راهکارهای برگزاری مراسم "اعتکافِ" امسال بررسی شد/ "اعتکاف" عیار معنویت نظام است

راهکارهای برگزاری مراسم "اعتکافِ" امسال بررسی شد/ "اعتکاف" عیار معنویت نظام است

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف گفت: حضور ۸۰۰ هزار معتکف در آخرین اعتکافی که برگزار شد نشان می‌دهد اعتکاف در کشور ما به یک فرهنگ تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، جلسه معاونان فرهنگی نهادهای حوزوی با محوریت اعتکاف به میزبانی معاونت خانواده و امور فرهنگی مرکز خدمات حوزه‌های علمیه برگزار شد. در این جلسه حجت‌الاسلام تکیه‌ای رئیس ستاد مرکزی اعتکاف کشور با بیان اینکه برگزاری اعتکاف یک مبنای هویتی برای ایران اسلامی است، گفت: اعتکاف یکی از تابلوهای ارزشمندی است که در نگاه مقام معظم رهبری عیار معنویت و اخلاق نظام جمهوری اسلامی است.

وی افزود: از زمانی که مقام معظم رهبری در بیانیه گام دوم اعتکاف را ظرفیت معرفی معنویت و اخلاق نظام معرفی کردند، احساس مسئولیت ما بیشتر شد و نیاز دیدیم برای تحقق منویات رهبری از تمامی ظرفیت‌های حوزوی استفاده شود تا آن‌طور که بایسته و شایسته است انجام وظیفه کرده باشیم.

رئیس ستاد مرکزی اعتکاف با بیان اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا سال گذشته از حالت فیزیکی برگزاری کرونا محروم شده و مجبور شدیم به سمت فضای مجازی برویم، گفت: دو طرح برای برگزاری اعتکاف در سال جاری برنامه‌ریزی شده که اولی حضور فیزیکی حداقلی در مساجد با ضوابط دینی و احکام شرعی و دیگری برگزاری جشنواره‌هایی با پشتوانه‌های عمیق علمی، فرهنگی و حتی و ادبی و هنری است تا این سنت حسنه نبوی بتواند تأثیرگذار باشد.

وی تصریح کرد: حضور 800 هزار معتکف در آخرین اعتکافی که برگزار شد نشان می‌دهد اعتکاف در کشور ما به یک فرهنگ تبدیل شده است و در ایام اعتکاف پرداختن رسانه‌ها، خطبا و بزرگان به این موضوع باعث می‌شود عطر معنویت در کشور گسترش یابد.

مسئول فرهنگی ستاد مرکزی اعتکاف قم گفت: اعتکاف از موضوعاتی است مانند اربعین و راهیان نور که برای جوانان جذابیت دارد و می‌توان با بهره‌گیری از آن یک شبکه معنوی فراگیر ایجاد کرد.

حجت‌الاسلام تکیه‌ای اظهار کرد: مشارکت در پویش معنوی فرصت انس، مشارکت در تولیدات تخصصی، کمک به انتشار محتواها و ایجاد زمینه ارتباط ستاد با شبکه مخاطبین از جمله بسترهای همکاری ستاد اعتکاف با نهادهای حوزوی است.

در ادامه این جلسه حجت‌الاسلام روستا آزاد معاون فرهنگی دفتر تبلیغات اسلامی با اشاره به اهمیت همکاری تمامی نهادها برای اجرای برنامه‌های مربوط به اعتکاف گفت: نیاز است ستاد اعتکاف سامانه‌ای را ایجاد کند و محتواهای تخصصی را از طریق این سامانه در اختیار نهادها قرار دهد. یکی از پر مراجعه‌ترین بخش‌های سامانه بلاغ بخش ویژه‌نامه‌های مناسبتی است که بازدید بسیار بالایی نیز دارد و می‌توان این محتواها را در این سایت در اختیار مبلغان قرار داد.

حجت‌الاسلام عزت زمانی معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی دیگر عضو این جلسه، با قدردانی از اقدامات ستاد مرکزی اعتکاف گفت: برای اجرای برخی از برنامه‌های پایدار در زمینه اعتکاف نیاز است سازمان‌های مختلف با یکدیگر هم‌افزایی داشته باشند.

«با توجه به اینکه برگزاری اعتکاف به‌صورت فیزیکی انجام نمی‌شود نیاز است در بحث فضای مجازی، بیشتر فعال شویم و این فعالیت‌ها نیز به سیاست‌گذاری و ایجاد خوب نیاز دارد. همه نهادهای حوزوی ظرفیت‌های خوبی برای نشر تولیدات و محتواهای تخصصی درباره اعتکاف دارند و اگر این محتواها در اختیار آنها قرار گیرد مطمئناً تأثیرگذار خواهد بود.»

حجت‌الاسلام ملانوری معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه در زمینه اعتکاف شبکه انتشار حقیقی و مجازی بسیار مهم است، افزود: گسترش فرهنگی اعتکاف می‌تواند هم در زمینه توسعه فضای معنویت اصیل و هم مقابله با معنویت کاذب مؤثر باشد.

وی بیان کرد: نهادهای حوزوی متولی گسترش فضای معنویت در جامعه هستند و اعتکاف بروز و ظهور ویژه‌ای در این امر دارد و هرقدر بتوانیم از این ظرفیت استفاده کنیم در پررنگ شدن معنویت در جامعه موفق‌تر خواهیم بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران