یادداشت:چشم انداز مشارکت در انتخابات ۱۴۰۰

یادداشت:چشم انداز مشارکت در انتخابات 1400

نماینده بهشهر در مجلس شورای اسلامی طی یاددداشتی به برررسی چشم اندازهای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده پرداخته است.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم، غلامرضا شریعتی نماینده بهشهر در مجلس شورای اسلامی طی یاددداشتی به برررسی چشم اندازهای مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده پرداخته که متن این یادداشت به شرح زیر است:

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

تقلیل‌گرایی و ساده سازی تحلیل‌های سیاسی ، امری معمول و بعضا با هدف غیر از تحلیل و با برخی رویکردهای مغرضانه همراه است.
 ایران و انتخابات 1400 سوژه تحلیل بسیاری رسانه ها و شخصیت های جهان و منطقه و سطح ملی است که هر کدام به واسطه تعلق خاطر ایدئولوژیک و یا عقبه سیاسی، در تلاش اند تا در تحلیل خود، واقعیت و آینده را در چهارچوب فکری خود مهار نموده و بجای آینده پژوهی یا آینده ‌نگری، تلاش میکنند تا آینده سازی کنند.

نگاه سلبی و ایجابی، دو گرایش عمده در تحلیل‌های سیاسی مرتبط با انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی است که در اکثر تحلیل ها به چشم میخورد اما آنچه ناگفته مانده است، تاثیر جدی عملکرد دولت در سطح مشارکت، شکل‌گیری گفتمان های نوین و مطالبات عمومی و حداکثری شدن نگاه جامعه به دولت است.
بنظر اینجانب کرونا از جدی ترین موضوعات تأثیرگذار بر انتخابات آتی ست که برخلاف دیدگاه های مرسوم، اتفاقا زمینه مشارکت را افزایش خواهد داد. ارتباط مستقیم میان ستاد ملی کرونا با زندگی روزمره و آحاد جامعه، بیش از پیش، بستر سیاسی شدن جامعه و تحریک پذیری جامعه را افزایش داده که عملا نقش نهادهای میانی جامعه/ دولت را به حداقل رسانده و سطوح مختلف جامعه در شهر و روستا و استان ، مستقیما در ارتباط با مرکزیت دولت قرار گرفتند و نظام بروکراسی و نظام اجرایی و اداری دراین میان، عملا کنار گذاشته شده است.

 سرنوشت عمومی بازار ، محله ، خانواده، محیط شغلی، تردد های خیابانی و مسئولیت های ترافیکی و هرگونه مسایل مرتبط با جامعه و خانوار، مستقیما متاثر از ستاد ملی کرونا (مرکزیت دولت) قرار گرفته و عملا فرمانداری ها و بخشداری ها و استانداری ها و ادارات زیر مجموعه وزارت خانه هایی نظیر صمت ، کار و تعاون و رفاه اجتماعی، ورزش و جوانان ، جهادکشاورزی ، بازرگانی و غیره، از نگاه مردم خارج شده و جامعه ایرانی در سیاسی ترین سطح خود قرار دارد.

مواجه تنگاتنگ و پیوند روزمره میان دولت و تصمیمات دولت و سرنوشت روزانه مردم در کوچه و بازار و خانواده و کسب و‌کار، جدی ترین متغیر تأثیرگذار بر مشارکت در انتخابات خواهد بود. فراموش نکنیم که معیشت و روزمره مردم، جدی ترین موضوعات و مطالبات امروز جامعه بوده و گفتمان های سیاسی نظیر؛ «تحریم یا مشارکت مشروط» و امثالهم حتی در طبقه متوسط جامعه نیز تاثیر چندانی نخواهد داشت و آنچه برای مردم بعنوان معیار تصمیم‌گیری تاثیرگذغر خواهد بود، روزمره آنان است که درگیر تصمیم‌گیری مستقیم بالاترین سطح «نهاد سیاست» شده است.

بی تردید تحلیل مذکور میتواند مبنایی برای شکل‌گیری فضای تحلیلی انتخابات باشد که به چند سوال نیز میتواند زاویه دهد و از منظر کارکرد و چگونگی عملکرد و بایسته های انتخاباتی، میتواند پاسخگوی سوالات اصلی یک تحلیل باشد. اگر فرض اصلی «سیاسی شدن جامعه» را بپذیریم و مفروضاتی نظیر بی تفاوت شدن جامعه در قبال انتخابات را ناشی از پیش فرض های برخی رسانه ها و مفروضات اپوزیسیونی بدانیم، میتوان جامعه را در ذیل این رویکرد نسبت به 1400 بیش از پیش حساس نمود و در همین چهارچوب سابقا در یک یادداشت کوتاه اشاره داشته که «ظهور گفتمان 1400» مهمتر از «چهره های نوظهور» است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon