مسابقات بین‌المللی قرآن، رویداد بی‌صدا!/ دغاغله: عملکرد رسانه‌ای مسابقات ضعیف است

مسابقات بین‌المللی قرآن، رویداد بی‌صدا!/ دغاغله: عملکرد رسانه‌ای مسابقات ضعیف است

تا چند روز آینده سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن‌کریم برگزار می‌شود و هنوز تنور رسانه‌ای این مسابقات گرم نشده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن‌کریم از 16 اسفندماه لغایت 21 اسفند‌ماه سال جاری کار خود را به‌صورت غیرحضوری آغاز خواهد کرد. مسابقاتی که هر ساله در ماه‌‌های آغازین سال برگزار می‌شد اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا از سوی ستاد مقابله با ویروس کرونا به تعویق افتاد و زمان برگزاری‌اش به آخرین ماه سال 1399 رسید.

اسفند‌ماه سال گذشته بود که به دنبال ابلاغیه ستاد ملی مقابله با کرونا، تمامی فعالیت‌های فرهنگی و هنری به تعلیق درآمد. البته اهالی قرآن از اولین گروه‌هایی بودند که خود را با شرایط پیش‌آمده تطبیق دادند. در این میان برخی رویدادهای قرآنی همچون نمایشگاه بین‌المللی قرآن‌کریم به‌طور کلی تعطیل شد اما از همان زمان نیز زمزمه‌های برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن‌ شنیده شد و اگرچه امیدها به برگزاری حضوری تاحدودی غیرممکن بود اما برگزاری مسابقات به‌صورت مجازی و آنلاین این نوید را می‌داد که چراغ این رویداد قرآنی در  شرایط کرونایی خاموش نشود.

تقریباً همه کشورهای اسلامی که هر ساله میزبان ده‌ها کشور در مسابقات بین‌المللی قرآن بودند امسال به دلیل شرایط کرونایی از برگزاری آن منصرف شدند اما با جلسات متعددی که ستاد عالی مسابقات قرآن داشت به این تصمیم رسید که سی و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن را به‌صورت غیرحضوری و آنلاین برگزار شودد و جزء اولین کشوری باشد که در این شرایط می‌تواند مسابقاتی در سطح بین‌المللی برگزار کند. سازمان اوقاف و امور خیریه توانسته بود پیش از این، تجربه‌هایی را از برگزاری مسابقات در فضای استودیویی و غیرحضوری به‌دست بیاورد اما این تجارب نتواست به مرحله نیمه‌نهایی مسابقات بین‌المللی قرآن گرما دهد و به ویژه در مرحله نهایی که ماه گذشته برگزار شد در سکوت کامل خبری و رسانه‌ای به کار خود پایان داد.

مهدی دغاغله داور بین‌المللی قرآن در گفت‌وگو با تسنیم در این رابطه گفت: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن در شرایط کنونی کار بسیار سخت و حساسی است چراکه این اولین تجربه سازمان اوقاف در برگزاری آنلاینِ مسابقات بین‌المللی قرآن است و نتیجه نهایی از پیش مشخص نیست. ضمن اینکه ایجاد زیرساخت‌ها و آماده‌سازی فضا برای برگزاری آن که غالباً در بستر فضای مجازی رقم می‌خورد، نیاز به برنامه‌ریزی دقیق و مدوّنی دارد که دوستان ستاد عالی مسابقات متناسب با شرایط کنونی و محدودیت‌هایی که در اجرای برنامه دارند، اقدامات قابل ستایش و تقدیری را در پرونده خود ثبت کرد‌ه‌اند.

وی در ادامه گفت: برگزاری مسابقات از حیث معنوی و اینکه در جهت ترویج فرهنگ قرآن‌کریم است، حرکتی قابل تقدیر است و برکات زیادی دارد اما از جهت بررسی تأثیرگذاری مسابقات در این شرایط باید بگویم، عملکرد رسانه‌ای در دوره نهایی مسابقات بین‌المللی قرآن از جهت پوشش رسانه‌ای و تبلیغات محیطی ضعیف بود. مسابقات امسال به‌صورت آنلاین برگزار می‌شود و فضاسازی تبلیغاتی و پوشش رسانه‌ای می‌تواند تاحدودی جایگزین حضور مردم در فضای مسابقاتی باشد.

به گزارش تسنیم، مرحله نهایی سی‌و هفتمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن‌کریم ماه گذشته به‌صورت آنلاین و با ارسال آثار متسابقین از سراسر جهان برگزار شد اما نکته‌اش اینجا بود که هیچ رسانه‌ای اعم از مکتوب و غیرمکتوب و حتی شبکه قرآن و معارف سیما و رادیو قرآن هم این رویداد را پوشش ندادند. حالا چند روزی تا آغاز دوره جدید مسابقات باقی مانده است و باید دید وضعیت پوشش رسانه‌ای و تبلیغاتی مسابقات تغییرات چندانی خواهد کرد یا خیر.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon
گوشتیران