چرا تولید و صادرات "فرش تبریز" از عرش به فرش رسید؟
گروه استانها - رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی از افت شدید صادرات فرش تبریز و سقوط از رتبه اول صادراتی استان به رتبههای دو رقمس خبر داد و گفت: کوچ قالیبافان استان به تهدید جدی برای این صنعت تبدیل شده است.
حبیب امینزاده در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تبریز، با اشاره به اینکه در برنامه صادراتی استان، صادرات به 14 کشور همسایه و هند و چین در اولویت قرار دارد، اظهار داشت: صنایع دستی، شیرینی و شکلات، فولاد، معدنی، خشکبار، قطعات خودرو و چرم بیشترین آمار صادراتی استان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه تبریز بزرگترین سایت نمایشگاهی کشور را دارد، گفت: بزرگترین بازار تاریخی جهان، 400 اتحادیه صنفی و 125 هزار واحد صنفی و 300 هزار اشتغال، سرمایههای این استان است که باید در مسیر توسعه اقتصاد و اشتغال مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
رئیس سازمان صمت آذربایجان شرقی، با ابراز تاسف از کاهش سهم "فرش" در صادرات استان، افزود: یکی از عوامل کاهش صادرات، مسدود شدن مسیر صادرات به آمریکا و عربستان است و دلیل دیگر این است که 200 هزار قالیباف در استان داریم که تنها 45 هزار نفر بیمه شدند که تلاش می کنیم به سطح مطلوب در این حوزه برسیم.
وی با تاکید بر اینکه خطری که آینده فرش را تهدید میکند، نبود و کوچ قالیباف را داریم ابراز داشت: اگر از سرمایه انسانی خود مراقبت نکنیم، صنعت فرشی در استان نخواهیم داشت.
امینزاده از توسعه نمایشگاه دایمی فرش تبریز و راهاندازی در جمهوری آذربایجان خبر داد و گفت: برای رسیدن دوباره فرش به رتبه اول صادرات استان، باید برنامههای جدی در این حوزه را پیگیری کنیم که در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینکه 34 هزار انبار داریم که 700 هزار تن انواع غله و کالاهای اساسی ذخیره شده است، گفت: طرح تنظیم بازار از 15 بهمن تا 15 فروردین در قالب طرح نظارت نوروزی اجرا میششود که دو هدف بررسی موجودی کالاهای معیشتی و نظارت بر سطح عرضه در این طرح پیگیری میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه اقلام ضروری به اندازه کافی داریم، خاطرنشان کرد: مشکل روغن به دلیل تاخیر واردات نهاده ها حل شده و هفته آینده سطح توزیع در بازار به حالت قبل باز میگردد.
انتهای پیام /111/ش