سرعت فراگیری کرونای انگلیسی و بروز سوالات جدی درباره ابعاد مخفی‌کاری لندن


سرعت فراگیری کرونای انگلیسی و بروز سوالات جدی درباره ابعاد مخفی‌کاری لندن

ویروس انگلیسی کرونا به بیش از ۸۰ کشور جهان رسیده و با گسترش هر چه بیشتر آن، سوالات جدی درباره پنهانکاری لندن درباره کیفیت و زمان پیدایش شروع آن مطرح می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، هنوز مدت زمانی زیادی از شیوع کرونای انگلیسی نگذشته که گونه جدیدی از این ویروس در انگلیس یافته شده است که بر اساس اعلام دانشمندان جهش‌های نگران کننده‌ای دارد.

گونه جدید ویروس کرونا تحت عنوان B.1.525، شامل تغییر ژنتیکی می‌شود که E484K نام دارد و در گونه‌های برزیلی و آفریقای جنوبی نیز یافته شده است.

مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که ویروس‌هایی با جهش E484K می‌توانند از سیستم دفاعی انسان فرار کنند که این باعث می‌شود این گونه از ویروس، ایمنی طبیعی یا ایجاد شده بر اثر واکسن را دور بزنند.

آژانس سلامت عمومی انگلیس اعلام کرد که پس از مطالعه نمونه‌های مربوط به دسامبر، 38 مورد مبتلا به گونه جدید ویروس در انگلیس تا به حال گزارش شده‌اند. اسکای نیوز در این باره گزارش داد که هنوز مشخص نیست این موارد در کجای انگلیس پیدا شده‌اند. کارشناسان گفته‌اند که این گونه تغییراتی در اجزای ژنتیک دارد که آن را مشابه گونه «کنت» که ویروس شایع در انگلیس است، می‌کند.

ویروسی که مرگبارتر است

برخی مطالعات توسط مشاوران علمی دولت انگلیس نشان داده است که گونه کنت می‌تواند بین 30 تا 70 درصد مرگبارتر باشد. گزارشی که روز جمعه در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، بر نگرانی‌ها درباره نحوه تغییر ویژگی‌ها کرونا بر اثر جهش‌ها، و همچنین تغییر مسیر پاندمی تاکید کرد.

انگلیس تا به حال بیش از 4 میلیون مبتلای به کرونا گزارش کرده است که بیش از 119 هزار نفر آنها جان باخته‌اند.

انتشار گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس چه زمانی شروع شد؟

گونه کنت موسوم به B.1.1.7 ابتدا در ماه سپتامبر تشخیص داده شد، اما دولت انگلیس آن را با تاخیر اعلام کرد. گفته می شود که این ویروس احتمالا اواسط ماه سپتامبر سال جاری (اواخر تابستان) در جنوب شرقی انگلیس، در شهر لندن یا در کنت اتفاق افتاده است.

سوزان هاپکینز، عضو سازمان سلامت عمومی انگلیس می گوید که این سازمان در 18 دسامبر (پنجشنبه)، این موضوع را به اطلاع دولت رسانده است و دولت انگلیس هم در همان روز موضوع را به سازمان بهداشت جهانی منتقل کرده است.

اعلام این امر به سازمان جهانی در شرایطی بوده که ده روز پیش از آن یعنی 9 دسامبر، 62 درصد موارد مبتلا به کرونا مربوط به گونه جدید ویروس بوده ‌اند و این رقم حدود سه هفته قبلتر 28 درصد بوده است.

نمودار زیر نشان می‌دهد که مرگ و میر ناشی از ویروس کرونا در انگلیس پس از افت نسبی در این کشور در میانه سال 2020، با کمی فاصله و به ویژه در ماه‌های پایانی سال افزایش قابل توجهی را داشته و ادامه‌دار بوده است. یکی از گمانه‌ها در خصوص اوج گرفتن تلفات، شیوع ویروس کرونای انگلیسی است.

تاخیر معنادار لندن در اعلام گونه جدید

سوالی که اینجا مطرح می شود این است که چرا انگلیس، این موضوع را با این همه تاخیر اعلام کرده است. اگر اولین نمونه ها در اواسط ماه سپتامبر (اواخر تابستان) بوده، چرا این موضوع بعد از حدود سه ماه به اطلاع سازمان بهداشت جهانی و کشورهای دیگر رسیده است. حتی چند هفته قبلتر از آن که میزان شیوع این گونه جدید رو به افزایش بود، چرا هشدارهای لازم برای مراقبت در این خصوص ارائه نشده است؟

طبیعتا تاخیر در اعلام وجود و ظهور این گونه جدید، به دلیل سرعت بالای انتشار آن، باعث شد که به کشورهای دیگر هم منتقل شده و تاثیرات آن در سطح جهانی مشاهده شود. شماری از کشورها از جمله ایران در اواخر دسامبر اعلام کردند که پروازهای مربوط به انگلیس را متوقف و تعلیق می کنند. اما مشخص نبود که تا آن زمان، چه میزان از این گونه به خارج از انگلیس منتقل شده بودند.

حال اینجا این سوال مطرح می شود که تاخیر در اعلام تشخیص گونه جدید ویروس کرونا در انگلیس عمدی بوده است یا نه. آیا دولت انگلیس به دلیل ترس از انزوا و تبعات احتمالی اعلام آن، در این خصوص پنهانکاری کرده است؟

گلایه وزیر بهداشت از مخفی‌کاری انگلیسی‌ها

سعید نمکی، وزیر بهداشت ایران چند روز پیش به پنهانکاری لندن در خصوص ارائه اطلاعات و آمار درست در زمینه مربوط به کرونای انگلیسی اشاره کرد و گفت: انگلیسی‌ها در روزهای اول به دروغ گفتند که این ویروس فقط 30 تا 70 درصد ممکن است قدرت سرایتش بالا رفته باشد، بنده به صراحت به همکارانم گفتم که قدرت سرایت این ویروس قطعا چند برابر هست، و هم اینکه قدرت بیماری‌زایی و مرگ و میر آن به مراتب بیشتر از آن چیزی است که انگلیسی‌ها می‌گویند. متاسفانه تازه به آنچه که ما روزهای قبل گفتیم، اذعان کرده‌اند. و در همه مکتوبات من همه این را آوردم. تمام تلاش ما این بود که از مرزها بیشتر مراقبت شود.

 

 

سکوت رسانه‌های لندن نشین

همزمان با مخفی‌کاری انگلیس، رسانه‌های مستقر در لندن که در روزهای آغازین ویروس کرونا، با چنان آب و تابی شیوع این ویروس در ایران را پوشش خبری می‌دادند و تمام تلاش خود را می‌کردند که کرونا را از اساس ویروس ایرانی معرفی کنند و از یک بحرانی سلامت، استفاده سیاسی کنند، امروز زبان در کام گرفته و با خونسردی از کنار نوع عملکرد و مدیریت کرونای انگلیسی در جزیره سلطنتی عبور می‌کنند؛ گویی که آب از آب تکان نخورده است. برای آنها ظاهرا مهم نیست که انگلیس ویروس مرگبار را به بیش از 80 کشور دنیا صادر کرده و جان انسان‌ها از جمله جوانترها را با خطر بیشتری مواجه کرده است.

انتهای پیام/.

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
طبیعت
پاکسان