دوسوم کارشناسان خاورمیانه خواستار بازگشت بدون پیششرط بایدن به برجام هستند
نتایج یک نظرسنجی جدید نشان میدهد دوسوم کارشناسان و تحلیلگران سیاسی خاورمیانه بر این باورند که جو بایدن باید بدون پیششرط به توافق هستهای ایران بازگردد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نیوزویک، نظرسنجی تازه از تحلیلگران سیاسی خاورمیانه حاکی است که دوسوم آنها خواستار بازگشت دولت بایدن به توافق هستهای با ایران بدون پیششرط هستند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
بر اساس این گزارش، در حالی که مقامهای دولت جدید آمریکا بارها خواستار آن شدهاند که ایران در ابتدا به تعهدات خود در چارچوب برجام بازگردد و هر گونه توافق جدیدی با تهران باید شامل مسائل دیگر مورد نظر ایالات متحده باشد ولی دوسوم تحلیلگران سیاسی خاورمیانه معتقدند که دولت بایدن بدون پیششرط به توافق هستهای 2015 بازگردد.
این نظرسنجی و تحقیق نشان میدهد 67 درصد کارشناسان و تحلیلگران سیاسی خاورمیانه گفتهاند که بهترین راهبرد سیاست خارجی که میتواند بیشترین نتایج مفید را برای ایالات متحده بههمراه داشته باشد، بازگشت سریع دولت بایدن به توافق هستهای 2015 با ایران است.
تحلیلگران و کارشناسان سیاسی بر این باورند که دولت جدید آمریکا باید بدون تعیین پیششرط یا مذاکره برای تغییر توافق هستهای، به همان توافق اولیه با ایران برگردد.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد 75 درصد تحلیلگران و کارشناسان سیاسی خاورمیانه تأکید کردهاند که بازگشت آمریکا به برجام میتواند احتمال دستیابی ایران به ظرفیت ساخت تسلیحات هستهای را تا ده سال آینده کاهش دهد.
"شبلی تلحمی" کارشناس ارشد اندیشکده بروکینگز و انور سادات استاد دانشگاه مریلند در مصاحبه با نیوزویک گفتند که نتایج این نظرسنجی کاملاً قابل توجه و چشمگیر بوده است.
تلحمی بر این باور است که ایالات متحده برای تغییر برجام با دو مشکل اساسی و عمده روبهرو است؛ نخست اینکه آمریکا باید بهطور یکجانبه با متحدانش که هماکنون در توافق هستهای با ایران حضور دارند، مذاکره کند. دوم آنکه، این نگرانی وجود دارد که آیا توافق جدید با ایران شدنی و ممکن خواهد بود یا نه.
وی افزود: هرگونه تأخیر در بازگشت به برجام و مذاکرات پس از آن میتواند موجب تشدید تنش نظامی در منطقه شود.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که فقط 4 درصد کارشناسان سیاسی خاورمیانه خواستار حفظ سیاست فشار حداکثری علیه ایران هستند و یک درصد نیز خواستار اقدام نظامی برای جلوگیری از پیشرفت ظرفیت هستهای تهران شدهاند.
انتهای پیام/+