کرونا در اروپا| از رکود اقتصادی چشمگیر در منطقه یورو تا نگرانی‌ها درباره جهش‌های گوناگون ویروس

کرونا در اروپا| از رکود اقتصادی چشمگیر در منطقه یورو تا نگرانی‌ها درباره جهش‌های گوناگون ویروس

آمارها از رکود اقتصادی چشمگیر منطقه یورو در دوران بحران کرونا خبر می‌دهند و کمیسیون اروپایی هم با ابراز نگرانی درباره جهش‌های گوناگون این ویروس طرح جدیدی را برای بهبود تحقیقات در این زمینه ارائه می‌دهد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، کرونا و عواقب سیاسی، اجتماعی و اقتصادی آن در اروپا همچنان ادامه دارد.

رکود اقتصادی در منطقه یورو

جدیدترین اخبار کرونا از اروپا حاکی از آن است که اقتصاد منطقه یورو در ماه های پاییز به دلیل موج دوم کرونا کاهش پیدا کرده البته نه به آن شدتی که انتظار آن می رفت.

اداره آمار اروپا (یورو استات) خبر داده که در سه ماهه چهارم سال 2020 بازده اقتصادی منطقه یورو حدود 0.6 درصد در مقایسه با سه ماهه قبل کاهش داشته است.

به این ترتیب ضعف اقتصادی منطقه یورو در پاییز به روند بهبود اوضاع اقتصادی در تابستان پایان داد. در سه ماه دوم سال 2020 اولین اعمال محدودیت ها برای مهار کرونا یک رکود اقتصادی تاریخی را در منطقه ارز مشترک اقتصادی ایجاد کرد. در سه ماهه سوم سال 2020 یعنی از ماه های جولای تا سپتامبر اقتصاد منطقه یورو بهبود خوبی را تجربه کرد و حدود 12.4 درصد نسبت به 3 ماه قبل رشد داشت.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

با وجود بهبود اوضاع اقتصادی در تابستان اما تولید ناخالص داخلی در منطقه یورو در تمام سال 2020 حدود 6.8 درصد و به صورت بی سابقه‌ای کاهش داشت.

تشدید کنترل‌های مرزی در آلمان تا اوایل ماه مارس تمدید می‌شود‌

وزیر بهداشت آلمان هم اعلام کرده که می خواهد قواعد سختگیرانه برای سفر به این کشور از مناطق خطر ویروس های جهش یافته را تا اوایل ماه مارس تمدید کند. این مسئله مربوط به تشدید کنترل های مرزی در جمهوری چک و اتریش هم می شود.

هشدار وزیر اقتصاد آلمان درباره عواقب شیوع موج سوم کرونا

"پیتر آلتمایر"، وزیر بهداشت آلمان هم در آستانه دیدار با اتحادیه های اقتصادی درباره عواقب موج سوم کرونا برای شرکت ها هشدار داده است و در گفتگویی با یک رسانه آلمانی اعلام کرده که اقتصاد نمی تواند رونق بگیرد اگر ما دچار موج سوم کرونا شویم. بنابراین باید همه چیز برای باز شدن درهای اقتصاد فراهم شود و در عین حال از به وجود آمدن شرایط دراماتیکی مشابه آنچه در کشورهای همسایه رخ داده جلوگیری شود.

افزایش آمار مبتلایان و مرگ‌های کرونایی در آلمان

انستیتو رابرت کخ آلمان هم صبح امروز از ابتلای 3856 مورد جدید ابتلا به کرونا در عرض 24 ساعت و 528 مرگ کرونایی دیگر در این مدت خبر داده است که نسبت به سه شنبه هفته پیش رشد داشته است.

هشدار نهاد بهداشتی اروپا درباره افزایش شمار مبتلایان و مرگ‌های کرونایی

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های در اروپا ECDC اعلام کرده که وضعیت اپیدمیولوژیک در اروپا همچنان نگران کننده است و بسیاری تخت های بیمارستانی و بخش های مراقبت های ویژه همچنان پر است.

این خبر را "آندره آمون" رئیس این نهاد بهداشتی در اروپا روز گذشته اعلام کرده و گفت: بررسی ها نشان داده است که اگر اقدامات برای مهار این ویروس حفظ و یا تقویت نشود شمار مبتلایان و مرگ ها به صورت قابل توجهی افزایش می یابد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این نهاد بهداشتی در اروپا در گزارشی درباره ارزیابی خطرات این بحران که روز دوشنبه منتشر شد تاکید کرد که اقدامات فوری، دقیق و قاطع حالا اهمیت دارد تا سرایت این ویروس کنترل شود و از ظرفیت سیستم‌های مراقبت و بهداشت محافظت شود.

در این گزارش آمده است: در حالی که بیشتر کشورهای منطقه اقتصادی اروپا (EWR) در حال حاضر شاهد کاهش شمار مبتلایان هستند اما گسترش روزافزون انواع ویروس های جهش یافته انگلیسی، آفریقای جنوبی و برزیلی بسیار نگران کننده است.

این ویروس ها در بسیاری از کشورهای منطقه اقتصادی اروپا در حال گسترش است. ایرلند خبر داده که آلودگی به این ویروس در این کشور غالب شده است. بسیاری کشورهای دیگر هم در طی چند هفته آینده با چنین وضعیتی روبرو می شوند.

بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در اروپا ویروس جهش یافته آفریقای جنوبی هم در اروپا و بخصوص اتریش در حال گسترش است. بر این اساس تا روز پنج شنبه گذشته این ویروس در 40 کشور دنیا مشاهده شده و در مجموع حدود 1400 مورد آلودگی به آن کشف شده است. در بین کشورهای منطقه اقتصادی اروپا هم حدود 350 مورد آلودگی به این ویروس کشف شده که بخش اعظم آن در منطقه تیرول اتریش (295 مورد) دیده شده است.

هشدار اتحادیه فدرال صنایع آلمان درباره عواقب تشدید کنترل‌های مرزی

اتحادیه فدرال صنایع آلمان (BDI) درباره عواقب سخت بستن مرزهای آلمان با جمهوری چک و منطقه تیرول در اتریش هشدار داده است.

"یوآخیم لانگ"، مدیر این انجمن آلمانی در این باره گفته است: این خطر بزرگ است که طی چند روز آینده زنجیره های تامین در سراسر اروپا از بین برود.

وی همچنین تاکید کرد: بسته شدن مرزها و محدودیت های سفر در سطح ملی حمل و نقل بین‌المللی کالاها را هم تحت تاثیر قرار داده و به شدت به صنعت آلمان آسیب می رساند. وی تاکید کرد که بستن مرزها در آلمان منجر به هرج و مرج آشفته ای شده که در بین شرکت ها ناامنی زیادی را درباره وضعیت تامین کالاها و در دسترس بودن کارکنان ایجاد کرده است.

وی از دولت آلمان خواست که قواعد توصیه شده از طرف اتحادیه اروپا موسوم به خطوط سبز که در اتحادیه اروپا برای حفظ تردد آزادانه کالاها مقرر شده است را رعایت کند. وی تاکید کرد: گذرگاه های مرزی باید برای همه وسایل حمل و نقل کالا باز باقی بماند. برای این منظور باید امکان تست گیری عملی در سراسر اروپا فراهم شود. این فایده‌ای ندارد که تست های منفی در حین عبور از مرزها برای افراد شاغل در بخش حمل و نقل عمومی و کالا درخواست شود بدون اینکه زیر ساخت های لازم برای آن در مرزها فراهم شود.

انجمن فدرال حمل و نقل باری، لجستیک و مدیریت پسماند (BGL) هم خواستار حمل و نقل آزادانه کالاها از مرزها شده است. رئیس این انجمن از دولت آلمان خواست که کنترل های مرزی برای رانندگان کامیون ها را سریعا لغو کند.

بروکسل به شدت نگران تاثیرات دومینویی این اقدام آلمان در دیگر کشورهای اروپایی است.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده از طرف دولت آلمان در حال حاضر تنها آلمانی ها و خارجی های دارای حق اقامت در این کشور می توانند از جمهوری چک و منطقه تیرول اتریش به آلمان سفر کنند. تنها برخی استثنائات برای کادر پزشکی ، رانندگان کامیون ها و کارگران فصلی کشاورزی وجود دارد.

توقف واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا در سوئد

در بخش هایی از کشور سوئد واکسیناسیون با واکسن سوئدی-انگلیسی آسترازنکا به دلیل عوارض جانبی بالا در بین کارکنان بیمارستانی فعلا متوقف شده است. بر این اساس از هر 400 مورد واکسیناسیون با این واکسن 100 مورد از عوارض جانبی آن رنج می برند. بسیاری از افراد بخصوص از تب بالا رنج می برند.

مدیر بخش دارو در منطقه سرملند سوئد اعلام کرد: ما واکسیناسیون با این واکسن را برای بررسی های کامل و جلوگیری از فقدان پرسنل متوقف می کنیم.

شرکت آسترازنکا البته در گفتگویی با نشریه بیلد آلمان اعلام کرده که عوارض اعلام شده بر اساس انتظارات آن ها در بررسی های بالینی بوده است. این شرکت پیش از این تب را به عنوان یکی از عوارض نسبتا شایع و البته خفیف و سریع این واکسن اعلام کرده بود. سایر عوارض جانبی واکنش های موضعی و سیستمیک موقتی مانند درد و حساسیت در ناحیه تزریق، سردرد خفیف تا متوسط، خستگی، لرز، و ضعف و درد عضلانی عنوان شده است.

در مطالعات بالینی واکسن آسترازنکا تب تنها در 10 درصد موارد به عنوان یک عارضه جانبی مشاهده شد، با این همه در برخی مناطق سوئد این عارضه در 25 درصد موارد افراد واکسینه شده دیده شده است.

مدیر پزشکی این شرکت در شمال اروپا اعلام کرده که این با بررسی های ما مطابقت ندارد و عوارض نشان داده شده بیشتر از آنچه ما انتظار داشته‌ایم بوده است. وی در عین حال این را جای نگرانی ندانسته است. وی اعلام کرد که این واکسن در حال حاضر به میلیون ها نفر در سراسر دنیا و حتی در آزمایش های بالینی تزریق شده و هیچ عارضه جانبی جدی در آن دیده نشده است.

با این همه در منطقه سرملند سوئد توصیه می شود که این واکسن برای جلوگیری از کمبود پرسنل پزشکی به همه کارکنان بخش ها تزریق نشود.

در شهرستان گوئولبورگ سوئد هم واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا به کادر درمان به دلیل مشاهده عوارض جانبی بالا متوقف شده است. همچنین گزارش هایی از استان یونکوپینگ سوئد درباره عوارض جانبی بالای افراد واکسینه شده با این واکسن گزارش شده است.

با این همه نهادهای دارویی سوئد و دولت این کشور نمی خواهند سیاست واکسیناسیون خود را تغییر دهند.

درخواست انگلیس برای توافق جهانی کرونا

بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس هم خواستار یک توافق جهانی برای پاندمی کرونا شده تا به این ترتیب اطمینان حاصل شود که همه کشورهای امضا کننده این توافق داده های خود را ارائه می دهند و این برای جلوگیری از بیماری های همه گیر در آینده لازم است. چارلز میشل، رئیس شورای اروپایی هم از این پیشنهاد جانسون استقبال کرده است.

واکسیناسیون بیش از 90 درصد افراد بالای 70 سال در انگلیس

در انگلیس هم بیش از 90 درصد افراد بالای 70 سال اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند. نخست وزیر انگلیس این را یک موفقیت ملی منحصر به فرد اعلام کرده است.

جانسون: خطر کرونا همچنان واقعی است

وی در عین حال این لحظات را لحظاتی برای تنش زدایی از اوضاع ندانسته و تاکید کرد که خطر همچنان واقعی است. هنوز بیماران کرونایی بیشتری نسبت به موج اول کرونا در بیمارستان ها بستری می شوند. تا پایان آوریل باید همه افراد بالای 50 سال در انگلیس اولین دوز واکسن کرونا را دریافت کنند.

مجارستان اولین وارد کننده اروپایی واکسن چینی کرونا

مجارستان به عنوان اولین کشور اروپایی یک محموله واکسن چینی را وارد می کند. یک هواپیما با 550هزار دوز واکسن چینی از پکن وارد این کشور شده است.

کاهش چشمگیر شاغلان بخش صنعت آلمان

شمار شاغلین در بخش های صنعتی آلمان در دوران بحران کرونا در سال 2020 برای اولین بار در 10 سال گذشته دوباره کاهش پیدا کرده است.

به طور میانگین میزان شاغلین در این بخش در سال 2020 حدود 2.2 درصد کم تر از سال 2019 بوده است. این خبر را اداره آمار فدرال آلمان روز سه شنبه اعلام کرده است. آخرین بار بحران اقتصادی و مالی جهانی منجر به کاهش 2.4 درصدی شاغلین در این بخش در سال 2010 شده بود.

افزایش اختلالات روانی در بین کودکان و نوجوانان در برلین

از زمان شیوع کرونا در برلین میزان مراجعات کودکان و نوجوانان برای درمان بیماری های روانی به کلینیک ها به طرز چشمگیری افزایش داشته است.

بر اساس آمارهای اعلام شده از نهادهای رسمی در نیمه ابتدایی سال 2020 میزان پذیرش جوانان در پایتخت آلمان تقریبا دو برابر شده است.

رئیس شرکت هواپیمایی لوفت هانزای آلمان هم بهبود سریع ترددهای هوایی را پیش بینی نکرده و اعلام کرده که تا به حال هیچ گونه تنش زدایی از اوضاع دیده نشده و به جای آن محدودیت های سفر بیشتری اعمال شده است.

ابراز نگرانی کمیسیون اروپایی درباره جهش‌های مختلف کرونا

کمیسیون اروپایی هم می خواهد با یک طرح جدید وضعیت تحقیقات درباره ویروس های جهش یافته کرونا را بهبود بخشد. رئیس کمیسیون اروپایی اعلام کرده که آزمایشگاه ها، مقامات بهداشتی و دانشمندان برای این منظور گرد هم می آیند. به گفته وی هدف این است که به شرکت های داروسازی کمک شود که ظرفیت های تولید برای واکسن های نسل دوم خود را گسترش دهند.

رئیس کمیسیون اروپایی همچنین گفت: جهش های مختلف این ویروس ما را به شدت نگران می کند.

جدیدترین آمار مبتلایان به کرونا در کشورها

بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در انگلیس 4047843 نفر به کرونا مبتلا شده و 117396 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان باخته‌اند.

در فرانسه هم تا به حال 3469539 نفر به کرونا مبتلا شده و 82226 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان داده‌اند.

در اسپانیا هم تا به حال 3086286 نفر به کرونا مبتلا شده و 65449 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان داده‌اند.

بر اساس جدیدترین آمارها تا به حال در ایتالیا 2729223 نفر به کرونا مبتلا شده و 93835 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان باختند.

در آلمان هم تا به حال 2346876 نفر به کرونا مبتلا شده و 65949 نفر هم در اثر ابتلا به آن جان داده‌اند.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon