوه خواهند رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد خاطرنشان کرد: مسئولان سازمان غذا و دارو پس از بررسیهای لازم و انتشار جزئیات مربوط به واکسن روسی این واکسن را در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار دادند و جزو اولین کشورهای متقاضی ورود و منعقدکننده قرارداد ورود واکسن به کشور بودیم اما به دلیل تاخیر در انتقال پول مقداری تاخیر ایجاد شد و اگر کارشکنیهایی صورت نگیرد امیدواریم واکسنهای دیگری نیز وارد کشور شود.
وی افزود: در حال حاضر واکسن روسی به افراد اولویتدار از جمله کارکنان بهداشت و درمان، افراد سالمند بهویژه سالمندان مستقر در نقاهتگاهها و مراکز نگهداری سالمندان، معلولان مراکز نگهداری و افراد دارای بیماریهای زمینهای انجام و ردهبندی سنی پنج ساله برای واکسیناسیون انجام شد به این صورت که زمانی که واکسیناسیون پنج سال به اتمام برسد افراد رده سنی پنج سال پایینتر در اولویت واکسیناسیون قرار میگیرند و پس از پایان این مرحله افرادی که در این گروههای اولویتدار نبوده و بیماری زمینهای ندارند با تولید انبوه واکسن ایرانی واکسینه میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در پایان گفت: پروتکلهای بهداشتی همچنان باید مانند قبل رعایت و نظارتهای لازم صورت گیرد تا افراد قابل توجهی از جامعه واکسینه شوند.
گفتنی است در انتهای این برنامه اولین واکسیناسیون کرونای استان در بیمارستان هاجر شهرکرد انجام شد.
انتهای پیام/7540