تازه‌ترین اخبار همه‌گیری کووید۱۹ در ایران| بحران کرونا در جنوب غرب خوزستان /‌ لغو عمل‌های جراحی غیر‌ضروری / ویروس انگلیسی ایرانگردی می‌کند/ وضعیت عجیب کرونایی در ‌ماهشهر‌ + نقشه

تازه‌ترین اخبار همه‌گیری کووید19 در ایران| بحران کرونا در جنوب غرب خوزستان /‌ لغو عمل‌های جراحی غیر‌ضروری / ویروس انگلیسی ایرانگردی می‌کند/ وضعیت عجیب کرونایی در ‌ماهشهر‌ + نقشه

گروه استان‌ها ـ درحالی اسفند ۱۳۹۹ امروز با یازده شهرستان قرمز کرونایی آغاز شد که مسئولان بهداشت و درمان کشور نگرانی خود از احتمال آغاز موج چهارم همه‌گیری ویروس منحوس را در این ماه اعلام کردند و دائم نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی تأکید دارند.

به گزارش گروه استان‌های خبرگزاری تسنیم، اولین روز اسفند 1399 یعنی تقریباً یک سال از اعلام رسمی ورود ویروس منحوس به کشور درحالی آغاز می‌شود که براساس آمارهای موجود یازده شهرستان از کلیه شهرستان‌های کشور در شرایط قرمز کرونایی قرار دارند و تغییر رنگ دیگر مناطق از رنگ‌های کم‌خطر به پرخطر نگرانی‌ها از شروع موج تازه همه‌گیری در کشورمان را تشدید کرده است،
این درحالی است که نگرانی از آغاز موج تازه کرونایی زیر سایه ورود ویروس جهش‌یافته انگلیسی که ظاهراً چموش‌تر از ویروس قبلی است تشدید شده است و درصورت آغاز موج چهارم کرونا با این نوع از ویروس جهش‌یافته احتمالاً کادر درمان با توجه به مقابله شبانه‌روزی یک سال گذشته تا امروز و البته جهش معنادار احتمالی مراجعه‌ها به مراکز درمانی به‌دلیل سرایت بیشتر ویروس انگلیسی برای مدیریت و کنترل شرایط با چالشی جدی روبه‌رو می‌شود.

به‌هرحال براساس اطلاعات و آمارهای موجود شرایط رنگ‌بندی شهرستان‌ها از ابتدای هفته آینده یعنی 2 اسفند 1399 منتشر شده است که به این ترتیب از ابتدای هفته آینده 11 شهرستان قرمز، 52 شهرستان نارنجی، 217 شهرستان زرد و 168 شهرستان آبی هستند.

افزایش تعداد شهرهای با ریسک بالای ابتلا و همه‌گیری اعلام وضعیت نارنجی در شهرستان‌های شوط و ماکو (آذربایجان غربی)، دره‌شهر (ایلام)، اندیمشک، ایذه، باغ‌ملک، حمیدیه، هفتکل و هندیجان (خوزستان)، پاسارگاد، خنج، گراش و مهر (فارس) و خمین (مرکزی)  قطعی شده است و این مناطق جزو مناطقی هستند که محدودیت‌های بیشتری از روز شنبه برای آنها اعمال خواهد شد.

به این ترتیب با درنظر گرفتن افزایش تعداد شهرستان‌های پرخطر در ایران و البته احتمال آغاز موج تازه همه‌گیری، ستاد ملی کرونا کاهش حضور کارکنان در سراسر کشور بر حسب وضعیت قرمز و نارنجی را پیش‌بینی کرده است،
این درحالی است که محدودیت‌هایی در خصوص فعالیت مشاغل سطوح یک تا چهار ابلاغی اِعمال خواهد شد؛ اما  در هر حال مشاغل گروه یک و مشاغل ضروری در هیچ‌یک از وضعیت‌های سه‌گانه تعطیل نمی‌شوند.

 

 300 نفر به آمار مبتلایان به کرونا در آذربایجان‌غربی افزوده شد 

مسئول قرارگاه دانشگاهی مبارزه با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی نیز اظهار داشت: براساس آمارها، مجموع بستری سندروم حاد تنفسی در استان 493 نفر، بستری مشکوک 275 نفر، بستری در آی سی یو 142 نفر و تعداد مبتلایان دیروز 300 نفر بوده است.

علی احمد آقاپور بیان کرد: همچنین در مجموع 110 هزار و 748 نفر تاکنون در آذربایجان‌غربی به کرونا مبتلا شده و از این تعداد سه هزار و 587 نفر جان خود را از دست داده‌اند.

وی افزود: دیروز هم پنج نفر به آمار فوتی‌ها شامل دو نفر در ارومیه، دو نفر در سلماس و یک نفر در نقده افزوده شده و در این راستا، سردی هوا در زمستان موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن و افزایش احتمال ابتلا به کرونا می‌شود و شهروندان باید مراقب سلامتی خود باشند.

