آجر به آجر برای جبران کمبود فضای آموزشی در استان کرمان؛ مسئولان و خیران آستین بالا زدند


آجر به آجر برای جبران کمبود فضای آموزشی در استان کرمان؛ مسئولان و خیران آستین بالا زدند

گروه استان‌ها- خیران و مسئولان استان عزم خود را جزم کردند تا کمبود فضای آموزشی در استان کرمان را جبران کرده و آجر به آجر برای دانش آموزان مدرسه بسازند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان ، شاید این روزها به دلیل شیوع ویروس کووید19 و آموزش‌های مجازی معضل کمبود فضای آموزشی در استان و به ویژه در شهر کرمان چندان به چشم نیاید، اما مسئله مهمی است که با اتمام کرونا و آغاز آموزش‌های حضوری مشکلات آن دامن خیلی از دانش آموزان را می‌گیرد مشکلی که بیشترین آسیب آن متوجه دانش آموزان، آموزش‌ها و سطح یادگیری آنها بوده و بیشترین بار آن به دوش معلمانی است که مجبورند کلاس‌های چهل پنجاه نفره را مدیریت کنند.

کمبود فضای آموزشی در شهر کرمان معضلی است که دانش آموزان کرمانی با آن مواجه هستند و از چرخه خارج شدن تعدادی از مدارس به دلیل وقوع زلزله و ناایمن بودن آن را تشدید کرده و آموزش و پرورش استان کرمان در سال‌های گذشته تلاش کرد تا با بالا بردن تراکم تعداد دانش آموزان در کلاس‌های درس موجود، دو شیفته کردن مدارس و البته برگزاری برخی کلاس‌ها در کانکس، برای این مسئله راهکاری پیدا کند و در آن شرایط چاره‌ای هم جز پذیرفتن آن نبود.

سرانه فضای آموزشی براساس استانداردهای کشوری هشت مترمربع است که نزدیک به استانداردهای جهانی است؛ استانداردی که در تمامی استان­‌های کشور وجود ندارد و میانگین فضای آموزشی در کشور ما 5.2 مترمربع است یعنی فاصله 3 متری با فضای استاندارد آموزشی در ایران و متأسفانه این عدد در استان کرمان پایین‌تر و این وضعیت وخیم‌تر است.

براساس آمار مطرح شده توسط مسئولان سرانه فضای آموزشی در استان کرمان 4.9 درصد بوده که با تلاش‌های انجام شده این عدد امروز به 5.05 درصد رسیده است؛ البته به این آمار باید 23 درصد کلاس درس تخریبی موجود در استان کرمان را هم اضافه کرد مدارسی که عمر برخی از آنها به بیش از چهل پنجاه سال می‌رسد.

در این شرایط است که خیران و مسئولان استان عزم خود را جزم کردند تا کمبود فضای آموزشی در استان کرمان را جبران کنند و همه دست به دست هم دادند تا آجر به آجر برای دانش آموزان مدرسه بسازند و مسئولان استان کرمان امیدوارند با افتتاح مدارس در حال ساخت سرانه فضای آموزشی در استان به میانگین کشوری برسد، میانگینی که تا وضعیت مطلوب و استاندارد فاصله زیادی دارد.

سیدمحمد واعظی‌نژاد مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان با بیان اینکه قبل از اینکه طرح تخریب و بازسازی مدارس در کشورمان در سال 86 آغاز شود 70 درصد مدارس استان کرمان تخریبی بودند اظهار داشت: امروز این عدد به 23 درصد رسیده است و در حال حاضر 23 درصد مدارس استان کرمان باید تخریب شوند.

وی با اشاره به اینکه در سال‌های گذشته تلاش کردیم تا با مشارکت خیران و کمک دولت مدارس تخریبی استان کرمان بازسازی شوند تا فضاهای خوب و مطلوبی را برای تحصیل و آموزش دانش آموزان کرمانی فراهم کنیم تصریح کرد: با شیوع ویروس کرونا و تعطیلی مدارس و آموزش‌های حضوری، فرصت خوبی برای بازسازی و مقاومت سازی مدارس در استان کرمان بوجود آمد.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان با بیان اینکه در دهه فجر امسال 100 مدرسه با 455 کلاس درس در استان افتتاح و تحویل آموزش و پرورش شد افزود: در ادامه هم در برنامه داریم تا سرانه فضای آموزشی استان کرمان را که از میانگین کشوری پایین‌تر است را به میانگیم کشوری نزدیک کنیم.

وی با اشاره به اینکه برای رسیدین به میانگین کشوری نیاز است تا مدارس جدیدی در استان کرمان ساخته شود گفت: ساخت و ساز مدارس و تأمین فضای آموزشی با اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس بوده اما اولویت‌بندی بازسازی مدارس با آموزش و پرورش است.

واعظی‌نژاد بیان کرد: طرح طرح مکان یابی مدارس را از ابتدای سال 99 در استان به ویژه در مناطق روستایی آغاز کردیم که نیاز این مناطق تا 50 سال آینده سنجیده و براساس این برنامه مکان یابی ساخت و ساز مدارس انجام می‌شود.

وی با یادآوری اینکه امسال طرح "آجر به آجر" از سمت وزارتخانه ابلاغ شد و مشارکت خوب خیران استان کرمان را در این طرح شاهد بودیم عنوان کرد: در سال 98 مشارکت خیرین مدرسه‌ساز در استان کرمان 97 میلیارد تومان بوده و این مشارکت در سال جاری به 230 میلیارد تومان رسیده است که تقریباً با اعتبارات دولتی ما برابری می‌کند.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان با بیان اینکه طرح "آجر به آجر" زمینه مشارکت همه مردم را در امر مدرسه‌سازی فراهم کرده است گفت: استان کرمان در پویش محرم طرح آجر به آجر رتبه نخست کشوری را با 15 هزار مشارکت کسب کرد.

وی با اشاره به آغاز پویش "من مادرم، فرزندان ایران بچه‌های من" با تمرکز بر ظرفیت بالای زنان و مادران ایران زمین اشاره کرد و افزود: هم استانی‌های عزیز می‌توانند با مراجعه به سایت آجر به آجر از سامانه مهر مدرسه، استان کرمان را انتخاب کرده و با اهدای هر مبلغی در این پویش خداپسندانه مشارکت کنند و تا به امروز 12 هزار و 500 نفر در این طرح شرکت کردند.

واعظی‌نژاد با بیان اینکه 310 پروژه نیمه تمام در سال 96 در استان کرمان داشتیم که بلاتکلیف مانده بودند گفت: به همت خیران از جمله اتاق بازرگانی استان کرمان موفق شدیم همه این پروژه‌ها را فعال کرده و در حال حاضر تعدادی از این مدارس به بهره‌برداری رسیده و تعدادی از مدارس نیز تا پایان سال به بهره‌برداری می‌رسد.

وی با اشاره به اینکه این مسئله باعث شد تا سرانه فضای آموزشی استان کرمان از 4.9 درصد به 5.05 درصد برسد و به میانگین کشوری نزدیکتر شویم ادامه داد: روستاها و شهرهای کوچک در اولویت بودند و به دنبال این بودیم که امکانات آموزشی لازم در این مناطق فراهم شود تا مانع مهاجرت مردم این مناطق به شهرها شویم.

مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان کرمان ادامه داد: در برخی روستاها مجتمع‌های شبانه روزی متمرکزی ایجاد کردیم تا دانش آموزان چند روستا بتوانند از امکانات آموزشی بهره‌مند شوند.

وی تصریح کرد: دانش آموزانی که در حاشیه شهر کرمان یا دورافتاده‌ترین نقاط استان هستند باید با دانش آموزانی که در مرکز شهر کرمان هستند باید شرایط یکسان آموزشی داشته باشند و همه از امکانات نرم افزاری و سخت افزاری یکسانی بهره‌مند شوند.

سیدمهدی طبیب ‌زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه 120 مدرسه توسط بخش خصوصی و فعالان اقتصادی استان کرمان ساخته می‌شود اظهار داشت: سال گذشته طی امضای تفاهمنامه ای بین اتاق کرمان، اداره کل نوسازی مدارس و موسسه مهر گیتی، مقرر شد 120 مدرسه در استان کرمان توسط فعالان اقتصادی با عنوان "پویش کرمان دانا" ساخته شود.

وی با بیان اینکه پس از امضای این تفاهمنامه، تکمیل 14 مدرسه نیمه تمام استان کرمان نیز در این طرح گنجانده شد گفت: امیدواریم با اجرای این تفاهمنامه عقب ماندگی فیزیکی فضای آموزشی کرمان جبران شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان کرمان با اشاره به اینکه استان کرمان نیاز به ایجاد نهضت ساخت مدرسه دارد افزود: برای عملیاتی شدن این نهضت باید روند واگذاری زمین برای ساخت مدرسه تسهیل شود.

احمد اسکندری‌نسب مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان نیز با اشاره به اینکه در شش ماه اخیر عملیات ساخت 39 مدرسه در قالب 287 کلاس درس در استان آغاز شده اظهار داشت: از ابتدای شهریور 99 تا امروز به طور متوسط در هر ماه 72 کلاس درس در استان ساخته شده که پروژه های بسیار خوبی بوده‌اند.

وی با بیان اینکه به همت خیرین و با محوریت اتاق بازرگانی استان کرمان در شش ماه اخیر عملیات احداث روزانه دو کلاس درس در استان آغاز شده افزود: با بهره‌برداری از هزار کلاس درس تا پایان سال جاری سرانه میانگین فضای آموزشی استان کرمان به میانگین کشوری می‌رسد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان با اشاره به اینکه هر خیری که 30 درصد هزینه ساخت مدرسه‌ای را تقبل کند تا تکمیل مدرسه 70 درصد هم دولت کمک می‌کند گفت: طی تفاهمنامه‌ای که با اتاق بازرگانی استان داریم 120 مدرسه در قالب 720 کلاس درس در استان ساخته می‌شود.

وی با بیان اینکه از این تعداد تاکنون 420 کلاس درس در استان کلنگ‌زنی و یا افتتاح شده که تا پایان سال جاری ساخت بقیه مدارس هم محقق می‌شود افزود: با وجود اقدامات خوبی که در سال‌های اخیر در حوزه مدرسه سازی در استان کرمان انجام شده همچنان با کمبود فضای آموزشی در شهر کرمان مواجه هستیم.

اسکندری‌نسب با عنوان اینکه 4 مجتمع بزرگ آموزشی در شهر کرمان در حال ساخت داریم گفت: با افتتاح مدارس جدید، سرانه آموزشی و ورزشی در استان کرمان از 4.9 مترمربع به 5.05 مترمربع رسیده و امیدواریم با تکمیل مدارس در حال ساخت به سرانه میانگین کشوری که 5.2 مترمربع است، برسیم.

انتهای پیام/511/ ت

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon