تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد به کجا رسید؟

تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد به کجا رسید؟

گروه استان‌ها- تبدیل دو شهرستان مریوان و بانه به منطقه آزاد اقتصادی از چندسال گذشته مطرح شده اما هر بار با ایرادات و ابهاماتی روبه‌رو بوده که مانع این خواسته مردمی می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  سنندج ، قریب به یک دهه است که تبدیل دو شهرستان بانه و مریوان استان کردستان به منطقه آزاد اقتصادی به یک شوی تبلیغاتی برای مسئولان و نمایندگان استان تبدیل شده است.

شهرستان‌های بانه و مریوان به دلیل داشتن مرز مشترک با کشور عراق می‌توانند منطقه بسیار مناسبی برای سرمایه‌گذاری و گسترش تجارت در کشور باشند اما علی‌رغم تمام تلاشی که تا به حال صورت گرفته، هنوز این امر میسر نشده و تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد اقتصادی به بن بست خورده است.

با تأیید مجلس شورای اسلامی برای تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد اقتصادی مجمع تشخیص مصلحت نظام همواره با این امر مخالفت کرده است. دلیل مخالفت هم افزایش قاچاق و فرارهای مالیاتی است که اگر نظارت وجود نداشته باشد می‌تواند برای استان و حتی کشور مشکل‌ساز باشد.

اما آنچه حائز اهمیت است این است که مناطق آزاد اقتصادی باید زیرساخت‌های لازم را داشته باشند تا بتوانند جوابگوی منطقه آزاد باشند.در این‌باره همواره جلسات کشوری و استانی زیادی برگزار شده و بارها تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد در صحن علنی مجلس رأی آورده اما منجر به نتیجه نشده است.

در سفر یک ماه گذشته دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به استان کردستان نیز تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد اقتصادی مطرح شد و محسن رضایی در این‌باره گفت: یکی از ظرفیت‌های مهم استان کردستان صنعت گردشگری و حمل‌ونقل و هتل‌داری است که می‌تواند به اقتصاد استان کمک کند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه در چند سال اخیر یک جهش علمی را در جوانان کردستانی شاهد هستیم و این می‌تواند به توسعه اقتصادی استان منجر شود، ابراز کرد: در جلسه‌ای که با استاندار و مسئولان استانی داشتیم شرایط منطقه آزاد بانه و مریوان را مورد بررسی قرار دادیم و بنده نیز با این امر موافق هستم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه کردستان آمادگی جهش بزرگ اقتصادی را دارد، اظهار کرده بود: اقتصاد مقاومتی یک اقتصاد درون‌زا و برون‌گرا است که این شاخصه را می‌توان در استان کردستان یافت، اما به شرطی‌که به ظرفیت‌های استان و ایجاد صنایع تبدیلی با توجه به پتانسیل مرزهای باشماق مریوان و سیران‌بند بانه توجه شود.

 *زیرساخت‌های تبدیل شهرستان بانه به منطقه آزاد اقتصادی وجود دارد 

در همین‌باره بهزاد رحیمی نماینده مردم شهرستان‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: همانطور که مستحضر هستید تبدیل بانه به منطقه آزاد اقتصادی چند بار از مجلس رأی اعتماد گرفت اما در مجمع تشخیص مصلحت نظام با مخالفت روبه‌رو شده است.

وی افزود: ما به مستندات زیادی ثابت کرده‌ایم که هیچ مبادی قاچاقی در شهرستان سقز و بانه وجود ندارد.

رحیمی خاطرنشان کرد: فرودگاه سقز به عنوان یکی از زیرساخت‌های مهم می‌تواند پشتوانه محکمی برای تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد اقتصادی باشد.

نماینده مردم شهرستان‌‌های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به دلیل اینکه دیگر مناطق آزاد کشور عملکرد موفق نداشته‌اند اعضا تشخیص مصلحت نظام با تبدیل بانه و مریوان مخالفت کرده‌اند اما ما با معرفی پتانسیل‌های موجود در بانه و مریوان سعی در تأیید مجمع تشخیص مصلحت نظام داشته‌ایم.

 *بانه ظرفیت تبدیل به منطقه آزاد اقتصادی را دارد 

در ادامه اسماعیل رستم‌پور فرماندار شهرستان بانه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم تبدیل این شهرستان به منطقه آزاد اقتصادی و تجاری را یک فرصت دانست و گفت: یکی از مهمترین و اصلی‌ترین اقدامات انجام شده در تبدیل شهرستان بانه به منطقه آزاد اقتصادی تبدی مرز سیرانبند به مرز رسمی بود.

وی افزود: منطقه ویژه اقتصادی بانه در محدوده منطقه آزاد با پتانسیل 220 شرکت در آینده‌ای نزدیک در شهرستان بانه آماده بهره‌برداری است.

فرماندار شهرستان بانه تصریح کرد: یکی از زیر ساخت‌هایی که برای منطقه آزاد اقتصادی لازم است بحث حمل و نق و جاده است که خوشبختانه در شهرستان بانه جاده بانه مریوان و پروژه چهار بانده بانه سقز در دست اقدام بوده و امیدواریم در اسرع وقت این پروژه به اتمام برسد.

وی گفت: در حال حاضر 42کارخانه در سطح شهرستان بانه با یک هزار و 200 نفر اشتغال‌زایی فعال هستند و همچنین بانه به قطب تولید لامپ در کشور تبدیل شده است.

رستم‌پور به زیرساخت‌های گردشگری تبدیل شهرستان بانه به منطقه آزاد اقتصادی گریزی زد و خاطر نشان کرد: در حال حاضر 8هتل سه تا پنج ستاره با یک هزار و 400 تخت آماده سرویس‌دهی به مسافران شهر بانه است.

وی به توانمندی بازار شهر بانه نیز اشاره و بیان کرد: با توجه به وجود مرز سیرانبند و بازارچه مرزی و وجود 92 پاساژ و 13هزار واحد صنفی در شهر بانه فرصت و ظرفیت مناسبی برای سرمایه‌گذاری در این شهر وجود دارد.

فرماندار شهرستان بانه در پایان سخنان خود یادآورشد: در چند ماهی که مرز سیران‌بند به مرز رسمی کشور تبدیل شده است قریب به یک و نیم میلیون دلار واردات از این مرز انجام شده است. 

به گزارش تسنیم؛ دو روز پیش نیز خبری مبنی بر موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با ایجاد منطقه آزاد بانه و مریوان در جلسه‌ای که مجمع تشخیص مصلحت نظام با استاندار کردستان و معاونانش داشتند منتشر شد که خود گامی مؤثر برای تبدیل این دو شهرستان به منطقه آزاد اقتصادی است.

گرچه هدف خبرنگار تسنیم از انتشار این گزارش، اطلاع‌رسانی و انعکاس آخرین وضعیت طرح منطقه آزاد بانه و مریوان و کمک به تسریع روند تبدیل بانه و مریوان به منطقه آزاد اقتصادی است اما علی‌رغم تماس‌ها و پیام‌های متعدد از طرف خبرنگار ما، فرماندار شهرستان مریوان و نماینده مردم مریوان در مجلس شورای اسلامی به این امر بی‌تفاوت بوده و حاضر به پاسخ‌گویی نشدند.

در پایان آنچه که این‌روزها برای جوانان کردستانی که مشکل اصلی آنان بیکاری، نبود شغل و درآمد بوده و درآمد سرانه مردم آن نصف کشوری است، مهم بوده، رونق اقتصادی و توجه به امر تولید است و تبدیل دو شهرستان مریوان و بانه به منطقه آزاد اقتصادی می‌تواند راه را برای حل مشکل جوانان این دیار بازکند.

انتهای پیام/487/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon