تشدید اختلافات میان عربستان و شرکتهای سرمایه گذاری خارجی
عربستان در رقابت با امارات در زمینه پذیرش سرمایهگذاری شرکتهای خارجی اعلام کرد که قصد دارد معامله با شرکتهایی که دفاتر منطقهای آنها خارج از عربستان است را متوقف کند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از سعودی لیکس،اختلافات عمیقی میان رژیم آل سعود و شرکتهای سرمایه گذاری خارجی به وجود آمده است و این شرکت ها پیشنهاد «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی را مبنی بر انتقال دفاتر منطقه ای خود به ریاض را رد کردند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
برخی منابع اختلافات عمیق میان محمد بن سلمان با شرکتهای سرمایهگذاری خارجی را فاش کردند که این شرکتها پیشنهاد ولیعهد سعودی مبنی بر انتقال دفاتر منطقهای خود از دبی به ریاض را رد کردند؛چرا که این شرکتها از وضعیت سیاسی و اقتصادی عربستان ابراز نگرانی کردند و همین امر منجر به خشم ولیعهد سعودی شده است.
بر این اساس محمد بن سلمان دستور داد تا قرارداد با هر شرکت یا موسسه تجاری که دفتر مرکزی آن در منطقه خارج از عربستان باشد، متوقف شود که این تصمیم ولیعهد شامل ارگانهای دولتی، موسسهها و صندوقهای وابسته دولت و یا هر یک از زیرمجموعه این سازمانها است.
این اقدام انگیزهای برای سازگاری کار شرکتها و موسسات خارجی با دولت عربستان، سازمانهای دولتی، موسسات و صندوقها و یا هر یک از دستگاههایی است که در تلاش برای ایجاد شغل، افزایش رشد اقتصادی و بهره وری در عربستان است.
24شرکت بینالمللی در جریان نشست مجمع ابتکار سرمایهگذاری آینده در عربستان که اخیراً برگزار شده، اعلام کردند که قصد دارند دفاتر منطقهای خود را به ریاض منتقل کنند. با این وجود، با توجه به سطح پایین زندگی در ریاض در مقایسه با دبی، تعداد کمی از شرکتها تمایل به انتقال دفتر مرکزی خود به ریاض دارند.
برخی از شرکتها به دلیل وجود پتانسیل اقتصادی عربستان، موافقت کردند به ریاض منتقل شوند از جمله این شرکتها « بکتل» است که اخیراً موفق به دریافت مدیریت پروژه «لاین» شد که بخشی از طرح « نئوم» است.
تشدید رقابت میان عربستان و امارات
رقابت برای به دست آوردن سرمایه گذاری شرکتهای چند ملیتی در منطقه خلیج فارس ، درگیری جدید میان عربستان و امارات را نشان میدهد.
ریاض در چارچوب سیاست اقتصادی جدید در حال جذب سرمایه جدیدی است و این امر میتواند بر سرمایهگذاریهای فعلی در امارات متحده عربی تأثیر بگذارد.
خبرگزاری بلومبرگ به نقل از دفتر سرمایهگذاری ابوظبی تأکید کرد که امارات متحده عربی میتواند در برابر رقابتهای عربستان مقاومت کند.
رقابت میان دولتهای خلیج فارس که برای دنیای پساکرونا آماده میشوند و به دنبال تنوع بخشیدن به اقتصاد خود برای کاهش وابستگی به درآمد نفتی هستند، تشدید میشود.
ولیعهد سعودی در جلسه گفتوگوی استراتژیک در نشست جهانی اقتصادی با حضور بیش از 160 تن از سران و تاجران بزرگ بینالمللی اعلام کرد که ارزش فرصتهای بزرگ سرمایهگذاری در عربستان طی 10سال آینده به شش تریلیون دلار میرسد. وی در این جلسه گفتوگو به فرصتهای سرمایهگذاری در عربستان با ارزش شش تریلیون دلار پرداخت که سه تریلیون دلار آن به پروژههای جدید در قالب چشمانداز 2030 اختصاص دارد.
فایننشال تایمز گزارش داد که بن سلمان انگیزههایی برای متقاعد کردن شرکتهای چند ملیتی ارائه میدهد تا دفاتر مرکزی خود را به ریاض انتقال دهند.
بلومبرگ گزارش داد که اقدامات سعودی تجارت منطقهای امارات متحده عربی و همچنین موقعیت دبی را تهدید میکند.
دبی سنگر تقریباً تمام شرکتهای بزرگ چند ملیتی است که در منطقه حضور دارند.
کشته شدن «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول یکی از بدترین بحرانها برای عربستان شد و به همین دلیل بسیاری از مدیران شرکتهای بینالمللی که تارنمای رسمی داووس صحرا از آنها به عنوان «شرکای راهبردی» عربستان نام برده به طور رسمی اعلام کردند که از حضور در این کنفرانس امتناع میکنند.
پرونده حقوق بشر سعودی علاوه بر قتل خاشقجی به دلیل سرکوب و اعدام مخالفان سیاسی و بازداشت شاهزادگان در هتل « ریتز کارلتون»، نقض حقوق زنان و حاکم بودن جو خفقان آمیز و کشتار مردم بیگناه در یمن به شدت سیاه و قطور است و همه محافل سیاسی و مدافع حقوق بشر در جهان حتی حامیان و همپیمانان ریاض نیز به این موضوع اذعان دارند و تاکنون بارها موارد یاد شده در کنفرانس و نشستها و سمینارهای منطقهای و جهانی محکوم شده است.
بر اساس آخرین گزارش اداره کل آمار که ماه گذشته منتشر شد، پیامدهای منفی ویروس کرونا همچنان بر بازار کار و اقتصاد عربستان ادامه دارد.
انتهای پیام/