در نشست رئیس فراکسیون زنان مجلس با نواب رئیس بانوان فدراسیون‌های ورزشی چه گذشت؟

در نشست رئیس فراکسیون زنان مجلس با نواب رئیس بانوان فدراسیون‌های ورزشی چه گذشت؟

نشست رئیس فراکسیون زنان مجلس با برخی از نواب رئیس بانوان فدراسیون‌های ورزشی و مهین فرهادی‌زاد معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، نشست فاطمه قاسمپور، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون زنان با برخی از نواب رئیس بانوان فدراسیون‌های ورزشی و مهین فرهادی‌زاد معاون ورزش بانوان وزارت ورزش و جوانان برگزار شد.

در این نشست سروی نایب رئیس فدراسیون تکواندو، محمدیان نایب رئیس فدراسیون والیبال، امینی نایب رئیس فدراسیون کاراته، شجاعی نایب رئیس فدراسیون بسکتبال نیز حضور داشتند و برخی از مشکلات حوزه ورزش قهرمانی بانوان را مطرح کردند.

در ابتدای این نشست فاطمه قاسمپور گفت: یکی از دغدغه‌های فراکسیون زنان مجلس ورزش بانوان است. در همین زمینه هفته گذشته نیز جلسه‌ای را برگزار کردیم و بازدیدی نیز از بانوان ورزشکار و اردوی آمادگی آنها داشتیم. ورزش بانوان از جهت جایگاه ارزنده ورزش در بحث فراغت و سلامت جامعه، اهمیت زیادی دارد و ما نیز این نگاه را داریم که زنانی که در عرصه ورزش قهرمانی هستند سفیران فرهنگی ایران برای نشان دادن جایگاه زنان مسلمان هستند.

وی در ادامه افزود: توجه به قهرمانی بانوان اهمیت زیادی دارد و باید فراکسیون زنان و فراکسیون ورزش مجلس تعامل جدی با بدنه اجرایی حوزه ورزش برای پیگیری مطالبات آنها داشته باشد.

رئیس فراکیسون زنان مجلس خاطرنشان کرد: یکی از مسائل جدی در این زمینه بودجه ورزش بانوان است و برخی از بانوان ورزشکار این گلایه را داشتند که بودجه ورزش زنان  نسبت به ورزش مردان متفاوت است و حق بانوان به درستی ادا نشده است.

وی همچنین تاکید کرد: در فضای رسانه‌ای شرایط کمتری برای بانوان ورزشکار وجود دارد بعلاوه این موضوع مطرح شده که هزینه‌ای که در لیگ بانوان انجام می‌شود به قدری محدود است که عملا نمی‌تواند بحث معیشت بانوان ورزشکار را در بربگیرد.

قاسمپور یادآور شد: بحث بیمه زنان ورزشکار به صورت خاص باید مورد توجه قرار گیرد. بعلاوه باید موازنه درستی بین بعد اجتماعی و مباحث خانوادگی زنان ورزشکار وجود داشته باشد. آنها باید به صورت مداوم در اردوها باشند و ممکن است اولویت‌ها یا زندگی شخصی آنها خدشه دار شود و لازم است این موضوع مورد پیگیری قرار گیرد.

ورزش ,

در ادامه این نشست، مهین فرهادی‌زاد معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان نیز گفت: تشکر ویژه از اعضای فراکسیون زنان بویژه دکتر قاسمپور دارم چرا که در این مدت به ورزش زنان توجه داشتند و در کمتر از یک ماه مجددا موضوعات را پیگیری کردند. قبل از انقلاب زنان در سه یا چهار رشته فعالیت داشتند و مدال برنز تیم والیبال زنان در بازی‌های آسیایی تهران تنها افتخار در این حوزه بود.

وی در ادامه افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از مسکوت ماندن ورزش بانوان در دهه اول انقلاب در دهه دوم رشد زیادی داشتیم و انقلاب به ما آموخت ورزش عرصه‌ای است که در بحث اجتماعی بانوان باید با توانمندی خودشان اتفاقات بزرگی صورت بگیرد.

فرهادی‌زاد یادآور شد: زنان ما در بحث مربیگری و داوری چیزهای زیادی یاد گرفته‌اند و ما حتی در المپیک نیز یک بانوی داور ایرانی داریم و این کارکردهای بالای ورزش زنان را نشان می‌دهد.

معاون بانوان وزارت ورزش و جوانان تصریح کرد: باید کمک کرد که رشد ورزش بانوان به صورت معقول باشد ما در ابتدا با وایلد کارت به المپیک می‌رفتیم ولی زنان ما تلاش کردند و امروز خودمان در بخش بانوان سهمیه المپیک داریم. همچنین کرسی‌های بین المللی خوبی توسط بانوان در حوزه ورزش به دست آمده است.

وی در ادامه با اشاره به حضور زنان در هیئت‌های استانی گفت: در حال حاضر فدراسیون ما توسط بانوان اداره می‌شود و ریاست هشتاد و پنج هیئت استانی نیز برعهده زنان است.

فرهادی‌زاد افزود: در بحث توسعه ورزش بانوان اعتبارات خوبی وجود دارد اما در بحث همگانی و قهرمانی در موضوع اعتبارات باید سهم بانوان مد نظر قرار گیرد. در همین راستا از ابتدای امسال در تفاهمنامه با فدراسیون‌های ورزشی به تفکیک ورزش زنان و مردان مورد توجه قرار گرفت.

در ادامه این نشست، قاسمپور گفت: این موضوع برای ما اهمیت دارد که بدانیم آیا نگاه حمایت گونه نسبت به ورزش بانوان از سوی فدراسیون‌ها وجود دارد یا خیر؟ به نظر من این رویکرد در فدراسیون‌ها کمرنگ است.

فرهادی‌زاد در این باره پاسخ داد و گفت: نظارت‌های فدراسیون‌های جهانی بر فدراسیون‌های داخلی وجود دارد و اگر حمایت‌ها از بانوان کمرنگ باشد از امتیازات آنها کسر می‌شود. در بازی‌های آسیایی گوانگژو، کاروان ایران چهارم شد و اگر مدال‌های بانوان نبود این جایگاه به دست نمی‌آمد. برای اینکه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در جایگاه بین المللی نشان داده شود هیچ راهی جز استفاده از پتانسیل بانوان وجود ندارد. اگر در جاکارتا کاروان ایران ششم آسیا شد، همین مدال‌های بانوان موثر بود. فدراسیون‌ها در حال حاضر از حداکثر توان مردان استفاده کردند و برای تغییرات چاره ای جز توجه به ظرفیت بانوان ندارند.

در ادامه این نشست، نواب رئیس بانوان فدراسیون‌های ورزشی نظرات خود را بیان کردند.

ورزش ,

محمدیان نایب رئیس بانوان فدراسیون والیبال گفت: وقتی رقابت در عرصه بین المللی است یک دختر ورزشکار به تنهایی در آن حضور ندارد و تجلی مدیریت کلان و سیاست یک کشور در آن نقش دارد. دختران ما در حفظ ارزش های اسلامی و فرهنگی به شکوفایی کامل رسیدند.

وی افزود: ورزش یک پدیده اجتماعی که مانند یک زنجیر است و باید همه حلقه‌های آن به هم متصل باشند که ورزش بانوان نیز یکی از این حلقه‌ها است. باید تصویر توانایی ورزش بانوان در این عرصه دیده شود.

فریده شجاعی نایب رئیس فدراسیون بسکتبال گفت: ممکن است نگاه یک رئیس فدراسیون به حوزه بانوان حمایتی تر از فدراسیون دیگری باشد که این یک امر طبیعی است. درست است که در این سال‌ها در نقطه عطف ورزش بانوان قرار گرفته‌ایم ولی اینها به تنهایی کافی نیست. در زمانی که در فدراسیون فوتبال بودم کارهای زیادی انجام دادم و از فیفا امتیازات زیادی گرفتیم و آنها گفتند با هزینه خودشان خوابگاه و زمین فوتبال بانوان را احداث خواهند کرد. رئیس فیفا نیز شخصا کلنگ احداث آن را زد اما سه روز بعد رئیس وقت فدراسیون فوتبال به من گفت آن را در اختیار کی‌روش قرار دهید و امتیازی که سال بعد می‌گیریم را به ورزش خانم‌ها می دهیم! اما این اتفاق نیفتاد.

وی افزود: باید بپذیریم که تیم ورزش در کشور ما مردان هستند ولی ای کاش زنان نیز تیم دوم بودند. در فدراسیون بسکتبال با یک پخش اینستاگرامی بانوان 12 بازیکن خارجی وارد لیگ بسکتبال بانوان ایران شد. اگر پخش تلویزیونی با شرایط کامل تری انجام شود، باشگاه‌ها در بخش بانوان سرمایه گذاری می‌کنند و حتی تیم‌های باشگاهی به مسابقات آسیایی و جهانی اعزام می‌شوند.

 

امینی نایب رئیس بانوان فدراسیون کاراته نیز گفت: رئیس فدراسیون کاراته حمایت زیادی انجام داده و اگر امروز عضو فدراسیون جهانی هستم نتیجه همین حمایت‌هاست. باید برای تامین منابع مالی به سمت بخش خصوصی برویم و پخش تلویزیونی در این زمینه به ما کمک می‌کند.

کوهرنگی نایب رئیس فدراسیون تیرانداری در ادامه گفت: در تیراندازی محدودیتی وجود ندارد و ما بالاترین تعداد المپیکی را در تیراندازی داریم و با 4 سهمیه بانوان راهی توکیو می‌شویم. بچه‌های ما با وجود مشکلات در بخش فشنگ و سلاح با انگیزه تمرین می‌کنند. هر جا در بخش بانوان موفقیتی حاصل شده رئیس آن فدراسیون نگاه جنسیتی نداشته است.

سروی نایب رئیس بانوان فدراسیون تکواندو تاکید کرد: خوشحالم در فدراسیونی هستم که رئیس آن نگاه جنسیتی ندارد و آنچه در بخش مردان صورت می‌گیرد در بخش بانوان نیز انجام می‌شود. در حال حاضر 304 هزار و 830 نفر در تکواندو و در بخش بانوان ثبت شده‌اند و این باعث شده که خیلی از افتخارات برای اولین بار در بانوان در تکواندو رقم بخورد. کسب مقام قهرمانی تیم ملی نوجوانان دختر در کانادا یکی از همین افتخارات است.

وی همچنین گفت: بانوان نیازمند تامین سخت افزارهای مناسب هستند و باید بیش از گذشته این شرایط برای آنها فراهم شود.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

در پایان سارا فلاحی نماینده ایلام و سخنگوی فراکسیون ورزش گفت: صیانت از ورزش بانوان اهمیت زیادی دارد اگر ورزشکاران زن به لحاظ اقتصادی تامین شوند بسیاری از مشکلات آنها حل می شود. همه اینها به سیاست مسئولان بر می‌گردد. اگر نگاه فارغ از جنسیت باشد می‌تواند تاثیرگذار باشد.

وی افزود: در فراکسیون ورزش تلاش کردیم که از ورزش بانوان حمایت شود. باید برای ورزش بانوان پیوست فرهنگی داشته باشیم. چرا که فرهنگ مقوله ای اساسی است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ورزشی
اخبار روز ورزشی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon