دلیل کمرنگشدن نماز در تلویزیون چیست؟/ انتقادی که دوباره حجتالاسلام قرائتی تکرار کرد
کارشناس مذهبی تلویزیون با اشاره به این موضوع که همه ما ناراحتیم نماز که عنالفحشاء و المنکر است جزو سیاست ثابت سریالها و برنامههای صداوسیما قرار نگرفت.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، زمانی در تلویزیون، سریالها سکانسهایی را برای نشان دادن اهمیتِ نماز درنظر میگرفتند و یا در برنامهها و حتی کودکانههای رسانه ملّی این موضوع را جزو اولویت قرار میدادند. همین چندی پیش وقتی شخصیت اصلی داستانِ بچهمهندس در سکانسی نماز اقامه کرد بسیاری از جمله ستاد اقامه نماز، با نامهای به رئیس صداوسیما از دستاندرکاران این مجموعه تلویزیونی تقدیر کردند.
ناراحتی که بسیاری از علما و کارشناسان و پژوهشگران دینی نسبت به سبک زندگی ایرانی- اسلامی و ترویج و تبلیغ اسلام ناب محمدی خصوصاً اقامه نماز دارند. حتی در دیدار رئیس سازمان صداوسیما با مراجع عظام تقلید، آیتالله علوی گرکانی تأکید کرد بهترین مرکز تبلیغ اسلام ناب محمدی، رسانه ملّی است. او همچنین با نگاهی به سریالهای فاخری که در این سالها ساخته شده، تولید چنین مجموعههایی را نقش مهمی در ترویج موضوعات دینی و مذهبی عنوان کرد.
روز گذشته در اجلاس استانی نماز، حجتالاسلام قرائتی رئیس ستاد اقامه نماز کشور انتقاد خودش را تکرار کرد و این عبارت را به کار برد: « آیا در صداوسیمای به همان میزان که برنامه آموزش آشپزی وجود دارد به آموزش نماز هم پرداخته شده است؟ البته این موضوع به معنای نفی این برنامهها نیست، اما باید در کنار ساخت اینگونه برنامهها به نماز و ترویج نماز خوانی نیز توجه شود.»
حجتالاسلام محمد سعیدیآریا کارشناس مذهبی تلویزیون در این باره به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: ما باید به برنامههای صداوسیما نگاه کنیم که برای چه رویکردها و اهدافی ساخته شدند. گاهی برای درآمدزایی مثل تبلیغات تلویزیونی و گاهی برای فرهنگسازی در امور مختلف در سریالها، فیلمها و برنامهها قرار میدهند. اول باید خود مسئولینی که برنامهسازند مقید و دغدغهمند این مسائل باشند. اگر واعظ و سخنرانی به مسئله دینی بیتوجه شود منبرهایش خالی از تأثیر میشود. از این طرف هم وقتی دغدغه مدیران این مسئله نباشد این اتفاقات میافتد.
وی افزود: یکی از بزرگترین اشکالات صداوسیما را اینطور تبیین میکنم که هیئت مرکزی نداریم. هیئت نه به معنای مجموعه بلکه منبری که سخنرانی میکند و حسین حسین در آن گفته میشود. منشأ برنامهسازی ما هیئتی نیست بلکه جلسهای است. مجموعههای فرهنگی هزارساله ما کار هیئتی بوده است جمع مردم و هیئت را در مسجد میدیدند و سخنران به عنوان محور و مجریان هم نمازگزاران بودند. اگر این هیئت در صداوسیما راهاندازی شود که مبنای آن جمع شدن است راجع به نماز و چگونگیاش میتوان صحبت و ابعادش را مورد بررسی قرار داد.
این کارشناس مذهبی تلویزیون با اشاره به اینکه همه ناراحتیم آنطور که باید و شاید تلویزیون از نماز به عنوان ابزار ارزشمند مقابله با فحشاء و منکر استفاده نمیکند، تصریح کرد: همه ناراحتیم از اینکه، نماز به عنوان فریضه مهمی که به مثابه این آیه 45 سوره عنکبوت «إن الصلاة تنهى عن الفحشاء والمنکر»، این ابزار ارزشمند و فرهنگساز را در خدمتِ سریال و برنامههای تلویزیونی قرار ندادند. امیدوارم به لطف خداوند این مسئله مهم به عنوان یک سیاست ثابت در ضمیمه ساخت برنامه و سریال تلویزیونی قرار بگیرد که واقعاً میتواند در سبک زندگی خانوادههای ایرانی نقش مهم و اساسی را داشته باشد.
انتهای پیام/