اولویت با بیماران کرونایی

 

فرهاد سلطانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اهواز طی دستور العملی به بیمارستان‌ها و مراکز درمانی هر‌گونه عمل جراحی غیر ضروری و زیبایی را منع و خواستار اختصاص تخت‌ها و کادر درمان به کرونا شده است.

 

افزایش 100 درصدی موارد بستری ناشی از کرونا در اندیمشک

یحیی میثم سرپرست شبکه بهداشت و درمان اندیمشک با اشاره افزایش صعودی کرونا در اندیمشک گفت: مراجعه‌کنندگان کرونایی دو برابر افزایش یافته و شاهد افزایش 100 درصدی موارد بستری ناشی از کرونا در اندیمشک هستیم.

سرپرست شبکه بهداشت اندیمشک، دورهمی‌های خانوادگی را عامل شیوع کرونا معرفی و عنوان کرد: شرکت در تجمعات، برگزاری مراسم شادی و عزا، ترددهای بین‌شهری و درون‌شهری از دیگر عوامل مهم در شیوع کرونا در شهرستان اندیمشک است.

وی با اشاره به اینکه میزان مراجعه‌کنندگان در حوزه ابتلاء به کرونا ویروس دو برابر افزایش یافته است، گفت: متأسفانه شاهد افزایش 100 درصدی موارد بستری ناشی از کرونا نسبت به یک هفته گذشته در شهرستان اندیمشک هستیم.

میثم تصریح کرد: پایش روزانه شرایط موجود برای حفظ سلامت جامعه در شهرستان توسط شبکه بهداشت و درمان در حال انجام و ستاد کرونا نیز در اندیمشک به دنبال اجرای راهکارهایی برای برون‌رفت از شرایط موجود و قطع زنجیره کروناست.

سرپرست شبکه بهداشت و درمان اندیمشک تصریح کرد: در صورت تداوم شرایط موجود و افزایش ابتلاء به بیماری کرونا ویروس محدودیت‌های بیشتری در شهرستان اندیمشک اجرا می‌شود.

ماهشهر در وضعیت هشدار/ نیمی از مراجعه کنندگان دارای کرونا هستند

صالح بهمئی رئیس مرکز بهداشت ماهشهر درباره وضعیت کرونا در این شهرستان گفت: 50 درصد از تست‌های پی سی آر برای تشخیص ابتلا به بیماری کرونا مراجعان به مراکز درمانی ماهشهر مثبت است که این موضوع بسیار نگران کننده است.

بهمئی بیان داشت: در 2، سه هفته اخیر متأسفانه تعداد مراجعه کنندگان به بیمارستان های ماهشهر سیر صعودی داشته و به تبع آن آمار بیماران بدحال نیز بیشتر شده است.

وی افزود: در یک ماه گذشته موارد مرگ ناشی از کرونا در این شهرستان نداشتیم اما با افزایش تعداد مبتلایان و بستری ها، شاهد موارد مرگ در شهرستان ماهشهر هستیم.

این مقام مسئول ادامه داد: عادی انگاری در سطح شهر باعث شد استخرها بازگشایی شوند و مجوز فعالیت تالارهای عروسی صادر شد و مردم دستورالعمل های بهداشتی را رعایت نکردند و در نتیجه بار مراجعه به مراکز 16 ساعته شهرستان ماهشهر بیشتر شد.

رئیس مرکز بهداشت ماهشهر از تکمیل ظرفیت تخت های آی سی یو خبر داد و گفت: هر سه بیمارستان تأمین اجتماعی، نفت و حاجیه نرگس بیماران کرونایی را بستری می کنند که حدودا 60 بیمار در بخش مراقبت های ویژه سه بیمارستان بستری هستند.

وی افزود: تمام تلاش خود را انجام می دهیم که زنجیره انتقال بیماری را با اجرای طرح شهید سلیمانی قطع کنیم. ردیابی این بیماری همچنان در حال انجام است و کسانی که تست کرونای آنها مثبت باشد در قرنطینه خانگی قرار می گیرند همچنین افرادی که با فرد بیمار در تماس بودند ردگیری کرده و از آنها نمونه گیری می شود.

فوت 77 نفر براثر کرونا

سخنگوی وزارت بهداشت اظهار کرد: از دیروز تا امروز یکم اسفند 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، 8017 بیمار جدید مبتلا به کرونا در کشور شناسایی شد که 678 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید19 در کشور به یک میلیون و 558 هزار و 159 نفر رسید.

سیما سادات لاری افزود: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 77 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند و مجموع جان‌باختگان این بیماری به 59 هزار و 341 نفر رسید.

لاری گفت: خوشبختانه تاکنون یک میلیون و 331 هزار و 162 نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

سخنگوی وزارت بهداشت ابراز کرد: 3669 نفر از بیماران مبتلا به کرونا در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند؛ تاکنون 10 میلیون و 330 هزار و 898 آزمایش تشخیص کرونا در کشور انجام شده است.

وزارت بهداشت علت افزایشی بودن کرونا در خوزستان را بررسی می‎کند

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت در بازدید از جنوب غرب استان گفت: با وجود تامین واکسن کرونا ولی تا دفع کامل این بیماری مردم باید شیوه نامه بهداشتی را رعایت کنند.

محمدمهدی گویا  همچنین افزود: موارد بستری کرونا در دو شهر آبادان و اهواز بسیار صعودی است و این شرایط بسیار نگران کننده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت تأکید کرد: رعایت آداب تنفسی و فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک، شست‌وشوی مکرر دست بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا بیماری است.

وی همچنین گفت: با وجود تأمین واکسن کرونا ولی تا دفع کامل این بیماری مردم باید شیوه نامه بهداشتی را رعایت کنند.

گویا بیان داشت: روند افزایشی کرونا در خوزستان از سوی تیم‌های وزارت بهداشت با دقت بررسی می‌شود.

 بیمارستان طالقانی آبادان در حال تکمیل است

معاون وزیر بهداشت که  برای بررسی وضعیت پیچیده شیوع کرونا در جنوب استان  وارد این منطقه شده است در ابتدای بازدید از مراکز درمانی منطقه اعلام کرد روند افزایشی ابتلا به کرونا باعث شده تا دو بیمارستان دیگر را هم درگیر شده باشند.

قاسم جان‌بابایی در بازدید از بیمارستان طالقانی آبادان نیز  اظهار داشت: ظرفیت این بیمارستان با این حجم ابتلا رو به تکمیل است و مردم باید بیش از پیش رعایت کنند.

وی گفت: با توجه به تکمیل ظرفیت بیمارستان طالقانی آبادان، هماهنگی برای  بستری بیماران کرونایی در بیمارستان‌های نفت (امام خمینی) و تأمین اجتماعی(17 شهریور) آبادان صورت گرفته است.

معاون وزیر بهداشت افزود: به طور خاص در شهرستان اهواز به دلیل اینکه از مناطق حاشیه نشین و سایر شهرستان‌ها مراجعه زیاد و تعداد مبتلایان نیز افزایش یافته، ممکن است در صورت ادامه این روند با مشکل روبه‌رو شود.

روزهای آینده احتمالا تعداد بستری‌ها افزایشی است

سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا استان البرز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرج، در خصوص وضعیت شیوع بیماری کرونا در استان البرز، اظهارداشت: مراجعه‌ها به مراکز بهداشتی و درمانی استان همچنان رو به افزایش است.

مهرداد بابایی با بیان اینکه بستری و ترخیص بیماران روند ثابتی دارند، افزود: با افزایش یافتن مراجعه‌ها به مراکز درمانی استان پیش بینی می‌شود در روزهای آیند آمار بستری ها نیز افزایش پیدا کند.

سخنگوی ستاد مبارزه با ویروس کرونا استان البرز، بیان کرد: در حال حاضر 295 بیمار در بیمارستان‌های استان بستری هستند که از این تعداد 97 نفر در بخش مراقبت‌های ویژه و وضعیت 30 نفر نیز وخیم است.

بابایی با بیان اینکه در راستای قطع زنجیره این بیماری ستاد مبارزه با ویروس کرونا استان البرز محدودیت‌ها را افزایش داده است، تصریح کرد عملکرد این ویروس ارتباط مستقیم با رفتار مردم دارد و همچنان باید رعایت پروتکل‌ها مورد توجه قرار گیرد.

سرعت شیوع کرونا در آذربایجان‌غربی شتاب گرفت

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان‌غربی با اشاره به آخرین وضعیت شیوع کرونا در استان اظهار داشت: متأسفانه تعداد شهرهای نارنجی استان از پنج به هفت شهر افزایش یافته و اگر مردم دستورالعمل‌های بهداشتی را رعایت نکرده و سهل‌انگاری کنند، بی‌تردید وضعیت استان به حالت هشدار درخواهد آمد.

علی مصطفوی بیان کرد: هم اکنون با افزوده شدن دو شهر ماکو و شوط در شمال استان به شهرهای نارنجی، این دو شهر نیز به ارومیه، خوی، اشنویه، نقده و میاندوآب پیوستند و اگر این روند کنترل نشود در آینده‌ای نزدیک وضعیت آنها بدتر شده و به رنگ قرمز تغییر می‌دهد و بی‌تردید کنترل وضعیت به سختی پیش خواهد رفت.

وی تصریح کرد: هم اکنون شهرهای چایپاره، سلماس، پیرانشهر، سردشت، مهاباد، بوکان، شاهین دژ و تکاب همچنان به رنگ زرد کرونا هستند اما اگر مردم این شهرها نیز نسبت به رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی و عدم حضور در تجمعات بی‌تفاوت باشند، ضمن افزایش کار و زحمات کادر درمان، شاهد تعداد ابتلا، بستری و فوتی های بیشتری خواهیم شد.

معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان‌غربی گفت: از سوی دیگر با توجه به اینکه پلدشت و چالدران در شمال آذربایجان‌غربی در وضعیت آبی به سر برده و شرایط بهتری نسبت به سایر شهرستان‌های استان دارند، امید است که مردم این شهرستان‌ها در کنترل این وضعیت، به مسئولان امر کمک کنند.

مردم رعایت نکنند پیک چهارم را تجربه خواهیم کرد

شهرام حبیب‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  اردبیل ، در رابطه با وضعیت بیماری کرونا در استان اردبیل اظهار داشت:  براساس‌ آخرین وضعیت اعلام شده توسط وزارت بهداشت، هم اکنون شهرهای اردبیل، پارس آباد، مشگین‌شهر و خلخال در وضعیت زرد و شهرهای بیله سوار، سرعین، نمین، نیر، گرمی، کوثر و اصلاندوز در وضعیت آبی قرار دارند.

وی ضمن بیان اینکه رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی باید جدی گرفته شود، افزود: استان اردبیل در حالت پایدار بیماری قرار دارد اما بی‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی با نزدیک تر شدن به ایام عید نوروز اردبیل را  وارد پیک چهارم کرونایی می‌کند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان اردبیل با اشاره به شیوع ویروس جهش یافته در کشور بیان کرد: با وجود شایعاتی خوشبختانه اینگونه ویروس در استان اردبیل مشاهده نشده است و البته پیشگیری از این نوع ویروس، همت جمعی مردم و دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد و نیاز است حساسیت بسیار بالایی در این خصوص ایجاد شود.

حبیب‌زاده تصریح کرد: با توجه به توصیه بهداشت باید به ازای هر تست مثبت، تعداد 10 نفر رهگیری و شناسایی شود و  به منظور شناسایی زودهنگام بیماران مبتلا به کرونا، از تمام افرادی که با بیمار مبتلا در ارتباط بوده‌اند تست رایگان کرونا گرفته می‌شود.

وی با بیان اینکه علت ابتلای بسیاری از بیماران به ویروس کرونا مربوط به شرکت در دورهمی و روابط درون خانوادگی است، افزود: برای گذر از این دوران سخت و طاقت‌فرسا  از مردم تقاضا داریم از حضور در هرگونه تجمع، دورهمی، مراسم عزا و عروسی جدا خودداری کنند.

کاهش رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در گیلان

مسعود نوروزی شامگاه پنج‌شنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: استان گیلان آسیب‌های بسیاری از قبل ویروس کرونا متحمل شده است و با تلاش تمامی افراد توانستیم تا حدودی جلوی شیوع لجام‌گسیخته آن را بگیریم.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: متأسفانه در روزها و هفته‌های گذشته رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در گیلان کمرنگ شده است و رفت‌وآمدها، دورهمی‌ها و تجمعات در استان افزایش یافته است.

نوروزی افزود: انتظار داریم که افراد اهتمام و توجه بیشتری نسبت به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و رعایت محدودیت‌ها داشته باشند تا اسفند امسال را مانند اسفندماه سال گذشته با شیوع بالای کرونا پشت‌سر نگذاریم.

وی گفت: افراد سالمند و افراد دارای بیماری زمینه‌ای در معرض خطر بیشتری هستند و باید از حضور در تجمعات خودداری کنند و فقط در صورت اضطرار با رعایت پروتکل‌های بهداشتی بیرون بیایند.

معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان تصریح کرد: اکثر بیمارهای کرونایی بستری‌شده سابقه شرکت در تجمعات، مهمانی‌های خانوادگی و دورهمی‌ها را داشته و بر اثر این عامل  مبتلا شده‌اند.

وی اضافه کرد: در زمان حاضر 401 بیمار کرونایی در بیمارستان‌های گیلان بستری هستند که 96 نفر آن‌ها در 24 ساعت گذشته به این آمار افزوده شده‌اند و حدود 70 نفر نیز به‌دلیل وخامت حالشان در ICU بستری هستند.

شاخص: در طرح جدید شاخص تعداد بستری‌ها، رنگ‌بندی شهرها را مشخص می‌کند، به این ترتیب که بستری‌های چهار نفر در 100 هزار نفر شهرهای زرد ، شش نفر در 100 هزار نفر شهرهای نارنجی و 10 نفر در 100 هزار نفر، شهرهای قرمز را تعیین می‌کند.

انتهای پیام/ی+

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon