وزیر سابق نفت: برجام "نافرجام" ماند
گروه استانها- وزیر سابق نفت: برجام نافرجام ماند و ما به بنبست برجام رسیدیم و برای اینکه بتوانیم در دنیا مولفه قدرتمان را داشته باشیم، باید با اقتدار و قدرت مذاکره کنیم چراکه نتیجه اقتدار عزت است.
بهگزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، رستم قاسمی در ارتباط با موفقیت ایران در مشکلات اقتصادی سالهای قبل با تکیه بر توان داخلی اظهار داشت: در دوران وزارت نفت، خیلی طولانی نشد که ما از تحریمها در مقطع وزارت نفت عبور کردیم و رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که تحریمهای فلج کننده بر ایران اثری ندارد و اقدامات بسیار مهمی در آن مقطع صورت گرفت که نتیجه آن، این حرف رئیسجمهور آمریکا شده و این را اثبات کرد که اگر ما باور به توانمدیهای داخل داشته باشیم واقعا میتوانیم از وضع حاضر گذر کنیم.
وی ادامه داد: برای رفع تحریمها برجام امضا شد ولی نتیجه نگرفت و دور زدن تحریمها هم کار بسیار سختی هست اما انجام شد، مولفه سوم بیاثر کردن تحریمها است که قطعا انجامپذیر است چراکه قدرت دفاعی و نظامی کشور کم نیست و این حاصل تلاشهای داخلی است، هرجایی که ما اراده و باور کردیم که ما میتوانیم و باتوجه به توانمندیهای داخل اقدام کردیم، پیروز شدیم و این نگاه برای عبور از شرایط داخلی کشور هم تاثیر نثبت خواهد داشت.
وی افزود: امروز سرمایههای کشور یعنی مردم از وضعیت فعلی رضایت ندارند و برای جلب رضایتشان باید با صداقت با آنان برخورد کرد و وعدههای غیرعملی ندهیم و بکوشیم تا شرایط اقتصادی کشور را ریلگذاری بکنیم، متاسفانه با وجود ثروتمندی کشور از سرمایههایی همچون گردشگری، اقتصاد ما رتبه خوبی در دنیا ندارد و این نشان میدهد که اوضاع اقتصادیمان ناکارآمد بوده و باید با نگاه اقتصاد مقاومتی این روند را تغییر بدهیم.
قاسمی با اشاره به لزوم بازنگری و تغییر در روند کنونی تصریح کرد: امروز یک خیمهشببازی مذاکره و مقابله برای دوقطبی کردن مردم در پیش داریم و باید تلاش کنیم تا مشارکت زیاد بشود چراکه نیازمند مشارکت هستیم اما اگر با این روند پیش برویم، شاید وضع خوبی نداشته باشیم در صورتی که تداوم آرمانهای انقلاب مبتنی بر مشارکت مردم بوده و دغدغه آمریکاییها هم انقلاب و آرمانها است.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم خون شهدا و آرمانها حفظ بشود، باید انقلاب را حفظ کنیم و در این مقطع زمانی تلاش کنیم که مشارکت حداکثری را نهتنها بین اصولگراها بلکه همه مردم ایجاد کنیم و در اردوگاه انقلابیون حتما باید توجه کنید، کسانی که امروز میتوانند پاسخگوی معتبر به وضع کنونی و مشکلات باشند، انتخاب شوند.
وزیر سابق نفت، چالش اصلی کشور را مشکلات اقتصادی دانست و گفت: امروز چالش اصلی کشور اقتصاد است و بسیاری از آسیبهای اجتماعی و فرهنگی نشاتگرفته از اقتصاد است پس در گام اول باید مشکلات معیشتی مردم حل بشود، اگر چالشهای اصلی کشور را حل کنیم، قطعا میشود در یک زمانبندی یکساله ریلگذاری کشور تغییر کند، امروز یک جامعه آماری بزرگی از بیکاران را داریم که باید اقدام فوری صورت بگیرد و همه اینها باتوجه به ظرفیت و توانمندی داخلی امکانپذیر است.
وی علت مشکلات فرهنگی و اجتماعی کشور را، اقتصاد دانست و عنوان کرد: بنیاد اصلی براساس مسائل فرهنگی و اجتماعی است و در 10 سال اخیر بااینکه یک عبارت اقتصادی توسط رهبر به عنوان شعار سال معین شده است، ایشان تاکید بر این مسائل هم داشتهاند اما بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی نشات گرفته از مشکلات اقتصادی است و اقتدار و سازوکار دو مولفه اصلی حکمرانی در کشور است.
وی افزود: برجام نافرجام ماند و ما به بنبست برجام رسیدیم و برای اینکه بتوانیم در دنیا مولفه قدرتمان را داشته باشیم، باید با اقتدار و قدرت مذاکره کنیم چراکه نتیجه اقتدار عزت است و نتیجه التماس تسلیم و وقتی میتوان باقدرت حرف زد که بتوانیم مسائل داخلی کشور را بهخوبی حل کنیم، در دوران جنگ پس از فرمان مقابل به مثل زدن کشتیهای نفتی ما توسط امام، ما یک کشتی نفتی با اسکورت آمریکایی را زدیم و پس از آن حتی باوجود عدم حضور سربازان در کشتیهای نفتی ما در اطراف آمریکا، آمریکاییها جرات حمله به کشتی ما را ندارند.
قاسمی خاطرنشان کرد: برجام دیگر وجود ندارد و ما در زمانی که در تحریمهای سخت بودیم، با کشورهای دنیا کار میکردیم و دنیا تنها آمریکا نیست و اگر بتوانیم مشکلات اقتصادی را حل کنیم، مشکل برجام جدی نیست، ما برنامههای زیادی در حوزههای مختلف در کشورمان نوشته شده و سیاستهای نظام ابلاغ شدهاست اما آنچه که اهمیت دارد، اجرای این برنامهها و تغییر روند کنونی کشور است.
وی درارتباط با شکاف طبقاتی موجود افزود: شکاف طبقاتی همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و علت آن، ریلگذاری رانتی اقتصادمان است، رانت همیشه بهمعنای دزدی نیست و یک اقتصاد کاملا سیاسی و نگاه و آمایش اقتصاد سیاسی باعث ایجاد شکاف طبقاتی خواهد شد که ریلگذاری آن باید تغییر کند.
قاسمی با اشاره به عدم اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی عنوان کرد: اصل 44 در قانون اساسی پیشبینی شده و نتیجه اینکه نقص و اشکالاتی در اجرای آن وجود دارد، مشخص است که خیلی مثبت نیست، کارآمد یا ناکارآمدی دولتها بهدلیل انتصابات و آمایش سیاسی اقتصاد بوده است که نتیجه آن هم مشخص است، نگاه سیاسی به بستر اجرایی کشور چنین اقتصادی را نتیجه میدهد.
انتهای پیام/174/ش