کرونای انگلیسی هنوز در اصفهان شناسایی نشده است


کرونای انگلیسی هنوز در اصفهان شناسایی نشده است

گروه استانها - معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان از زیان‌های عادی انگاری کرونا در استان خبر داد و گفت: اساس ایجاد جهش ویروس، گردش آن در جامعه است و در صورت عدم رعایت محدودیت‌ها و پروتکل‌ها شاهد جهش ویروس و افزایش آمار ابتلا و فوتی کرونا خواهیم بو

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان ، بهروز کلیدری ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به وضعیت کرونا در استان, اظهار داشت: یکسال از درگیری کووید 19 در استان می‌گذرد و ما دو موج سنگین را در استان گذراندیم  در حالیکه در کشور سه موج پشت سر گذاشته شده است.

وی افزود: موج اول در اسفند ماه سال گذشته و فروردین سال جاری شروع شد و پس از سپری کردن شرایط پایدار از تیر ماه به صورت آرام رشد بیماران کرونایی را تجربه کردیم و در شهریور و مهر به اوج رسید، موج دوم بسیار سنگین بود 2200 بیمار در یک لحظه زمانی در آبان ماه بستری شدند و در آن مقطع به بیماران بستری ورودی 450تا 500 بیمار روزانه رسیدیم.

75 هزار بیمار کرونایی در بازه زمانی یکساله در بیمارستان‌های استان اصفهان بستری شدند

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه در طی این 12 ماه 75 هزار بیمار در بیمارستان‌های استان بستری شدند گفت: حدود  4300بیمار زیر 18 سال، 70 هزار بیمار بالای 18سال و730 مادر باردار کرونایی بستری شدند و متأسفانه در این بازه زمانی حدود 4هزار بیمار قطعی فوت شدند و اگر بیماران مشکوک را هم اضافه کنیم این عدد دو برابر می‌شود.

وی ادامه داد: از این مجموعه 12 مادر باردار را از دست دادیم که عمدتاً با نوزادانشان از بین رفتند چون اغلب سن نوزادان زیر 20 هفته بود و فقط 3 نوزاد بالای 28 هفته زنده ماندند.

کلیدری تصریح کرد: از گروه سنی زیر 18 سال 194 نفر را از دست دادیم و آمار دردناکی در استان در اثر فوت افراد تجربه کردیم.

وی با اشاره به توان تشخیصی، اظهار داشت: آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی را راه انداختیم و 16 آزمایشگاه خصوصی مشغول دریافت نمونه از بیماران مشکوک هستند حدود  420 هزار تست کووید در استان اصفهان انجام شد که از این تعداد 151 هزار تست کووید مثبت داشتند و  4 هزار مثبت قطعی از بین رفتند.

معاون بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان خاطرنشان کرد: از اواخر آذر با توجه به اجرای محدودیت‌ها شرایط بهتر شد و تعداد بستری‌ها ریزش پیدا کرد و در دی ماه به 300 بیمار بستری رسید و تعداد فوتی‌ها به کمتر از 10 نفر رسید و همینطور تعداد بیماران سرپایی هم کاهش یافت.

شاهد افزایش موارد ابتلا و بستری در استان اصفهان هستیم

وی افزود: متأسفانه طی روزهای گذشته شاهد افزایش ابتلا و بستری در استان هستیم و شرایط تیرماه را تجربه کردیم که تعداد سرپایی و بستری رو به افزایش است.

کلیدری با بیان اینکه هر موقع تعداد بیماران سرپایی افزایش پیدا کند دو تا سه هفته بعد تعداد بستری‌ها افزایش می‌یابد گفت: متأسفانه دچار ساده انگاری در جامعه شدیم و کرونا کم اهمیت جلوه پیدا کرده و دغدغه‌های جهش ویروسی داریم که ممکن است استان ما را هم درگیر کند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: ما هم نمی‌توانیم از جهش ویروس استثنا شویم مگر اینکه پروتکل‌ها را به شدت رعایت کنیم چرا که ویروس جدید با شدت 70درصد با سرعت بیشتری در حال انتشار و انتقال است و به این معناست که موج بسیار سنگین را در داخل استان در صورت عدم رعایت شیوه‌نامه‌ها شاهد خواهیم بود.

وی تصریح کرد: دغدغه بعدی ما سرعت پیشرفت ویروس در بدن فرد مبتلاست. در ویروس قبلی علائم بعد از یک هفته رو به بهبود می‌رفت یا افراد نیاز به بستری پیدا می‌کردند ولی در صورت جهش ویروس بعد از ابتلا علائم ظرف چند روز افزایش می‌یابد و فشار زیادی به مراکز درمانی وارد می‌کند.

کلیدری با اشاره به آمارهای جهانی در کشورهایی که مراقبت خوبی در ویروس قبلی داشتند، اظهار داشت:  در حال حاضر با جهش ویروس آلمان روزانه به فوتی 1000نفر در روز رسیده و ممکن است برای ما هم اتفاق بیفتد.

وی تصریح کرد: هشدارهای بسیاری داده می‌شود که گروه‌های سنی پایین‌تر هم مبتلا می‌شوند و علایم شدید و فوتی دارند.

سناریوهای مختلفی در صورت بازگشت موج کرونا در بیمارستان‌های استان اصفهان خواهیم داشت

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ادامه داد: اگر شرایط جدید حاکم شود همه خدمات غیر کوویدی تحت تأثیر قرار می‌گیرد، در سال گذشته  در شرایط پیک بیماری تمام ظرفیت‌ها منحصر به بیماران کووید بود و در زمان موج دوم بیماران پشت خط می‌ماندند تا بستری شوند و تمام امکانات متوجه کوویدی‌ها شد.

وی با بیان اینکه جلسات مکرری در استان برگزار شده گفت: سناریویی تعریف شده که اگر با موج بعدی مواجه شدیم چه کنیم اولین قدم ارائه خدمات کووید به بیماران است و در اینصورت خدمات درمانی درآمد زا متوقف و چرخه اقتصادی به صورت جدی آسیب خواهد دید.

هزینه تست کرونای انگلیسی 8 میلیون تومان است

کلیدری خاطرنشان کرد: این روزها عادی انگاری در استان باب شده و همین باعث می‌شود هفته آینده با مشکلات عدیده‌ای مواجه شویم و موارد ابتلا در اسفند و فروردین و حتی موارد فوتی افزایش پیدا کند.

وی ادامه داد: برای تشخیص ویروس جدید نیاز به بررسی دقیق ژنتیکی ویروس دارد که بسیار گران قیمت و محدود است تست pcr عادی 300 هزار تومان ولی هزینه تست ویروس انگلیسی 8 میلیون تومان است لذا تمام مواردی که شناخته می‌شوند نیاز نیست همه تست‌ها از لحاظ ژنتیکی شناسایی شوند اگر چند مورد مبتلا کرونا انگلیسی مشاهده شود کفایت می‌کند هر مورد جدید را در آن منطقه انگلیسی تلقی کند.

کلیدری بیان کرد: در طی چند هفته گذشته هشدار داده شده که اگر علائم بیمارانی وخیم  و مشکوک به ویروس انگلیسی بود برای تست معرفی ‌شوند ولی خوشبختانه تا کنون موردی از ویروس انگلیسی در استان مشاهده نشده ولی از آنجایی که ارتباط با استان خوزستان وجود دارد بعید نیست این ویروس جدید وارد استان شود.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به شناسایی یا عدم شناسایی ویروس انگلیس اظهار داشت: در صورت تکثیر ویروس در هر جامعه حتما ویروس‌های جدید شناسایی می‌شود که ممکن است علائم شدیدتر یا ضعیف تر شود متأسفانه جهش‌های کووید باعث شدیدتر شدن علائم می‌شود ولی اگر افراد به صورتی ایمن شوند که ویروس در جامعه گردش نکند ویروس کنترل خواهد شد.

در دوره اول واکسیناسیون 80 درصد کادر آی‌سی‌یو واکسینه شدند

کلیدری در مورد واکسن کووید 19 در استان تصریح کرد: گروه‌های هدف پرسنل آی سی یو که به کرونا مبتلا نشده بودند واکسینه شدند ولی تعدادی از پرسنل ترجیح دادند واکسن نزنند، در هفته اول 80 درصد واکسینه شدند و در مرحله شناسایی سایر کادر درمان هستیم که با ورود واکسن این گروه هم واکسینه می‌شوند از هفته دوم اسفند سایر پرسنل بیمارستان که در بخش کووید نبودند تحت پوشش واکسن قرار می‌گیرند و با توجه به میزان واکسن ورودی به استان بعد از این گروه ها گروه‌های پرخطر کووید از ابتدای فروردین آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: در اسفند ماه درگیر واکسیناسیون کادر درمان هستیم و از فروردین گروه‌های پرخطر وارد چرخه واکسیناسیون می‌شوند ولی در صورت افزایش ورودی واکسن‌ها این روند افزایشی خواهد بود چشم انداز وزارت بهداشت واکسینه شدن 50 درصد جمعیت تا دی ماه سال آینده است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان نقشه راه بیمارستان‌های استان گفت: احتمالاً مجبور خواهیم شد بیمارستان‌های بیشتری را برای خدمت به بیماران کوویدی اختصاص بدهیم و اگر شرایط وخیم شود خدمات غیر اورژانسی در شهرستان‌های اصفهان تعطیل خواهد شد ولی در اصفهان تعداد بیمارستان‌ها زیاد هستند و ترتیب فعال شدن آنها را اعلام خواهیم کرد و بیمارستان الزهرا در پایان راه انتخاب می‌کنیم و سعی می‌کنیم خدمات غیر کووید آسیب نبیند ولی اگر تعداد موارد بستری بیش از 2 هزار نفر شود مجبوریم از ظرفیت الزهرا نیز استفاده کنیم.

10 مدرسه به علت رعایت نکردن پروتکل‌های بهداشتی پلمب شدند

وی افزود: دغدغه رعایت نشدن پروتکل‌ها در بعضی مدارس را داریم و در چند هفته اخیر با مدارسی مواجه شدیم که رعایت پروتکل نمی‌کردند، مدارسی که اردو برگزار کرده بودند و مدارسی که امتحان حضوری برگزار کرده بودند و تا جایی که حوزه پیشگیری دانشگاه در توان داشت مداخله کرد و در یک روز 10 مدرسه پلمپ شد و جلوی روند عادی انگاری گرفته شد، اما جامعه خسته شده و مطالباتی از مردم مشاهده می‌شود و واکنش‌هایی خود به خود انجام می‌دهند و در صورت اطلاع رسانی به موقع به مردم به افزایش رعایت پروتکل‌ها می‌توان از گسترش بیماری در استان جلوگیری کرد چرا که موج جدید کرونا در اصفهان جدی است و اگر رعایت نکنیم مردم آسیب بیشتری می‌بینند.


کلیدری ادامه داد: اینکه چه زمانی و چه کسانی واکسینه شوند الویت با کسانی است که به کرونا مبتلا نشده‌اند و زمانی که فرد مبتلا شود واکسن هیچ سودی ندارد و باید قبل از ابتلا تزریق شود از زمانی که افراد هدف واکسینه شدند بیشترین عارضه‌هایی که گزارش شده شامل 185 درصد بدن درد موقت و طبیعی, 110 نفر ضعف و بی حال و 80 نفر تب موقت که همگی خوب شدند فقط 3 نفر علایم تنگی نفس پیدا کردند که 24 ساعت بستری شدند که خوشبختانه هیچ مشکلی نداشتند و مرخص شدند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به بازگشایی و فعالیت های نوروزی اظهار داشت: این اجازه‌ای که داده شده موقت است و اگر موج بعدی شروع شود حتما محدودیت‌های سفرهای نوروزی اعمال می‌شود تا از گسترش هر چه بیشتر بیماری جلوگیری شود و انتظار می‌رود نیمه دوم اسفند شرایط کرونا بدتر شود و بهترین راه برای جلوگیری از ورود موج بعدی به استان رعایت کامل پروتکل‌های بهداشتی است و ما امیدواریم پیش بینی ما از ورود موج بعدی اشتباه در بیاید.

کلیدری خاطرنشان کرد: واکسن کووید 19 برای مادران باردار و کودکان فعلاً انجام نمی‌شود تا نتایج کامل‌تری از واکسن به دست بیاید و در صورت نداشتن عوارض برای این دسته از افراد نیز استفاده خواهد شد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: امیدواریم هر چه زودتر مردم به زندگی عادی برگردند ولی باید رعایت پروتکل ها انجام شود تا شاهد موج جدید کرونا در استان نباشیم.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه نباید فرایند واکسیناسیون، افراد را از رعایت پروتکل‌ها بازدارد, گفت: جهش‌های ویروسی وجود دارد و مردم تا پایان سال 1400 باید شیوه نامه های بهداشتی را رعایت کنند.

وی ادامه داد: اساس ایجاد جهش ویروس، گردش ویروس در جامعه است و در صورت نپذیرفتن محدودیت‌ها شاهد جهش ویروس خواهیم بود و متأسفانه در جامعه محدودیت‌ها رعایت نمی‌شود و خروجی این رفتارها افزایش موارد ابتلا و فوتی‌های کرونایی است.

وی افزود: به کادر درمان استان نمره عالی داده می‌شود آنها در مراکز ریفرال حضور دارند و نمی‌توانند خانواده خود را ببینند میزان مرگ و میر ناشی از کرونا در استان اصفهان کمتر از استان‌های دیگر بوده است، عملکرد آنها در مراقبت بیماران شناسایی  و یادآوری شد که چه نکاتی رعایت کنند تا مراقبت بیشتر و بهتری صورت گیرد ولی در کنترل بیماران سرپایی با چالش‌هایی مواجه بودیم که برای موج بعدی حتما کنترل می‌شود.

کلیدری خاطرنشان کرد: عادی انگاری کرونا بیشترین اعتراض کادر درمان است و برآورد ما این است که از نیمه دوم اسفند شرایط کرونا بدتر خواهد شد و بهترین راه برای جلوگیری از ورود موج بعدی به استان رعایت کامل نکات بهداشتی است.

انتهای پیام/166/ی

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon