عادی انگاری‌هایی که هرلحظه ممکن است شعله‌های بیماری کرونا را شعله‌ورتر کند


عادی انگاری‌هایی که هرلحظه ممکن است شعله‌های بیماری کرونا را شعله‌ورتر کند

گروه استان‌ها- رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: وضعیت کنونی استان قم بعد از مدیریت ۲ پیک خطرناک ویروس کرونا شکننده است و هرگونه عادی انگاری‌ها ممکن است شرایط استان را دشوارتر کند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  قم ، محمدرضا قدیر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که در سالن امام علی (ع) دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد ضمن ارائه گزارشی از وضعیت استان از ابتلای کشف بیماری تا امروز اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی استان قم به‌محض مشاهده نخستین موارد ابتلای به بیماری در 30 بهمن‌ماه سال گذشته در کمال صداقت به مردم و کشور اطلاع‌رسانی کرد باگذشت 2 پیک بسیار خطرناک که به‌طور مطلوب مدیریت شد شرایط استان به لحاظ ابتلا به بیماری مطلوب است ولی باوجود عادی انگاری‌ها و کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی ممکن است هرلحظه شرایط استان را خطرناک و دشوار کند.

 هیچ موردی از ویروس جهش‌یافته انگلیسی درقم مشاهده نشده است 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم به زمان شروع بحران کرونا در قم اشاره و بیان کرد: با شروع بحران در قم گروه‌های جهادی؛ مردم و بسیج و سپاه و طلاب و هم‌چنین مسئولان پا به‌پای کادر درمانی همکاری و مشارکت داشتند و این نوع همراهی‌ها و همدلی‌ها خاطرات دوران 8 سال دفاع مقدس را یادآوری کرد درست درزمانی که ما در بحران اقتصادی بودیم تجهیزات موردنیاز کادر درمانی و بخش درمان تأمین شد هم‌چنین با پیگیری استاندار که خود ریاست ستاد استانی مقابله با کرونا را بر عهده دارد و پیگیری نمایندگان مجلس بهره‌برداری از بیمارستان امیرالمؤمنین که سالها معطل‌مانده بود تا 90 درصد به بخش کرونایی اختصاص یافت و ما توانستیم باهم دلی این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.

به گفته این مسئول؛ دانشگاه علوم پزشکی استان توانست از دو پیک خطرناک عبور و این بحران را به‌درستی مدیریت کند زمانی که غسل‌ها ترس از فوتی‌ها و بحران در ابتلای شیوع بیماری داشتند طلاب و گروه‌های جهادی صحنه‌های زیبایی را در بیمارستان‌ها و آرامستانها خلق کردند هم به کمک کادر درمانی رفته و هم به تغسیل فوتی‌های کرونایی اقدام کردند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود در این نشست خبری به آمار کلی جان‌باختگان کرونایی از ابتلای شیوع تاکنون اشاره و گفت: از اسفندماه  سال گذشته  تاکنون،‌ فوتی قطعی ناشی از ابتلا به ویروس کرونا در استان،‌ یک هزار و 500 نفر بودند هم‌چنین در این بازده زمانی 46 هزار نفر بستری و 45 هزار نفر بهبودیافته کرونایی گزارش‌شده است.

قدیر عنوان کرد: بیماری که با علائم کرونا در بیمارستان پذیرش می‌شوند، در بدو امر به‌عنوان بیمار مشکوک به کرونا بستری می‌شود که پس از انجام‌ تست پی سی آر، اگر جواب تست مثبت باشد،‌ بیمار کرونا مثبت و قطعی است و اگر منفی باشد، بیمار مشکوک به کرونا نامیده می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر این‌که قم تا چه انداز خود را برای مقابله با ویروس خطرناک دیگری به نام ویروس انگلیسی و یک اسفندماه با شرایط سخت آماده کرده است گفت: کرونای انگلیسی قدرت سرایت و مرگ‌ومیر بیشتری دارد و جوان‌ترها را درگیر می‌کند، افزود: با توجه به این‌که قم محور مواصلاتی 17 استان کشور است،‌ احتمال ابتلا و چرخش ویروس انگلیسی در این استان دور از انتظار نیست با توجه به این‌که میزان تجمعات این روزها در شهر قم بیشتر شده و در مقابل آن پایبندی مردم قم نسبت به پروتکل‌های بهداشتی وزدن ماسک هم کم‌تر شده است باید منتظر شرایط سخت و دشواری باشیم.

قدیر افزود: با توجه به این‌که ویروس جهش‌یافته انگلیسی در برخی شهرهای کشور کشف‌شده، چند نمونه از شهر قم نیز به تهران ارسال‌شده، ولی تاکنون هیچ‌کدام مثبت گزارش نشده است.

وی به اجرای طرح موفق شهید قاسم سلیمانی باهدف شناسایی هوشمند بیماری اشاره و بیان کرد: در طرح شهید سلیمانی بیماران کرونا مثبت ره‌گیری هوشمند می‌شوند و در هر 20 دقیقه‌ای جواب تست کرونای افراد آماده می‌شود در این طرح تکلیف همراهان بیماران کرونایی هم مشخص خواهد شد.

وی عنوان کرد: این طرح در 3 بخش ره‌گیری، مراقبت و حمایت و در5 نقطه و روستاها و بخش‌های استان اجرا می‌شود هم‌چنین تاکنون 132 هزار و 600 نفر در طرح شهید سلیمانی غربالگری شده‌اند.

 190 نفر از کادر درمانی قم واکسن کرونا زدند 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی در بیان آماری از وضعیت واکسن کرونای روسی و میزان اعتماد کادر درمانی قم به این نوع واکسن گفت: در مرحله نخست،‌ 380 دوز برای 190 نفر از کادر درمان شاغل در بخش بیماران کرونایی تزریق شد و تاکنون عارضه قابل‌توجهی در این افراد مشاهده نشده و زدن این واکسن برای کادر درمانی اختیاری بوده است.

قدیر افزود: مرحله دوم تزریق واکسن نیز به‌زودی انجام می‌شود که ادامه تکمیل واکسیناسیون کادر درمان است و در ‌مرحله سوم افراد پرخطر دارای بیماری زمینه‌ای و جانبازان بالای 50 درصد واکسینه خواهند شد.

به گفته وی؛ در این زمینه کمیته واکنش سریع در دانشگاه علوم پزشکی تشکیل‌شده و بیماریابی و الزام رعایت بهداشت را بیش از گذشته انجام دادیم؛‌ ولی اگر عدم رعایت دستورالعمل بهداشتی و عادی‌سازی ادامه یابد،‌ کار سخت می‌شود.

وی هم‌چنین در این نشست امید داد که تا سال آینده واکسن ایرانی  برای استفاده  مردم قرار بگیرد و در ابتدای سال آینده واکسیناسیون افراد زیر 60 سال و عموم مردم نیز صورت گیرد.

 عادی انگاری که ممکن خیز خطرناکی از کرونا را برای قم به ارمغان آورد 

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم با هشدار نسبت به عادی انگاری‌های موجود بین مردم و در قبال آن خستگی و فرسودگی کادر درمانی باگذشت یک سال از بحران کرونا گفت: با توجه به این ما دو پیک خطرناک را با مدیریت پشت سر گذاشتیم و تا دو هفته پی‌درپی شاهد هیچ مورد فوتی در قم نبودیم اما باوجود عادی انگاری مردم در چند روز گذشته آمار بستری‌ها افزایش‌یافته است  در 24 ساعت گذشته 4 نفر فوتی نیز گزارش‌شده است.

قدیر تأکید کرد: در وضعیت شکننده کنونی و با توجه به زائرپذیری و گردشگر پذیری استان اگر بهداشت رعایت نشود شاهد خیز بعدی کرونا خواهیم بود و اگر پیک بعدی کرونا رخ دهد،‌ با توجه به جهش‌یافته بودن ویروس،‌ وضعیت بحرانی‌تر از گذشته می‌شود.

به گفته این مسئول ؛ بحرانی که بیش از یک سال زمان از آن می‌گذرد مدیریت و اقدامات صورت گرفته در این مدت باید مستندسازی شود تا به‌عنوان الگو برای بحران‌های آینده استفاده گردد هرچند پس از یک سال نیروهای درمان خسته شده‌اند، ولی همچنان در آمادگی کامل برای خدمت‌رسانی هستند.

گفتنی است؛ رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم از تلاش خبرنگاران و اصحاب رسانه استان در طول یک سال از بحران کرونا در قم تقدیر و از آن‌ها درخواست کرد درزمینهٔ عادی انگاری‌ها و لزوم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی مردم با تولید محتوا فرهنگ‌سازی کنند.

انتهای پیام/454/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon