نخستین گفت‌وگوی تلفنی بایدن با رئیس جمهور چین

نخستین گفت‌وگوی تلفنی بایدن با رئیس جمهور چین

رئیس جمهور آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهور چین از اقدامات پکن در زمینه‌های اقتصادی و تجاری و همین طور حقوق بشر انتقاد کرده است.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از رویترز، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه نخستین گفت‌وگوی تلفنی خود را با شی جین پینگ رئیس جمهور چین از زمان پیروزی در انتخابات نوامبر و به قدرت رسیدن در ماه گذشته انجام داده است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

بر اساس این گزارش، این نخستین مکالمه رئیس جمهور چین با یک رئیس جمهور آمریکا از ماه مارس سال گذشته به شمار می رود یعنی زمانی که شی جین پینگ با دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا صحبت کرده است. از آن زمان تاکنون روابط آمریکا و چین دو اقتصاد بزرگ جهان به پایین ترین سطح در دهه‌های اخیر رسیده است.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «بایدن به شی جین پینگ گفته است که یکی از اولویت‌های مهم آمریکا حمایت و حفاظت از منطقه آزاد و امن هند-اقیانوسیه است. بایدن همچنین نگرانی‌های اساسی خود را درباره اقدامات غیرمنصفانه چین در زمینه‌های اقتصادی، اقدامات سرکوبگرایانه در هنگ کنگ، نقض حقوق بشر در سین کیانگ و اقدامات تجاوزکارانه روز افزون در منطقه از جمله در قبال تایوان بیان کرده است».

کاخ سفید افزود: بایدن و شی همچنین درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا و چالش‌های مشترک مربوط به تغییرات اقلیمی و جلوگیری از اشاعه تسلیحات بحث و تبادل نظر کردند. بایدن همچنین از تمایل ایالات متحده برای همکاری با چین برای خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی خبر داده است.

یک مقام ارشد دولت بایدن پیش از این مکالمه تلفنی به خبرنگاران گفت: بایدن به دنبال تعامل کاربردی و نتیجه گرا و شفاف با رئیس جمهور چین است ولی در عین حال می‌خواهد مطمئن شود که رهبران دو کشور این فرصت را همواره خواهند داشت تا یک خط باز ارتباطی داشته باشند، آن هم علی رغم نگرانی‌های آمریکا درباره رفتارهای پکن.

این مقام رسمی افزود: دولت بایدن طی ماه‌های آینده اعمال محدودیت‌های جدید علیه صادرات فناوری‌های حساس و خاص به چین را با همکاری و هماهنگی متحدان و شرکای بین‌المللی اش بررسی خواهد کرد.

وی اظهار داشت: دولت بایدن هیچ عجله‌ای برای لغو تعرفه‌های تجاری وضع شده توسط دولت ترامپ علیه چین ندارد ولی با متحدانش درباره نحوه برخورد با عدم توازن تجاری با پکن رایزنی و مشورت خواهد کرد.

این در شرایطی است که آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا جمعه گذشته در گفت‌وگوی تلفنی با یانگ جیه چی دیپلمات ارشد چینی تاکید کرده است که ایالات متحده قاطعانه مسائل مربوط به حقوق بشر و ارزش‌های دموکراتیک در منطقه سین کیانگ، تبت و هنگ کنگ را دنبال و پیگیری خواهد کرد.

بلینکن همچنین پکن را تحت فشار قرار داده است تا کودتای نظامی در میانمار را محکوم کند.

وزیر خارجه آمریکا همچنین بر این مساله پافشاری کرده است که ایالات متحده با متحدانش همکاری خواهد کرد تا چین را به خاطر آنچه تلاش‌هایش برای تهدید ثبات در هند-اقیانوسیه خواند، پاسخگو کند، از جمله اقدامات چین در تنگه تایوان.

مشاور ارشد سیاست خارجی رئیس جمهوری چین نیز واشنگتن را مقصر سقوط روابط دوجانبه میان دو کشور به پایین‌ترین حد ممکن در چند دهه گذشته دانست و در عین حال انتقادهای آمریکا از سیاست‌های پکن در قبال سین کیانگ و هنگ کنگ را رد کرد.

یانگ جیئه چی به بلینکن گفت که آمریکا باید اشتباهات خود را جبران کرده و در راستای ترویج سلامت و توسعه پایدار روابط واشنگتن-پکن و همکاری کند.

یانگ همچنین تاکید کرد که هر دو طرف باید به منافع حیاتی و سیستم‌های سیاسی یکدیگر احترام بگذارند. وی همچنین گفت که طرفین باید از امور داخلی خود مراقبت کرده و درعین حال تاکید کرد که چین قویا مسیر خود به سمت سوسیالیسم را با خصوصیات چینی ادامه خواهد داد و هیچ کس نمی‌تواند مانع احیاء دوباره ملت چین شود.

 

انتهای پیام /

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon