کارشکنی برخی از کشورهای همسایه برای ورود ناوگان حملونقلی ایران/ سهمیه سوخت کامیونهای حامل محمولههای صادراتی تأمین شود
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی استان البرز با اشاره به اینکه برخی کشورهای همسایه برای کامیونهای حامل کالای ایران کارشکنی میکنند، گفت: سهمیه سوخت کامیونهای حامل محمولههای صادراتی تأمین شود.
امیرحسین قیطانی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در کرج در ارتباط با فعالیت شرکتهای بینالمللی حملونقل در استان البرز، اظهار داشت: در سال 96 بهدنبال برگزاری آزمون تاأسیس شرکتهای حملونقل بینالمللی بالغ بر 10 شرکت در این زمینه در استان البرز تأسیس شد.
وی افزود: مدیران عامل شرکتهای حملونقل بینالمللی از طریق آزمون سراسری موفق به ایجاد این شرکتها شدهاند.
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی استان البرز با اشاره به وجود ظرفیتهایی ازجمله مدهای هوایی، دریایی، زمینی، ریلی و ترانزیت در شرکتهای حملونقل بینالمللی، بیان کرد: این شرکتها در زمان حاضر در تمامی این شاخهها به ارائه خدمت مشغول هستند.
وی توضیح داد: شرکتهای حملونقل زمینی استان البرز اغلب کالاها را به کشورهای همسایه از جمله ترکیه، عراق، افغانستان و کشورهای اتحادیه کشورهای مستقل یا کشورهای مستقل مشترکالمنافع حمل میکنند.
قیطانی عنوان کرد: شرکتهای حملونقل بینالمللی استان که الزامات حملونقل کالا از یک کشور به کشور دیگر را فراهم میکنند، بهواسطه روابط تجاری ایران با کشورهایی چون روسیه، چین و برخی دیگر کشورهای اروپایی بهصورت دریایی و هوایی فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه تجارت خارجی کشور تحت تأثیر تحریمهای ناجوانمردانه و البته برخی تصمیمات داخلی با رکود مواجه شده است، تصریح کرد: بهیقین تحت تأثیر این رخدادها تمامی عوامل زنجیره تأمین در بخش واردات و صادرات با مشکلات و چالشهایی مواجه شده است.
وی با یادآوری اینکه کنار تحریمهای اقتصادی شیوع ویروس کرونا هم موجب اختلال در صنعت و تولید کشور شده است، گفت: در چنین شرایطی مدیران صنعت حملونقل کشور هم مانند سایر صنوف مجبور به کاهش هزینه و گاهی توقف کامل فعالیتهای خود شدهاند.
وی با ابراز اینکه متأسفانه اولین بخش تأثیرگذار در کاهش هزینهها منابع انسانی است، اضافه کرد: شرکتها امروز با از دست دادن باارزشترین سرمایه خود که منابع انسانی آموزشدیده است، بهیقین در دوران پساکرونا با چالشهای زیادی مواجه میشوند.
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی استان البرز تأکید کرد: توجه و حمایت دولت به بخش حملونقل بینالمللی کالا برای نجات صنف حملونقل کشور از نابودی ضروری است.
قیطانی با بیان اینکه "از یکسو تداوم بیتوجهی به وضعیت شرکتهای حملونقل و سوءمدیریت در این زمینه و از سویی دیگر تضعیف شرکتها و سایر عوامل چرخه حملونقل سبب شده است که همسایگان کشورمان از این فرصت استفاده کنند و با استفاده از پتانسیلهای ناب ایران از جمله جاده ابریشم درصدد جایگزین نمودن "جاده ابریشم جدید" باشند، عنوان کرد: بهدلیل بیتوجهی به دیپلماسی خارجی و عدم بهکارگیری رفتاری متقابل و متناسب با دیگر کشورها، برخی از کشورها از ورود ناوگان ایران به کشورشان خودداری میکنند، ولی ما با آغوش باز ورود ناوگان این کشورها به ایران را میپذیریم.
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی استان البرز، تأکید کرد: عدم کنترل ناوگان زمینی سبب رشد بیرویه قیمتها، نرخ حمل و گرانی بهای تمامشده کالا شده است.
وی درپاسخ به اینکه نمونههایی از دفاتر شرکتهای حملونقل غیرمجاز هم در البرز فعالیت دارند، تصریح کرد: خوشبختانه با تمهیدات اندیشیدهشده از سوی ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای استان البرز و از سویی لزوم داشتن پروانه برای صدور اسناد و فعالیتهای حملونقلی، دفاتر غیرمجاز در این زمینه در البرز وجود ندارد.
قیطانی بیان کرد: بهواسطه موقعیت استراتژیک البرز و قرارداشتن در بخش بزرگی از جاده ترانزیت بینالمللی بیش از 70 درصد محمولههای استان بهصورت حملونقل جادهای حمل میشود.
وی درپاسخ به این سؤال که آیا در فروش سوخت به کامیونهای حامل بار شرکتهای حملونقل بینالمللی در استان البرز مشکلی وجود دارد یا خیر، توضیح داد: در زمان حاضر کامیونهای حامل بار صادراتی بهجز دریافت سهمیه سوخت بههنگام خروج از کشور باقی سوخت مورد نیاز خود را از طریق کشورهای همسایه و بهقیمت آن کشورها تأمین میکنند.
رئیس انجمن شرکتهای حملونقل بینالمللی استان البرز، گفت: سهمیه سوخت تخصیصی بسته به مقصد خارجی کامیونها متفاوت است، بهعنوان نمونه زمانی که مقصد سفر کشورهایی مانند ارمنستان، آذربایجان، افغانستان و یا عراق باشد درحدود 200 لیتر و برای سفر به کشوری مانند ترکیه حدود 500 لیتر گازوئیل به کامیونها تعلق میگیرد، این درحالی است که مخزن این کامیونها حدود 800 تا 1200 لیتر گنجایش دارد.
وی با بیان اینکه در بحث افزایش سهمیه سوخت کامیونهای حامل محمولههای صادراتی از طریق تشکلهای تخصصی پیگیریهای مکرر انجام شده است، گفت: متأسفانه تا به امروز نتیجه مناسبی حاصل نشده و لازم است که دولت تمهیدات لازم را برای افزایش سهمیه سوخت این کامیونها بیندیشد.
انتهای پیام/ع+