سیل مهاجرت جوانان روستایی آذربایجانغربی به ارومیه/ امکانات اشتغال و درآمدزایی مهیا نیست
گروه استانها ــ نبود شغل مناسب، عدم حمایت مسئولان از کشاورزان و حتی نبود آب شرب سالم در برخی روستاهای آذربایجانغربی باعث بیکاری بسیاری از جوانان و مهاجرت گسترده آنها به مرکز استان شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ارومیه، در حال حاضر عواملی چون نبود پروژههای زیرساختی مانند جادهسازی، برقکشی، ایجاد مدرسه، درمانگاه، کمبود درآمد و نبود شغل مناسب باعث مهاجرت روستاییان به شهرها و حاشیه شهرها شده است.
مهاجرت مسئلهای آسیبزا محسوب شده که در عین جنبهها و پیامدهای منفی، ظهور و بروز آن امری طبیعی در جامعه محسوب میشود و در این میان اشتغال و وجود فرصتهای شغلی مناسب به ویژه حمایت از کشاورزی از اهمیت و حساسیت بیشتر در کنترل، کاهش و جلوگیری از ظهور و بروز این پدیده برخوردار است.
اما متاسفانه نبود شغل مناسب و درآمد پایدار در روستاها باعث مهاجرت جوانان روستایی به شهرها به امید یافتن شغل مناسب با به جان خریدن سختی جدایی از خانواده به شهرهای دور و نزدیک شده تا رویای زندگی مرفه شهرنشینی و داشتن شغل مناسب برای خود را تحقق بخشد، غافل از اینکه بسیاری از جوانان تحصیل کرده شهرنشین نیز در حال حاضر بابیکاری دست و پنجه نرم میکنند و این سرآغاز مشکلاتی بزرگ برای جوانان و جامعه شهری است.
نبود امکانات در روستاها باعث مهاجرت جوانان به مرکز استان شده است
فرهاد ملکی جوان 30 ساله یکی از اهالی روستاهای ماکو در خصوص نبود شغل مناسب و علت مهاجرت خود به مرکز شهر گفت: عدم حمایت مسئولان از کشاورزان و همچنین مکانیزه شدن ادوات کشاورزی باعث بیکاری بسیاری از جوانان روستایی شده است.
وی افزود: نبود امکانات کافی از جمله بهداشت و درمان، نبود مدارس در تمامی مقاطع، مهمتر از آن نبود آب آشامیدنی و کمبود آب که به بخش کشاورزی و درآمدزایی روستاییان لطمه وارد کرده و باعث مهاجرت بسیاری از جوانان به شهرهای اطراف ماکو و مرکز استان شده است.
مجید موسوی نیز در این زمینه گفت: اگر تسهیلات مناسب در اختیار جوانان روستایی قرار بگیرد باعث اشتغالزایی شده و از مهاجرت آنان به شهرها جلوگیری میشود چرا که هر ساله نه تنها در امور کشاورزی پیشرفت نداشتهایم بلکه شاهد پسرفت در این زمینه بودهایم.
وی از نحوه رسیدگی مسئولان به وضع روستاها به منظور کاهش مهاجرت روستاییان به شهر ابراز نارضایتی کرد و گفت: مسئولان کشوری و استانی باید مشکلات رفاهی، بهداشتی و آموزشی در روستاها را حل کنند چراکه دلیل بسیاری از خانوادههای روستایی برای مهاجرت نبود امکانات تحصیلی فرزندانشان است.
موسوی عنوان کرد: بنابراین لازم است تا مشکلات رفاهی و بهداشتی روستاییان حل شده و فضاهای درمانی، بهداشتی و آموزشی مناسب در روستاها ایجاد شود.
670 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه مناطق روستایی اختصاص یافته است
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجانغربی گفت: هم اکنون بیش از 670 میلیارد تومان اعتبار برای توسعه و عمران مناطق روستایی به دهیاریهای استان اختصاص یافته است.
آیدین رحمانی رضائیه گفت: تلاش های خیرین در کنار دولت در مناطق روستایی موجب تحکیم زندگی در روستاها میشود.
وی با اشاره به مسائل و مشکلات روستائیان و مهاجرت برخی از آنان به شهرها و ایجاد پدیده حاشیه نشینی، ادامه داد: بدون شک فعالیتهای توسعهای دولت در مناطق روستایی موجب ایجاد شرایط لازم برای تحکیم زندگی روستاها و مهاجرت معکوس از شهرها به روستاها شده است.
رحمانی رضائیه تصریح کرد: مقاوم سازی 34 هزار واحد روستایی و پایان برق رسانی به تمامی روستاهای بالای 10 خانوار روستایی از جمله اقدامات دولت در توسعه مناطق روستای در آذربایجانغربی بود.
انتهای پیام/7548/ش