کلینیک سیار دامپزشکی در ۵ شهرستان گیلان مستقر می‌شود


کلینیک سیار دامپزشکی در 5 شهرستان گیلان مستقر می‌شود

گروه استان‌ها- مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان گفت: از ۲۰ بهمن‌ماه‌ تا ۲۵ بهمن‌ماه کلینیک سیار دامپزشکی در ۵ شهرستان گیلان با هدف‌گذاری روستاها مستقر می‌شود.

مرتضی مرادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، اظهار داشت: در دهه فجر امسال با توجه به قطبیت محصولات کشاورزی در گیلان به‌ویژه قطبیت آن در محصول برنج کیفی طرح «مدیریت پایدار در اراضی شالیکاری» گیلان رقم خورد.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان خاطرنشان کرد: طرح مدیریت پایدار در اراضی شالیکاری به شکل 3 ساله مانند طرح مشابهی که در 3 سال گذشته انجام شد اجرا می‌شود.

مرادی گفت: در طرح گذشته تنها به بذر و تغذیه گیاه برنج پرداختیم و استفاده از آزمون خاک، استفاده از بذرهای گواهی شده و نهاده‌های تقویتی باعث شد در 3 سال گذشته افزایش عملکرد خوبی را شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه در 3 سال گذشته در مجموع 30 درصد افزایش عملکرد ایجاد شد افزود: طرح مدیریت پایدار با 4 آیتم بذر، تغذیه گیاه برنج، مبارزه با آفات و بیماری‌های برنج و مدیریت ضایعات برای 10 هزار مزرعه و یا بهره‌بردار ارائه می‌شود.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان عنوان داشت: در بحث حمایت از محصولات باغی به‌ویژه محصولات چای طرحی مشابه طرح تغذیه در 100 باغ نمونه استان انجام می‌شود.

در این طرح‌ها با استفاده از آزمون‌های خاک و کودهایی که می‌توان با آن روند تغذیه گیاه چای را اصلاح کرد و همچنین آموزش‌هایی در جهت شخم درست زمین و هرس درست باغات چای و با استفاده از تعاونی‌ها و کارخانجات چای از کشاورزان حمایت می‌کنیم.

مرادی از اجرای رزمایش 5 روزه از 20 تا 25 بهمن خبر داد و گفت: این رزمایش، رزمایش اردوهای جهادی با محوریت دامپزشکی و دامپروری است که توسط 17 گروه جهادی متشکل از مهندسان فارغ‌التحصیل علوم دامی اجرا می‌شود.

وی ابراز داشت: این رزمایش در 5 شهرستان رودسر، رودبار، تالش، ماسال و شفت برای کمک به دام‌ پروران خدماتی مانند ضدعفونی جایگاه دام، آموزش بیماری‌ها و شناخت بیماری‌های دامی، در موارد لازم واکسیناسیون دام و طیور و برگزاری کلاس‌های آموزشی برای دام‌ پروران را ارائه می‌دهد.

وی افزود: با توجه به رزمایش جهش تولید که در همه اراضی شالیکاری برای حمایت از محصول برنج اجرا شد، طرح مدیریت پایدار اراضی شالیکاری نیز با کمک اساتید دانشگاهی و اساتید میز تخصصی برنج تدوین می‌شود.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان بیان کرد: تا پایان بهمن‌ماه کلینیک دامپزشکی سیار با خودروی مجهز به دستگاه سونوگرافی و داروهای مورد نیاز به شکل شیفتی در شهرستان‌ها با هدف گذاری روستاها حضور پیدا می‌کند.

وی افزود: کلینیک سیار دامپزشکی با کمک اداره دامپزشکی و امور دامی جهاد کشاورزی استان گیلان در شهرستان ‌های مذکور مستقر شده و خدماتی را ارائه می‌دهد که در افزایش راندمان تولید گوشت قرمز تأثیر به سزایی دارد.

مرادی عنوان داشت: با توجه به اینکه استان گیلان قطب کشاورزی است 30 درصد از تسهیلات اعطایی از سوی کمیته امداد امام خمینی ( ره ) گیلان به بخش کشاورزی یا بخش‌های مرتبط با بخش کشاورزی اختصاص پیدا کرد.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان خاطرنشان کرد: این وام با درصد بهره کم و اقساط پایین برای کمک به ایجاد شغل در عرصه‌های مختلف کشاورزی و پایداری مشاغل کشاورزی کمک می‌کند.

مرادی گفت: با همکاری خوب کمیته امداد امام خمینی (ره) گیلان و بسیج سازندگی که بسیج مهندسان کشاورزی در ذیل آن کار می‌کند 30 درصد از این‌ وام‌ها در بخش کشاورزی مصرف شد که سرمایه‌گذاری به جایی بوده است.

مسئول سازمان بسیج مهندسین کشاورزی سپاه قدس گیلان تصریح کرد: مبلغ این وام‌ها با توجه به نوع شغل و نوع فعالیت ایجاد شده، برای هر فرد از 25 میلیون تومان تا 50 میلیون تومان بوده است.

وی افزود: همه این طرح‌ها بخشی از طرح ملی بسیج همگام با کشاورز است که با کمک و مشارکت هزار و 100 نفر از مهندسان در استان گیلان به اجرا در می‌آید و این بدین معنا است که بسیج همواره همگام و همراه با کشاورزان است.

انتهای پیام/614/ jت

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon