روایت تسنیم از دل پر درد صنعتگران از مدیران کهگیلویه و بویراحمد / از روند پیچیده اداری خسته‌ایم‌ + فیلم

روایت تسنیم از دل پر درد صنعتگران از مدیران کهگیلویه و بویراحمد / از روند پیچیده اداری خسته‌ایم‌ + فیلم

گروه استان‌ها ـ روند طولانی اداری در دستگاه‌های اجرایی برای سرمایه‌گذاران خسته کننده بوده تا جایی که در برخی مواقع در نیمه راه عطای راه‌اندازی کارگاه را به لقایش می‌بخشند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  یاسوج‌، استان کهگیلویه و بویراحمد دارای یک درصد از وسعت و جمعیت کشور بوده و بیش از 20 درصد منابع نفتی در این استان واقع شده‌اند، گذشته از ظرفیت‌های آب، کشاورزی، گیاهان دارویی و گردشگری موقعیت جغرافیایی استان در مرکز استان‌های زاگرس سبب شده تا موقعیت خاصی داشته باشد.

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن تمام ظرفیت‌ها همچنان در گفتارها و نوشتارها با عنوان محروم و در خوش بینانه‌ترین حالت استان کمتر برخودار و کمتر توسعه یافته عنوان می‌شود، اما به راستی دلیل این‌همه محرومیت در استان چه علل یا عواملی دارد؟

آیا نگاه ناعادلانه دولت‌ها در اختصاص بودجه و اعتبارات لازم باعث چنین وضعیتی در استان کهگیلویه و بویراحمد شده‌است؟ در برخی از موارد که با ورود بخش خصوصی توان رشد و توسعه فراهم است نیز بی‌توجهی‌های صورت گرفته به شدت آزار دهنده و تأسف برانگیز است.

آنچه در سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و عدم استقبال آنها از سرمایه‌گذاری در استان کهگیلویه و بویراحمد به وضوح قابل لمس و باور بوده نوع نگاه مدیران استان و به عبارتی واضح‌تر سنگ‌اندازی و عدم همکاری آنها با افراد سرمایه‌گذار است.

همواره سرمایه‌گذارانی در استان بوده‌اند که از عدم همکاری و کارشکنی برخی ادارات گلایه داشته‌اند، این در حالی‌است که حسین کلانتری استاندار کهگیلویه و بویراحمد و معاونین وی بر همکاری و حل مشکلات سرمایه‌گذاران و کارآفرینان تأکید نموده و حشمت‌الله صمیمی دوست معاون اقتصادی که مدیریت ستاد تسهیل و رفع موانع تولید و اشتغال استان را بر عهده دارد، مصوبات این ستاد را در رفع موانع بر سر راه تولید و اشتغال را برای همه دستگاه‌های اجرایی لازم‌الاجرا می‌داند.

در بازدید از شهرک صنعتی سر بیشه شهرستان گچساران ناخواسته میهمان کارآفرینی شدیم که درد دل‌ها و گلایه‌های بسیاری از عدم توجه و همکاری برخی مدیران دستگاه‌های اجرایی داشت.

مدیر یک شرکت تولید کننده محصولات سلولزی به تسنیم گفت: سال 92 با دریافت 200 میلیون تومان تسهیلات از بانک ملی و با واگذاری زمین در شهرک صنعتی سربیشه گچساران از طرف شرکت شهرک‌های صنعتی استان و با آورده خود اقدام به احداث کارخانه تولید محصولات سلولزی کردم و در سال 97 موفق به اخذ تأییدیه از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان شده و کار خود را به صورت رسمی شروع کردیم.

وی افزود: مطابق ضوابط شرکت شهرک‌های صنعتی باید زیرساخت‌های لازم را در شهرک‌های صنعتی برای فعالیت مهیا کند و متأسفانه شرکت شهرک‌های صنعتی استان به وظایف خود در ایجاد زیرساخت‌های لازم اقدام مناسب را انجام نداد و همین عدم وجود زیرساخت باعث شد تا نتوانیم به صورت مستمر و مداوم تولید داشته‌باشیم و متحمل ضرر زیادی شویم.

این کارآفرین با اشاره به مشکلات شهرک صنعتی سربیشه گچساران خاطر نشان کرد: این شهرک در شهرستان گچساران به عنوان دومین منبع نفتی کشور قرار دارد متأسفانه در سایه عدم توجه حال روز خوشی ندارد و بعد از 7 سال حضور در این شهرک هیچ مدیری برای رسیدگی مشکلات به این شهرک نیامده است.

وی با ابراز نگرانی از اقدامات قضایی شرکت شهرک‌های صنعتی استان بر علیه وی گفت: کارخانه باید کار تولید را از سال 97 شروع می‌کرد اما با توجه نبود زیرساخت‌های لازم به ویژه برق مصرفی که نیاز اساسی کار کارخانه است در فعالیت کارخانه خلل ایجاد شد و تاکنون با کمک همسایه‌ها و لطف آنها در دادن برق به کارخانه فعالیت کردیم.

وی گفت: بارها برای فراهم نمودن برق کارخانه اقدام کردم اما شرکت برق به دلیل غیر استاندارد بودن شبکه برق از واگذاری امتیاز برق خودداری کردند.
وی افزود: با توجه به مشکل نبود برق کار متوقف شد و در این مدت سود اقساط تسهیلات دریافتی و دیگر مشکلات بسیار عذاب‌آور بود.

وی خاطرنشان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی با اینکه در ایجاد زیرساخت‌ها که مکلف به آن بوده عمل نکرده حالا مدعی قلع و قمع کارخانه به دلیل عدم پرداخت اقساط است.

وی بیان کرد: من با یک میلیارد و 500 میلیون تومان برای 21 نفر در این کارخانه اشتغال پایدار ایجاد کردم و شاید جز محدود افرادی هستم که با این سرمایه برای این تعداد اشتغال ایجاد کرده‌ام.

وی تصریح کرد: یعنی رسالت شرکت شهرک‌های صنعتی این است که برای حفظ 400 متر زمین تلاش کند و به 22 نفر کارگر جوان که ده نفر از آنها دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و کارشناسی ارشد  نفر از آنها دارای مدرک کارشناسی ارشد و 10 نفر نیز مددجویان کمیته امداد هستند توجهی ندارد، زمین مهم‌تر است یا نان شب 22 کارگر، که تمام امیدشان کار در این کارخانه است.

این کارآفرین افزود: قرار بود برای دهه فجر امسال این کارخانه به بهره‌برداری برسد، تمام تدارکات افتتاح را آماده کرده بودیم اما متأسفانه یک نفر هم به سراغ ما نیامد و اصلاً انگار قراری بر افتتاح نبود.

وی یادآور شد: محصولات این شرکت قابل رقابت با برندهای معروف هستند اما در این استان نه تنها برخی‌ مدیران به کارآفرینی توجه ندارند بلکه حمایت از محصولات تولیدی با تمام دردسر هم صورت نمی‌گیرد.

محمد پور گفت: چرا در استان ما فروشگاه‌های زنجیره‌ای برندهای خارجی را می‌فروشند اما از محصولات داخلی برای فروش استفاده نمی‌کنند.

هر ساله مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید داخلی تأکید می‌کنند اما اینجا هیچ خبری از عمل به منویات رهبری و حمایت از تولید نیست و هرکس ساز خود را می‌زند.

حشمت‌الله صمیمی دوست معاون اقتصادی استانداری کهگیلویه و بویراحمد ضمن تأکید بر همکاری دستگاه‌های اجرایی با کارآفرینان گفت: تمام عملیات حقوقی و قضایی بر علیه سرمایه‌گذاران متوقف می‌شود و شرکت شهرک‌های صنعتی مکلف به ایجاد زیرساخت‌ها در شهرک‌های صنعتی است.

بحران بیکاری و اشتغال ,

انتهای پیام/544/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon