ویترینهای خالی مرغ فروشیها و کمبود مرغ در کرمان؛ آیا وعده مسئولان به بحران پایان میدهد؟
گروه استانها- کمبود مرغ، صفهای طولانی در روزهای کرونایی، ویترینهای خالی و وعدههای مسئولان مشکل این روزهای مردم استان کرمان است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، روزهای پایانی سال 99 را در شرایطی سپری میکنیم که مسئولان به دلیل شیوع ویروس کرونا و موج چهارم شیوع این بیماری در کشور، بیش از همیشه به عدم حضور مردم در اجتماعات و در خانه ماندن توصیه میکنند و در این شرایط شهروندان کرمانی به دلیل کمبود در برخی اقلام اساسی مجبورند نه تنها خطر حضور در اجتماعات که رنج ایستادن در صفهای طولانی و جستوجوی مغازههای کوچک و بزرگ را به امید یافتن مرغ تحمل کنند.
افزایش قیمت مرغ و ویترینهای خالی مغازههای مرغفروشی مشکل این روزهای مردم استان کرمان است؛ کالایی که کالای اساسی و نیاز روزمره سبد خانوار محسوب میشوند.
مشکل کمبود اقلام اساسی چون مرغ در استان کرمان سریال دنبالهداری است که مسئولان استان هر روز دلایلی را برای آن مطرح میکنند؛ روزی پای مافیای مرغ را به میان میکشند، روزی مردم را توصیه به نخریدن میکنند و در روزهایی پای عدم تخصیص نهادهها به میان کشیده میشود خلاصه در تمامی این بحرانها این سفره مردم است که روز به روز کوچکتر و خالیتر میشود.
اکنون ویترین بیشتر مرغفروشیها خالی است و یکی از شهروندان با گلایه از اینکه چند روز است که در به دنبال مرغ میگردد و دست خالی به خانه برمیگردد گفت: معلوم نیست مسئولان در این شرایط کرونایی چکار میکنند؟
یکی دیگر از شهروندان نیز با بیان اینکه بعضی مرغفروشیها مرغ دارند اما آن را برای مشتریهای خاص خود نگه داشتهاند و آن را به هر قیمتی که بخواهند میفروشند افزود: به نظر میرسد که نظارت زیادی در توزیع مرغ وجود ندارد.
وی ادامه داد: متاسفانه هر چند وقت یک بار مرغ در سطح بازار کمیاب میشود تا به این بهانه قیمت مرغ را افزایش دهند و مسئولان فقط وعده تنظیم بازار و کاهش قیمتها را میدهند.
یکی از مرغفروشیهای کرمان با اشاره به اینکه در حال حاضر قیمت مرغ در استان کرمان کیلویی 22هزار و 800 تومان اعلام شده گفت: مرغداران کرمانی حاضر نیستند مرغ خود را با این قیمت کشتار کنند و به همین دلیل با کمبود مرغ مواجه هستیم.
مهدی حسینینژاد مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در ارتباط با افزایش قیمت و کمبود مرغ در استان کرمان اظهار داشت: به دلیل مسائلی و کمبودهایی که در حوزه مرغ در استان کرمان داریم به عنوان دبیر کارگروه تنظیم بازار استان کرمان از مردم عذرخواهی میکنم.
وی با اشاره به برنامهها و پیشبینیهایی که در کارگروه تنظیم بازار استان کرمان در این راستا انجام شده گفت: با کمک همه دستگاهها این مشکلات به سرعت و به زودی رفع خواهد شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با بیان اینکه در استان کرمان روزانه به چیزی در حدود 200 تا 220 تن مرغ نیاز داریم افزود: برای تأمین نیاز استان روزانه به 135 هزار عدد جوجه ریزی نیاز داریم.
وی با بیان اینکه دوره جوجه ریزی 45 روزه است و مشکلاتی که امروز در استان مواجه هستیم به چالشهایی است که حدود 50 روز قبل در استان وجود داشته است عنوان کرد: این روزها حدود 70 تن کشتار روزانه مرغ در استان انجام میشود که 30 درصد نیاز استان است.
حسینینژاد با اشاره به اینکه مرغداران ما در آن روزها به مشکل عدم تخصیص نهادهها مواجه بودند که با پیگیریهای انجام شده این مشکل آنها رفع شده است گفت: با توجه به قولهایی که مسئولان جهاد کشاورزی در کارگروه تنظیم بازار استان دادند تا چند روز آینده مشکل مرغ در استان کرمان رفع خواهد شد.
وی با بیان اینکه کارگروه تنظیم بازار ملی بر اساس یکسری آیتمها قیمتگذاری در حوزه مرغ را انجام داده است افزود: هفته گذشته قبادی دبیر کارگروه تنظیم بازار کشور به استان کرمان دعوت شد و به دلیل گستردگی استان و هزینه بالای حمل مرغ در استان مجوزی دریافت کردیم تا کارگروه تنظیم بازار استان کرمان اختیاراتی داشته باشد و بتواند قیمت مرغ را تا حدود 15 درصد مدیریت کند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به اینکه براساس این مجوز قیمت در استان کرمان در حال حاضر 22 هزار و 800 تومان است ادامه داد: گلایهای که ما در استان کرمان به دلیل تفاوت قیمت مرغ در استانهای همجوار است که منجر به خروج مرغ از استان کرمان میشود.
وی با بیان اینکه مصوبه داشتیم که تا اطلاع ثانوی از خرج مرغ در استان باید جلوگیری شود گفت: عدم وجود مرغ در بازار کاملاً مشهود بوده و با کمبود مرغ در سطح بازار روبهرو هستیم.
حسینینژاد با اشاره به اینکه در جنگ اقتصادی که درگیر آن هستیم در حوزه بازار با دو پدیده شوم گرانی و گرانفروشی مواجه هستیم که بالغ بر 90 درصد مسائلی که در بازار داریم به دلیل گرانی است نه گرانفروشی ادامه داد: عوامل نظارتی در حال رصد بازار هستند و امسال بالغ بر 500 درصد بازرسیهای ما در استان افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه گرانفروشی تنها 10 درصد است اما 90 درصد بازار گرانی است تصریح کرد: اگر بخواهیم با 10 درصد گرانفروشی برخورد کنیم قطعاً کمبودها بیشتر هم خواهد شد و برخورد قهرآمیز با گرانفروشی چالش بزرگتری ایجاد میکند و این مسئله باید مدیریت شود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان با اشاره به حضور وزیر جهاد کشاورزی در استان کرمان گفت: مجوزات خوبی برای ایجاد مرغداری جدید در استان دریافت کردیم تا بتوانیم کمبودهای استان را جبران کنیم.
انتهای پیام/511/ ت