جدال «روغن» و «کرونا» در صفهای طولانی ایلامیها/ مقصر کیست؟
گروه استانها ـ جدال روغن و کرونا در صفهای طولانی، داستان بیپایان کمبود روغن در ایلام است و مسئولان بیخیال از کنار آن میگذرند و سکوت پیشه کردهاند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از ایلام؛ با گذشت بیش از دو ماه از ماجرای کمبود روغن در استان ایلام این کالای اساسی همچنان در لیست اقلام کمیاب جا خوش کرده و سبب تشکیل صفهای طولانی شده است. جدال روغن و کرونا در صفهای طولانی، داستان بیپایان کمبود روغن در ایلام این روزها و تداوم صفهای طولانی و عدم برنامهریزی مناسب برای توزیع روغن خوراکی در گوشه و کنار استان ایلام و بهصورت گستردهتر در شهر ایلام سبب شده است تأمین این نیاز معیشتی بر ترس ابتلا به کرونا و شیوهنامههای بهداشتی مقابله با آن غلبه کند و منجر به شلوغی و ازدحام مردم در شرایط کرونایی شود.
خبرنگاران خبرگزاری تسنیم در ایلام نیز بارها گزارشات مردمی در زمینه کمبود و گرانی روغن در بازار ایلام را منتشر کردهاند چراکه این کالا یکی از اقلام اساسی سبد خانوار برای شهروندان است، اما متأسفانه دریغ از گوش شنوایی جهت پاسخگویی به این مشکل!
حال امروز در برخی از نقاط شهر بدون توجه به شیوع ویروس کرونا متأسفانه بهدنبال توزیع روغن در برخی فروشگاهها مردم صفهای طولانی تشکیل دادهاند که چهبسا فاصله اجتماعی و پروتکلهای بهداشتی در آنها رعایت نشده است،
صفهای مردمی که از صبح زود جلوی فروشگاهها تشکیل میشود تا روغن را بهقیمت دولتی بخرند، اما نه روغنی که مورد نیاز است، بلکه روغنی که موجود باشد؛ به همین دلیل برخی از کمبود روغن جامد گلایه میکنند و برخی از نبود روغن مایع. نحوه توزیع هم که خود داستان دیگری است؛ برخی فروشگاهها بهازای هر کد ملی یک روغن میدهند و برخی دیگر روغن را با آبلیمو، تن ماهی یا حتی کنسرو عرضه میکنند.
آنچه در این میان مطرح میشود این است که؛ در این میان مقصر واقعی کیست؛ مردم یا مسئولان؟ مردمی که با شایعه نبود یا کمبود چیزی بهجای انصراف از خرید، صفهای طولانی برای خرید بیش از حد کالا و انبار آن در منازل اقدام میکنند یا برخی از مغازهدارانی که بهجای معترض شدن به افزایش بیرویه قیمتها دست به احتکار میزنند و وضعیت را بدتر میسازند و یا مسئولانی که نظارت صحیحی بر بازار نداشتهاند که تمام این موارد میتواند منجر به بینظمی در بازار و رعایت نشدن حقوق شهروندی مردم شود.
اوج بیتدبیری مسئولان مربوطه در وضعیت هشدار کرونا باعث به وجود آمدن صف طولانی خرید روغن در فروشگاههای زنجیرهای ایلام شده است که اگر هرچه زودتر تدبیری درست اتخاذ نگردد اینبار فاجعهای هولناک از مرگ و بیماری انسانهای بیگناه اتفاق خواهد افتاد.
از وقتی کرونا آمد مردم علاوه بر اینکه مشکلات زیاد اقتصادی را بهدوش میکشند، مجبور شدند برای تأمین برخی مایحتاج خود در صف بایستند و این روزها نیز بازار توزیع روغن و ایستادن در صفهای طولانی معضلی است که انگار پایانی برای آن نیست!
با این حال و بهرغم اینکه مشکل کمبود روغن خوراکی در بازار و گرانی این کالا، خانوادههای کمدرآمد را بهشدت نگران کرده است اما مردم تنها انتظاری که دارند آن است که بر توزیع این کالای اساسی و مورد نیاز مدیریتی اعمال شود، مدیریتی نه از نوع رفع تکلیفی که امروز بر بازار ایلام حاکم است بلکه مدیریتی راهگشا که بتواند بر این مشکل فرجامی داشته باشد.
مردم از مسئولان میخواهند بهجای توزیع روغن در فروشگاههای اختصاصی و زنجیرهای که موجب صفهای طولانی و ایجاد فضایی از فقر و نداری و کمبود مایحتاج را به نمایش میگذارد این محصول را در سطح سوپرمارکتهای مناطق توزیع کنند تا شهروندان با دسترسی آسان و بهدور از صفهای طویل به خرید روغن اقدام کنند.
بههرحال واقعیت آن است که ضعف مدیریت و نظارت بر بازار و توزیع این محصول پرمصرف منشأ ایجاد صفهای طولانی و جدال «روغن» و «کرونا» در صفهای طولانی ایلامیها است و سهم ناتوانی مسئولان در این ایجاد جدال بیش از مردم است.
روابط عمومی سازمان صمت استان ایلام بسنده به این پاسخ میکند که "خرید مازاد بر نیاز شهروندان عامل کمبود روغن در استان ایلام است" و در ارتباط با چرایی فروش اجباری کالا همراه روغن آن را تخلف میداند و میگوید؛ "مردم شکایت کنند برخورد میکنیم".
تسنیم؛ امید است مسئولان به فروشگاههای زنجیرهای ایلام سری بزنند و صفهای طولانی مردم را ببینند و بیش از این تعلل در سامان این وضعیت را روا ندانند، ما تصویری را برای مسئولان منتشر میکنیم تا حداقل باور کنند که جدال «روغن» و «کرونا» در صفهای طولانی را چارهای باید.
انتهای پیام/180/ش+