عربستان| درخواست یک سازمان حقوق بشری برای پایان دادن به شکنجه زندانیان در سلول‌های انفرادی

عربستان| درخواست یک سازمان حقوق بشری برای پایان دادن به شکنجه زندانیان در سلول‌های انفرادی

یک سازمان حقوق بشری از عربستان خواستار پایان دادن به مجازات فعالان و مدافعان حقوق بشری در سلول‌های انفرادی زندان ها شد.

به گزارش گروه بین‌المل خبرگزاری تسنیم به نقل از سعودی لیکس، مرکز حقوق بشر خلیج فارس خواستار پایان دادن به استفاده عربستان از سلول انفرادی به عنوان مجازات برای فعالان حقوق بشری این کشور شد.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

این سازمان در یک اعلامیه مطبوعاتی اعلام کرد که « نسیمه الساده» نویسنده و فعال حقوق بشری هنوز در زندان‌های عربستان به سر می‌برد و منتظر جلسه دادرسی برای تجدید نظر در مورد حکم صادر شده علیه وی است و از تاریخ این دادرسی اطلاعاتی در دست نیست.

سازمان امنیت سعودی نسیمه الساده را 30 ماه ژوئیه 2018 در منزلش در شهر صفوی واقع در شرق عربستان بازداشت کرد و اعضای سرویس اطلاعات در زمان ورود به منزلش از خانواده‌اش خواستند، سکوت اختیار کرده و به الساده اطلاع دادند که تنها برای انجام تحقیقات بازداشت شده و سپس آزاد می‌شود. اما الساده همچنان در زندان به سر می‌برد.

الساده در ماه ژوئیه 2018 پس از گذشت چند هفته از آغاز موج بازداشت‌ها دستگیر شد. طی این موج بازداشت‌ها 12 زن و یک مرد فعال حقوق بشری ضمن اتهام به خیانت دستگیر شدند. مقامات سعودی مدعی شدند، «این زنان به دنبال تضعیف ثبات عربستان هستند» اما دیدبان حقوق بشر نیز اعلام کرد، زنان بازداشت شده قربانیان کمپین دولتی بی‌سابقه علیه جنبش حقوق زنان هستند.

نسیمه الساده از فعالان شهر ساحلی القطیف است که مدتی طولانی به خاطر حذف نظام مرد سالاری و لغو ممنوعیت رانندگی زنان تلاش کرد.

دادگاه کیفری ریاض در 25 نوامبر 2020 الساده را به پنج سال حبس تعزیری محکوم و وی را بعد آزادی‌اش ممنوع السفر اعلام کرد .وی در زمان بازداشت و بازجویی نیز حق داشتن وکیل را نیز نداشت و دادگاه که برای محکومیت وی برگزار شد فاقد حداقل استانداردهای بین‌المللی برای دادرسی عادلانه بود.

مرکز حقوق بشر خلیج فارس معتقد است که اتهامات علیه وی به وضوح بهانه‌ای برای پایان دادن به فعالیت‌های حقوق بشری و نقض حق آزادی بیان وی است.

هفت نفر از کارشناسان سازمان ملل متحد در ژوئن 2020 برای عربستان سعودی نامه نوشتند و از وضعیت الساده و دیگر زنان زندانی مدافع حقوق بشر و همچنین کسانی که به صورت ناعادلانه محاکمه شده‌اند، ابراز نگرانی کردند.

الساده از زمان دستگیری در زندان تحقیقات عمومی الدمام بوده که این زندان تحت کنترل ریاست امنیت کشور است و پس از چهار ماه بازداشت در سال 2018 تاکنون در سلول انفرادی به سر می‌برد.

مرکز حقوق بشر خلیج فارس تاکید کرد که سلول انفرادی طولانی مدت نوعی شکنجه است و عربستان باید فورا و بدون قید و شرط حکم صادره علیه نسیمه الساده را لغو و کلیه اتهام وارده علیه وی را منتفی کند.

این مرکز حقوق بشری در ادامه خواستار آزادی فوری این فعال سعودی و همچنین کلیه مدافعان حقوق بشر، نویسندگان، روزنامه نگاران و زندانیان آزادی بیان که در زندان‌های عربستان به سر می‌برند شد؛ چراکه فعالیت آن‌ها در زمینه ارتقا حقوق بشری به ویژه حقوق زنان و همچنین اصلاح و تغییر کشور بوده است.

در پایان این مرکز بر توانایی و شجاعت مدافعان حقوق بشر در عربستان در خصوص انجام فعالیت‌های مشروع خود در زمینه دفاع از حقوق بشر به ویژه دفاع از حقوق زنان در این کشور تاکید کرد.

سازمان عفو بین‌الملل 25 ژانویه سال جاری میلادی گزارش داد که در حال حاضر 30 هزار زندانی سیاسی در عربستان وجود دارد که هنوز دادگاهی برای محاکمه اغلب آنها تشکیل نشده و این افراد سالها بدون مشخص شدن اتهامشان در زندان به سر می‌برند.

صفحه توییتری «زندانیان آزادی بیان» که امور زندانیان آزادی بیان در عربستان سعودی را دنبال می کند، اوایل 2020 از شرایط سخت و وحشتناکی که زندانیان سعودی در سلول های انفرادی با آن روبرو هستند، پرده برداشت.

در یکی از توییت‌های این حساب توییتری آمده است:« یکی از افرادی که بیش از یک سال سابقه حضور در این سلول ها را داشته می گوید: طول و عرض سلولهای انفرادی دو متر و نیم است و شامل توالت، جایی برای غذا خوردن و محل خواب هم می شود. آنجا تکه اسفنجی برای خواب وجود دارد و هیچ دریچه ای برای تهویه دیده نمی شود.

روزنامه گاردین نیز در همین سال با صدور گزارشی اعلام کرد: در پی افزایش فشارها بر ریاض به دلیل بدرفتاری با زندانیان آزادی بیان به ویژه پس از جنایت ترور «جمال خاشقجی» روزنامه نگار منتقد سعودی، آزمایش هایی روی حدود 60 زندانی انجام شد و نتایج نشان داد که زندانیان از کبودی، سوختگی و کاهش شدید وزن رنج می برند. برخی از زندانیان به دلیل آسیب دیدگی در پاها و لاغری شدید ناشی از سوء تغذیه و کبود مایعات در بدن، قادر به حرکت نبودند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon