خروج از پروتکل الحاقی به معنای خروج از برجام و NPT نیست/ عمل در برابر عمل قابل پذیرش است

خروج از پروتکل الحاقی به معنای خروج از برجام و NPT نیست/ عمل در برابر عمل قابل پذیرش است

نماینده مردم تهران در مجلس گفت مصوبه مجلس برای خروج از پروتکل الحاقی به تایید شورای عالی امنیت ملی و مسئولان نظام رسیده است.

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری تسنیم سید محمود نبویان نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه جلسه علنی امروز (یکشنبه، سوم اسفند) در جمع خبرنگاران در آستانه 5 اسفند که زمان خروج ایران از پروتکل الحاقی در صورت عدم لغو تحریم ها است، گفت: دغدغه نمایندگان موضوع لغو تحریم های ظالمانه است و با این حال باید تأکید کرد که مشکل اصلی کشور تحریم ها نیست بلکه تنها 30 درصد تحریم ها بوده و 70 درصد آن مربوط به مدیریت ناکارآمد و فاسد در کشور است.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی ادامه داد: روحانی و ظریف از سال 82 تا 84، مذاکراتی را آغاز کردند تا تحریم ها برداشته شود و از سال 92 تا 94 نیز این مذاکرات ادامه پیدا کرد و به پایان رسید که حاصل آن برجامی بود که عایدی برای مردم نداشت.

نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه 4 نوع تحریم هسته ای، موشکی، حقوق بشر و منطقه(که باعث شد حاج قاسم را تروریست معرفی کنند) باید لغو شود، اظهار داشت: نکته اساسی برجام و تعهدی که ایران داد این بود که 75 درصد تحریم ها بماند و صرفا روی 25 درصد مابقی صحبت شد همچنین صرفا مقرر شده بود تحریم های هسته ای برداشته شود.

نبویان در ادامه تحریم هسته ای را نیز حول محور 4 موضوع آموزش، تجارت، بانکی و انرژی معرفی کرد و افزود: در برجام از ایران تعهد گرفته شد که دو مورد از این تحریم ها نیز برداشته نشود که 25 درصد تحریم هایی که باید لغو می شد به 12.5 درصد کاهش یافت لذا تمام این بحث ها روی 12.5 درصد یعنی تحریم های حوزه بانکی و انرژی است.

وی ادامه داد: شرط اول برجام نیز این بود که ایران تمام تعهدات خود را اجرا کند که بسیار سنگین بود و شامل تعطیلی فردو و بتن ریزی رآکتور اراک بود که بعد از آن آژانس نیز باید راستی آزمایی می کرد و مقرر شده بود 27 دی 94 تحریم های بانکی برداشته شود اما اوبامای دموکرات این تحریم ها را لغو نکرد و در سال 97، ترامپ آنها را افزایش هم داد.

نماینده تهران در مجلس یادآور شد: مشاهده کردیم 5 سال دولت به صورت یکطرفه تعهدات برجام را اجرا کرد اما هیچ اقدامی از طرف های عضو برجام صورت نگرفت که تأکید کردیم نباید اقدامات یکطرفه باشد و دولت نیز چند اقدام کاهشی را آغاز کرد؛ برای مثال قرار بود درصد غنی سازی 3.67 درصد باشد که میزان آن را به 4.1 درصد و ذخیره 300 کیلو را نیز به 3 هزار کیلو رساندیم اما بی فایده بود.

نبویان اضافه کرد: در مجلس برای اعمال فشار به طرف های برجام طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها را با بیش از 200 امضا به تصویب رساندیم که دو نکته مهم داشت؛ یکی غنی سازی 20 درصد و دوم خروج از پروتکل الحاقی به این دلیل که دسترسی به اماکن نظامی، مصاحبه با متخصصان، دسترسی به دانشگاه ها و نظارت های سرزده و آنلاین را شامل می شد.

این عضو مجمع نمایندگان استان تهران ادامه داد: غنی سازی 20 درصد آغاز شد که پیغام هایی از سوی آنها دریافت کردیم و به زودی نیز زمان خروج ایران از پروتکل الحاقی فرا می رسد؛ خروج از این پروتکل در درجه اول خروج از برجام نیست چرا که بند 26، 36 و 13 قطعنامه 2231 تصریح دارد که اگر تحریم هایی بیاید، ایران می تواند اجرای برخی از بخش ها و یا کل پروتکل را متوقف کند؛ همچنین این موضوع به عنوان خروج از NPT نیز نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه مصوبه مجلس برای خروج از پروتکل الحاقی به تأیید شورای عالی امنیت ملی و مسئولان نظام رسیده، عنوان کرد: از این رو جمهوری اسلامی از پروتکل خارج می شود و وعده های آمریکا و اروپا هیچ ارزشی ندارد چنانچه پیش از این وعده های بسیاری دریافت کردیم که به هیچ یک عمل نشد.
نبویان همچنین تأکید کرد: مجلس به دنبال احقاق حقوق مردم و لغو کامل تحریم ها است که در صورت عدم لغو، قطعا ما حقوق ملت را از دست نمی دهیم لذا صرفا وعده های عملی طرف های برجامی ارزش خواهد داشت.

وی افزود: آژانس تا کنون 15 بار اجرای تعهدات برجامی از سوی ایران را تأیید کرده اما هیچ یک از تحریم ها اعم از بانکی، صادرات نفت و فراورده های نفتی آزاد نشده است؛ ضمن اینکه آزادسازی دارایی های ایران از برخی کشورها همچون کره جنوبی به معنای لغو تحریم ها نبوده بلکه باید اجازه هر معامله به ایران با کشورهای دیگر داده شود و ارزهای مختلف بدون واسطه به حساب های ایران واریز شود.

نایب رئیس کمیسیون اصل نودم قانون اساسی در مجلس شورای اسلامی خطاب به دولت خاطرنشان کرد: سال 82 تا 84 به دشمن اعتماد کردید اما چیزی دست ما را نگرفت؛ سال ها بعد در لوزان و ژنو نیز چیزی دست ما را نگرفت لذا همانطور که اعلام کردید امضای جان کری دموکرات تضمین است اما نبود، باید بدانید امضای بایدن دموکرات نیز نمی تواند تضمین باشد و فقط عمل در برابر عمل قابل پذیرش است.

انتهای ‌پیام/

پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon