نامه شرکت‌های تولیدکننده دارو به رئیس جمهور درباره مشکلات ارزی


نامه شرکت‌های تولیدکننده دارو به رئیس جمهور درباره مشکلات ارزی

جمعی از تولیدکنندگان دارو، مدیران شرکت‌ها و هلدینگ‌های دارویی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور نسبت به مشکلات ارزی صنعت دارو و احتمال کمبود دارو هشدار دادند.

به گزارش گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ جمعی از تولیدکنندگان دارو، مدیران شرکت‌ها و هلدینگ‌های دارویی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور ضمن اشاره به مشکلات ارزی صنعت دارو، تخصیص نیافتن ارز مورد نیاز تولید طی یک سال گذشته و کمبود مواد اولیه دارویی، درباره احتمال کمبود سراسری دارو در کشور و حتی تعطیلی کارخانه‌ها هشدار دادند. 

در این نامه آمده است:  تا ابتدای بهمن‌ماه سال جاری حدود یک میلیارد دلار ثبت سفارش دارو (که قسمت عمده آن مربوط به بخش تولید است)، ماه‌ها در انتظار تخصیص ارز مانده است. در این مدت با وجود برگزاری جلسه‌های متعدد و پیگیری‌های روزانه سندیکا از مسئولان بانک مرکزی، وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و حتی نمایندگان مجلس، از شهریورماه سال جاری اقدام موثری برای تامین ارز مواد اولیه مورد نیاز نشده و وعده‌ها نیز عملی نشده است.  

به همین دلیل جمعی از اعضای این سندیکا و مدیران شرکت‌های تولید دارو، نامه‌ای سرگشاده خطاب به دکتر حسن روحانی؛ رئیس جمهور نوشته و هشدار داده‌اند که با ادامه روند فعلی نه‌تنها کشور با احتمال کمبود سراسری دارو روبه‌رو می‌شود، حتی کارخانه‌های دارویی نیز به دلیل اختلال در فرآیند تولید در خطر تعطیلی قرار خواهند گرفت. 

در این نامه آمده است ارزهای تخصیصی از منابع عمان، عراق و کارگزار جدید چین، غیرقابل دسترس، نامطمئن، بی‌نتیجه، هزینه‌بر و طولانی است و در اکثر موارد با وجود صرف هزینه‌های مالی زیاد از طرف شرکت‌ها، هیچ‌گونه ارزی حواله نشده و عملاً شرکت‌های واسط و دلال‌های ارزی هزینه تولید را بالا می‌برند. 

مدیران شرکت‌های دارویی خواسته‌اند برای تعیین تکلیف ارزهای بلوکه‌شده و راه‌های برون‌رفت ارزی از طریق بانک مرکزی اقدام شود و بانک‌های عامل برای تخصیص ارز دارو ملزم شوند. مدیران شرکت‌های دارویی خطاب به رئیس‌جمهور نوشته‌اند: «ضمن استدعای دستور فوری تامین ارز موردنیاز شرکت‌های تولیدی که مسئولیت تامین 97 درصد داروی مورد نیاز بیماران را به عهده دارند، به استحضار می‌رساند، در صورت تخصیص نیافتن ارز قابل‌دسترس کمبود سراسری داروهای تولیدی قطعی و تبعات آن غیرقابل جبران خواهد بود.» 

تولیدکنندگان در این نامه مدعی شده‌اند: با توجه به افزایش ثبت سفارش‌ها در ماه‌های پایانی سال، به نظر می‌رسد حتی اگر سهمیه ارزی دارو برای سال آینده مانند سال جاری (یعنی 1.5 میلیارد دلار) در نظر گرفته شود، حتی جوابگوی تخصیص ثبت سفارش‌های سال 99 نخواهد بود و نتیجه آن تعطیلی کارخانه‌ها در ماه‌های آینده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج ۱۴۰۳
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon