بانوان آرایشگر ارومیه‌ای از هرگونه حمایت مالی در ایام کرونایی محروم شدند

بانوان آرایشگر ارومیه‌ای از هرگونه حمایت مالی در ایام کرونایی محروم شدند

گروه استان‌ها- قشر زحمت‌کش و کارآفرین بانوان آرایشگر در ایام کرونایی دچار آسیب، ضرر و زیان مادی شده اما مسئولان امر کوچکترین حمایت اقتصادی را از این قشر دریغ کردند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از   ارومیه ، پس از شیوع ویروس منحوس کرونا در سراسر جهان و به تبع آن ایران بسیاری از مشاغل دچار آسیب، ضرر و زیان اقتصادی فراوان شدند.

یکی از صنوف پرخطری که دچار مشکلات اقتصادی بسیاری شد، صنف آرایشگران زنان و مردان آذربایجان‌غربی بودند؛ صنف کارآفرینی که باید از سوی مسئولان امر مورد حمایت قرار می‌گرفته تا آسیب‌های ناشی از کرونا را کاهش می‌داد.

فعالیت این صنف از اواخر اسفندماه سال گذشته به خاطر انتشار ویروس کووئید 19 تعطیل شد و این قشر زحمت‌کش با توجه به اینکه کارشان را از دست داده و از سوی دیگر با توجه به افزایش هزینه‌های سرسام آور زندگی به سختی گذران عمر می‌کردند نیاز شدید به کمک مالی مسئولان امر داشتند اما متاسفانه بنا بر اظهارات فعالان این صنف هیچ کمک و حمایتی از آنان نشد.

«سودا قاسمی» یکی از بانوان آرایشگر ارومیه‌ای در رابطه با مشکلات این صنف گفت: پس از شیوع کرونا، برخلاف صنوف کم خطری که فعالیت خود را از اواخر اردیبهشت آغاز کردند، صنف آرایشگران با توجه به اینکه در دسته صنوف پرخطر قرار داشتند، با تعطیلی دو ماه مواجه شده و دچار مشکلات مالی فراوان شدند.

وی افزود: متاسفانه تاکنون اتحادیه صنف آرایشگران زنان آذربایجان ‌غربی کوچکترین حمایتی از این صنف انجام نداده و برخلاف بسیاری از صنوفی که برای کارکنان خود حداقل بسته معیشتی مهیا می‌کردند، آرایشگران از این کمک نیز بی‌بهره و محروم شدند.

«سمیرا هاشمی» نیز از دیگر بانوان آرایشگر ارومیه‌ای با اشاره به تعطیلی دو ماهه اوایل سال و تعطیلی‌های مقطعی طول سال تصریح کرد: در این دو ماهی که واحد صنفی‌ام تعطیل بود و از کسب درآمد محروم بودم، هزینه اضافی اجاره واحد نیز تحمیل شد و حتی صاحب واحد با وجود اینکه حتی یک دقیقه نیز درب آرایشگاه باز نشده بود اما مجبور به پرداخت هزینه فیش برق کرد که به واقع ناانصافی بود.

«کتایون رضازاده» نیز بیان کرد: اتحادیه صنف آرایشگران نه تنها در این مدت نزدیک یک سال هیچ گونه حمایت و هیچ ریالی به این صنف نکرده بلکه چند وقت گذشته که انتخابات مربوط به این صنف برگزار شد، مصرانه از آرایشگران تقاضای شرکت در آن و رای دادن به فرد موردنظر داشت در حالی که هیچ حمایتی از این قشر نشده بود.

وی افزود: اتحادیه تنها اصرار دارد که با توجه به پایان تاریخ پرونده کسب صنف آرایشگران، مبلغی پرداخت کرده تا این پروانه تمدید شود و در واقع به جای حمایت و پشتیبانی مالی، تنها از  طریق این صنف قصد درآمدزایی دارد و از سوی دیگر به دنبال کسب حق بیمه آرایشگران است در حالی که بسیاری از همکاران این صنف از پرداخت حق بیمه نیز عاجز هستند.

«منیژه قنبری» نیز که صاحب یک واحد آرایشگری بزرگ در یکی از مناطق ارومیه است اظهار داشت: کرونا ضرر و زیان مالی شدیدی به بنده و همکاران وارد کرد و با توجه به اینکه تالارهای عروسی نیز به مدت زیادی تعطیل بودند، معمولا زوج‌های جوان پس از عقد محضری به خانه بخت می‌رفتند و مراجعه عروسان به آرایشگاه کاهش یافت و در نتیجه درآمدمان بسیار ناچیز شد.

«مهشید غلامی» نیز از آرایشگران با سابقه ارومیه تصریح کرد: پیش از شیوع کرونا و رواج این بیماری در شهر و کشور، خوشبختانه از درآمد راضی‌ کننده‌ای برخوردار بودیم اما با شیوع این ویروس منحوس و تعطیلی واحدها درآمدمان ناچیز شد و این درآمد اندک را نیز با توجه به فعالیت‌های زیرپوستی اما با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی کسب کردیم.

«لیلا جعفری» نیز مشکلات صنف خود را این گونه بیان کرد: هم اکنون علاوه بر کاهش درآمدهای آرایشگران، مشکلات دیگری مانند اجاره برق، گاز و اجاره واحد و همچنین هزینه تامین مواد ضدعفونی کننده مانند الکل و ماسک نیز بر ما تحمیل شده و آرایشگران انتظار داشتند که حداقل، اتحادیه مربوطه این وسایل را در اختیار فعالان این صنف قرار دهد اما حمایت و پشتیبانی لازم انجام نشده است.

«سمیه علی‌نیا» نیز از سایر فعالان صنف آرایشگر بانوان نیز گفت: من سرپرست خانوار و صاحب دو فرزند دبستانی هستم و تنها کار و حرفه‌ام همین آرایشگری است و بنابراین مجبور شدم در زمان کرونا، به خانه مشتریان خود رفته و با به خطر انداختن جانم، بتوانم شکم فرزندان خود را سیر کنم چون متاسفانه از سوی اتحادیه مربوطه هیچ حمایتی از ما نشد.

در این راستا معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان ‌غربی اظهار داشت: حمایت‌هایی مانند تسهیلات بانکی از صنوف آرایشگران زنانه و مردانه توسط دولت پیش‌بینی شده بود اما استقبال این صنف از آن کمتر شد و حتی بیشتر آنها برای اخذ تسهیلات ثبت نام نکردند.

محمد دهقان بیان کرد: در این راستا در سامانه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی، اقشار آسیب‌پذیر باید ثبت نام می‌کردند اما چون زمان بازپرداخت و رقم تسهیلات چندان قابل توجه نبود، استقبالی از آن انجام نشد.

وی افزود: زمان بازپرداخت آن دو ساله و رقم آن حداکثر 16 میلیون تومان بود، البته تعدادی از اصناف با مراجعه به سایت و ثبت نام، از آن استفاده کردند.

معاون سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان‌غربی اظهار داشت: به غیر از این تسهیلات، هم اکنون تسهیلات دیگری از سوی دولت برای حمایت از این اصناف پیش‌بینی نشده است.

انتهای پیام/7548/ح

 
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon