دومین تولید‌کننده خرمای کشور در آستانه نابودی/ ۷هزار هکتار از نخلستان‌های خوزستان به آفت چوب‌‌خوار دچار شدند

دومین تولید‌کننده خرما کشور در آستانه نابودی / 7 هزار هکتار از نخلستان‌های خوزستان به آفت چوب‌ خوار دچار شدند

گروه استان‎ها ـ دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان با اشاره به ابتلای نخلستان‌های خوزستان به آفت چوب‌خوار خواستار استفاده از ظرفیت ماده۲۰ قانون حفظ نباتات کشور برای مقابله با شیوع این آفت در استان شد.

شهلا عموری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اهواز اظهار داشت: خرما یک محصول مهم و صادراتی خوزستان است که نقش مهمی در توسعه صادرات بازرگانان خوزستانی دارد.

وی با اظهار نگرانی از شیوع آفت چوب‌‌خوار تنه خرما و نابودی این نخل‌های خوزستان، افزود: تداوم شرایط نامطلوب اقلیمی و بی‌توجهی در تهیه برنامه‌های کنترلی این آفت می‌تواند سطح بیشتری از آلودگی چوب‌خوارها را به نخلستان‌های خوزستان تحمیل کند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز بیان داشت: توجه جدی ستاد مدیریت بحران خوزستان به خواسته فعالان کشاورزی و تولیدکنندگان خرما در خوزستان به‌منظور ورود دستگاه‌های متولی در مبارزه با طغیان هرچه بیشتر این آفت بحران‌ساز ضروری است.

عموری ابراز کرد: بررسی‌ اولیه حاکی از ابتلای 7 هزار هکتار از نخلستان‌های خوزستان به آفت چوب‌‌خوار است و این درحالی است که کارشناسان این حوزه در مراکز علمی خوزستان نسبت به فراگیر شدن این بحران در آینده نزدیک هشدار جدی دادند.

وی با بیان اینکه نباید اجازه داد این آفت به کل نخیلات خوزستان نفوذ کند گفت: برای جلوگیری از سرایت این آفت لازم است سازمان جهادکشاورزی خوزستان به‌کمک ستاد مدیریت بحران استان وارد عمل شود.

دبیر شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خوزستان به ظرفیت ماده 20 قانون حفظ نباتات اشاره و اضافه کرد: برابر با این قانون ‌باید منابع مالی مربوط به پیشگیری و مبارزه با آفت چوب‌‌خوار برای استان خوزستان پیگیری شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز خرما را یک محصول استراتژیک در خوزستان دانست و گفت: همان گونه که استان بوشهر برای کنترل و مبارزه با این آفت تسهیلات دولتی را برای نخلداران فراهم کرده است، انجام اقدامات مشابه در خوزستان نیز ضروری است.

وی با یادآوری اینکه خوزستان بیشترین سطح زیرکشت خرما در کشور را دارد ادامه داد: با وجود این، این استان دومین تولیدکننده خرما است که این امر نشان‌دهنده وجود مشکلات متعدد در نخلستان‌های خوزستان است؛ در غیر این صورت متناسب با سطح زیر کشت، این استان نیز می‌توانست نخستین تولیدکننده خرما باشد.

به گزارش تسنیم؛ آفت چوب‌خوار معمولاً میوه خرما، دانه گرده و میوه در انبار را مورد حمله قرار می‌دهد اما خطرناک‌ترین نوع آنها، چوب‌خواری است که تنه درخت را تضعیف می‌کند و باعث از بین رفتن نخل می‌شود.

انتهای پیام/341/ش+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon