بیانیه پایانی کنفرانس سوچی| محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه/ تاکید بر ادامه مبارزه با تروریسم

بیانیه پایانی کنفرانس سوچی| محکومیت حملات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه/ تاکید بر ادامه مبارزه با تروریسم

بیانیه پایانی کنفرانس سوچی درباره سوریه بر ضرورت ادامه مبارزه با تروریسم تاکید کرده است. در این بیانیه همچنین تداوم حملات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه محکوم شده و خواستار توقف این حملات شدند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بیانیه پایانی کنفرانس سوچی آورده است کشورهای تضمین کننده روند آستانه بر عزم خود برای ادامه مبارزه با تروریسم تاکید می کنند.

این پیش نویس بر ضرورت حفظ آرامش در منطقه کاهش تنش در ادلب تاکید کرده است.

بیانیه مشترک نمایندگان ایران، روسیه و ترکیه در پانزدهمین نشست بین المللی سوریه در چارچوب روند آستانه

نمایندگان جمهوری اسلامی ایران، فدراسیون روسیه و ترکیه بعنوان ضامنین روند آستانه در پایان یک نشست دو روزه در تاریخ 29 بهمن ماه 1399 بیانیه مشترک پانزدهمین نشست بین المللی سوریه در چارچوب روند آستانه را تصویب کردند.

در این بیانیه، ضامنین:

- مجددا بر تعهد قوی خود به حاکمیت، استقلال، وحدت و تمامیت ارضی جمهوری عربی سوریه و اهداف و اصول منشور ملل متحد تاکید کردند.

- بار دیگر بر عزم خود مبنی بر مبارزه با تروریسم در تمامی اشکال و نمودهای آن و مقابله با دستورکاری‌های جدایی طلبانه که تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه را نشانه رفته و امنیت ملی کشورهای همسایه را تهدید می‌کند، تاکید نمودند.

- ضمن بررسی اوضاع منطقه کاهش تنش ادلب، لزوم تامین آرامش در این منطقه با اجرای کامل تمامی توافقات مرتبط با ادلب را خاطر نشان کردند.

- ضمن بررسی اوضاع شمال شرق سوریه، عزم خود برای مقابله با دستورکارهای جدایی طلبانه در شرق فرات که هدف آن تضعیف حاکمیت و تمامیت ارضی سوریه بوده و نیز امنیت ملی کشورهای همسایه را تهدید می‌کند را اظهار کردند. همچنین بار دیگر مخالفت خود با تصرف و انتقال غیر قانونی درآمدهای نفتی جمهوری عربی سوریه ابراز  نمودند.

-تداوم حملات رژیم صهیونیستی به خاک سوریه را محکوم کردند و خواستار توقف این حملات شدند.

- با بیان اینکه منازعه سوریه هیچ راه حل نطامی ندارد، بر عزم خود مبنی بر پیشبرد یک روند سیاسی پایدار و ماندگار تحت مالکیت و راهبری سوری با تسهیل گری سازمان ملل متحد وفق قطعنامه 2254 شورای امنیت سازمان ملل تاکید نمودند.

- بر نقش مهم کمیته قانون اساسی سوریه در ژنو تاکید کردند.

- ضمن گفتگو درباره پنجمین دور از جلسات کمیسیون تدوین قانون اساسی که در تاریخ 10 - 6 بهمن 1399 در ژنو برگزار شد، بر عزم خود مبنی بر حمایت از کار کمیته تصریح کردند.

- بر اهمیت احترام حیطه اختیارات و اصول آئین کار کمیته تاکید نمودند.

- به این موضوع که کمیته باید بدون دخالت خارجی و تحمیل زمان بندی از بیرون به کار خود ادامه دهد  تا اعضای آن به توافق کلی دست یابند، اشاره کردند.

- نگرانی جدی خود از شرایط انسانی در سوریه و تاثیر همه گیری کووید -  19 را ابراز کردند و از کل نظام سازمان ملل به ویژه سازمان جهانی بهداشت خواستند که برای واکسناسیون در داخل سوریه از جمله از طریق برنامه کوواکس اولویت قائل شوند. همچنین کلیه تحریم‌های یکجانبه مغایر با حقوق بین الملل، حقوق بین الملل بشردوستانه و منشور ملل متحد به ویژه در رویارویی با همه گیری کووید - 19 را مردود دانستند

- بر لزوم افزایش کمک‌های بشردوستانه به همه سوری‌ها در سراسر کشور بدون تبعیض و سیاسی کاری و پیش شرط تاکید کردند.

- بر برخورداری پناهجویان و مهاجران اجباری در داخل از حق بازگشت و حق حمایت تصریح و بر لزوم تسهیل بازگشت امن و داوطلبانه آنان به سکونتگاه اصلی خود در سوریه تاکید کردند.

- بار دیگر بر عزم خود مبنی بر افزایش و گسترش همکاری‌ها در چارچوب کارگروه آزادی بازداشت شدگان،‌ ربوده شدگان ، تحویل اجساد و شناسایی مفقودین تاکید کردند.

- از حضور هیات‌های اردن، عراق و لبنان بعنوان اعضای ناظر روند آستانه و نیز سازمان ملل و کمیته بین المللی صلیب سرخ قدردانی کردند.

- نمایندگان ایران و ترکیه از میزبانی مقامات روسیه و برگزاری این نشست در سوچی تشکر کردند.

- تصمیم گرفتند شانزدهمین نشست بین المللی سوریه در چارچوب آستانه در اواسط سال 2021 میلادی در نورسلطان برگزار شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon