کمبود سالن مدیریت بحران در شهر زنجان/ دستگاه‌های اجرایی سالن مدیریت بحران‌ها را از آن خود کرده‌اند


کمبود سالن مدیریت بحران در شهر زنجان/ دستگاه‌های اجرایی سالن مدیریت بحران‌ها را از آن خود کرده‌اند

گروه استان‌ها - شهر زنجان براساس تعداد جمعیت به پنج سالن مدیریت احتیاج دارد تا بتواند در مواقع بحرانی و حادثه نیاز شهر را تامین کند اما در حال حاضر تنها یک سالن در اختیار مدیریت بحران قرار دارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  زنجان، جوامع بشری پیوسته دست خوش حوادث طبیعی است روزی نیست خبر مربوط به انواع بحران‌های کوچک و بزرگ در گوشه و کنار جهان از جمله سیل، زلزله، رانش زمین و سایر حوادث رخ ندهد؛ کشور ما نیز جزء حادثه‌ خیزترین کشورهاست و باید با توجه به بلایای طبیعی سیستم مدیریت بحران کارآمد داشته باشد تا در مواقع حساس و حادثه غافلگیر نشود و بتواند از عهده مدیریت آن برآید. مجهز بودن ساختمان بحران در برخی استان‌های کشور که بیشتر حادثه‌خیز هستند بیش از پیش احساس می‌شود و استان زنجان نیز با توجه به چند زلزله مهیب که منجر به تخریب فراوان شده مستثنی از این امر نیست.

یکی از موارد مدیریت بحران در مواقع حساس، ایجاد سالن‌های مجهز است که می‌تواند در مواقع حادثه از بروز مشکلات زیاد جلوگیری کرده و آنها را به حداقل برساند زیرا با بروز حادثه شرایط غیرقابل تحملی ایجاد می‌شود بنابراین برای مقابله با بحران‌ها باید آمادگی‌های قبلی ایجاد و فضاهای پیش‌بینی شده برای مقابله با بحران باید همیشه آماده، مجهز و موقع بروز حادثه در دسترس باشند تا بتوان از آن استفاده کرد.

همانطور که از اسم سالن بحران مشخص است سالن‌های بحران باید در مواقع بحران به داد مردم شهر برسد نه اینکه خود دچار بحران شده باشد و فقط اسم سالن بحران را یدک بکشد. در شهر زنجان چهار سالن مدیریت بحران ساخته یا در دست احداث است که فقط یک سالن در اختیار مدیریت بحران قرار دارد. یکی از این سالن‌ها در دست سازمان صدا و سیما و دیگری در دست اداره‌کل ورزش و سومی نیز در حال ساخت است و مشخص نیست چه زمانی افتتاح و قابل استفاده شود. با این وجود با توجه به جمعیت نزدیک به 500 هزار نفری شهر زنجان، این شهر نیاز به پنج سالن مدیریت بحران دارد.

با توجه به کمبود سالن مدیریت بحران و با توجه به ماهیت ساختمان‌های بحران که در موقع حادثه‌ باید به شهروندان امداد‌رسانی کنند این جای تامل دارد که این سالن‌های چند منظوره برای استفاده‌های غیر از موارد بحران در راس کارهای مسئولان قرار گرفته است.

این درست است که نباید سالن‌‌ خالی بماند و هر لحظه منتظر بحران یا حادثه‌ای باشیم ولی این سالن‌ها باید ماهیت خودشان را که امدادرسانی در مواقع حادثه است را حفظ کنند و هر لحظه در شرایط آماده باش قرار داشته باشد تا با وقوع حادثه مسئولان مربوطه غافلگیر نشوند زیرا حادثه هیچ موقع خبر نمی‌کند و باید وسایل زمان بحران مانند چادر، وسایل اولیه امداد و نجات، مواد غذایی ذخیره شود تا در مواقع بحران بتوان از آنها استفاده کرد. اما متاسفانه با وجود کمبود سالن مدیریت بحران در شهر در چند سال اخیر نیز ساخت و تجهیز سالن مدیریت بحران جدید مورد بی‌مهری و غفلت مسئولان شهر قرار گرفته و ساخت و ساز آن لاک‌پشت وار پیش می‌رود حال سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا امیدی به بازگشت سالن‌های بحران که در دست سازمان‌ها است به مسیر اصلی خود وجود دارد؟ چه زمانی ساختمان جدید بحران آماده استفاده‌ خواهد شد و تا زمان افتتاح اگر حادثه‌ای بروز دهد تا چه حدی تنها سالن بحران شهر زنجان می‌تواند خدمات ارائه دهد؟

جواد اسدی مسئول مدیریت بحران شهرداری زنجان در گفت‌و‌گو با تسنیم اظهار داشت: سالن‌های چند منظوره مدیریت بحران برای اثرات ناشی از حوادث، بلایای طبیعی، ایجاد آمادگی جهت مقابله با حوادث غیرمترقبه، ایجاد فضای مناسب برای اجرای مراحل مختلف مدیریت بحران و همچنین اجرای برنامه‌های آموزش مستمر در مناطق شهری ایجاد می‌شود.

وی گفت: در زمان ساخت سالن‌های مدیریت بحران مقرر می‌شود که در دست شهرداری‌ها باشد اما متاسفانه بعد ساخت و تکمیل به دستگاه‌های دیگری واگذار می‌شود.

مسئول مدیریت بحران شهرداری زنجان افرود: درست است که چهار سالن‌ مدیریت بحران در شهر زنجان وجود دارد اما یکی از این سالن‌ها در اختیار سازمان صدا و سیما، دیگری در اختیار اداره ورزش،  یک سالن در حال ساخت و ساز و نهایتا فقط یک سالن قابل استفاده در دست مدیریت بحران قرار دارد.

وی بیان کرد: طبق نرم کشوری باید به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت یک پایگاه مدیریت بحران وجود داشته باشد و شهر زنجان با وجود نزدیک به 500 هزار نفر جمعیت باید پنج پایگاه داشته باشد اما تنها یک سالن در اختیار مدیریت بحران است و سالن دوم در حال ساخت و ساز است این در حالی است که با اضافه شدن سالن دوم نیز همچنان کمبود سالن وجود دارد.

اسدی به کاربری سالن مدیریت بحران در شرایط عادی اشاره کرد و گفت: در زمان عادی برای آموزش، اطلاع‌رسانی در حوزه ایمنی و مدیریت بحران، استقرار گروه‌های امدادی، ذخیره سازی کالاهای امدادی، مرکز برنامه‌ریزی و انجام مانورهای آمادگی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: ارائه خدمات بهداشتی درمانی، استقرار واحدهای امدادی و تیم‌های معین، دپو اقلام کمک‌رسانی، اسکان اضطراری خانواده‌ها در حوادث کوچک که می‌توان 40 خانواده در آن استقرار پیدا کنند می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

مسئول مدیریت بحران شهرداری زنجان به پیشرفت سالن مدیریت بحران شرق زنجان جنب پارک بانوان اشاره کرد و افزود: عملیات اجرایی این ساختمان در زمینی به مساحت یک هزار و 400 متر زیربنا از سال 94 آغاز شده و بیش از 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

با تمام آنچه گفته شد باید توجه ویژه‌ای از سوی مسئولان مربوطه به ساخت و تکمیل سالن‌های مدیریت بحران انجام گیرد و جزء اولویت‌های کاری مسئولان شهری باشد مخصوصا سالن‌هایی که از کاربری اصلی خود خارج شده‌اند می‌توانند با تدابیر مسئولان به کاربری اصلی خود برگردنند زیرا مدیریت بحران جزء مدیریت‌هایی است که از حساسیت بالایی برخوردار است و حادثه شرایطی را تحمیل می‌‌‌کند که باید به موقع در زمان محدود تصمیم‌گیری جدی انجام شود بنابراین لازم است که فضاها آماده باشد تا تصمیم‌گیری‌ها بهتر و عاقلانه‌تر انجام پذیرد و شرایط غافلگیری در هنگام بروز حوادث پیش نیاید.

 گزارش از فاطمه عسگری 

انتهای پیام/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon