خرید توافقی کشمش از کشاورزان به قیمت هرکیلوگرم ۱۴ تا ۲۰ هزار تومان آغاز شد


خرید توافقی کشمش از کشاورزان به قیمت هرکیلوگرم 14 تا 20 هزار تومان آغاز شد

معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی کشور از خرید توافقی کشمش مازاد کشاورزان خبر داد و گفت: نرخ کشمش های بی دانه و پلویی در استان‌های مختلف بر اساس کیفیت ۱۴ تا ۲۰ هزار تومان است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مرتضی معتمد معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی در نشست خبری اظهار کرد: برای خرید حمایتی از کشاورزان انگورکار 250 میلیارد تومان تسهیلات ترجیحی از طرف دولت اختصاص یافت تا با قراردادن آن در اختیار کارخانجات کشمش تولیدی آنها به صورت توافقی خریداری شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: نرخ خرید توافقی این محصولات 14 تا 20 هزار تومان است که کشمش های بی‌دانه و پلویی بر اساس کیفیت خریداری می‌شود.

معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی ادامه داد: مصرف کشمش در کشورمان بالاست و محصولات خریداری شده توسط کارخانجات فرآوری و یا به کشورهای دیگر صادرات می‌شود.

معتمد افزود: کشورهای روسیه، آسیای میانه از قبیل ترکمنستان، گرجستان در اولویت‌های صادرات محصولات کشمش ایرانی قرار دارند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با بیان اینکه ترکیه رقیب اصلی کشمش ایران است گفت: ترکیه تبدیل به تعیین کننده قیمت کشمش در اروپا شده است و حتی محصولاتی که ما قصد صادرات آن را به کشورهای دیگر داریم و باید از مرز ترکیه عبور کند، رقابت‌های منفی انجام می‌دهند و محصولات ما را در مرز نگه می‌دارند که همین امر باعث طولانی شدن زمان صادرات و افزایش قیمت تمام شده می‌شود. به همین دلیل صادرکنندگان کشورهای دیگری را برای عبور کشمش ایرانی استفاده می‌کنند.

معاون بازرگانی سازمان تعاون روستایی با انتقاد از بی برنامه بودن صادرات محصولات کشاورزی ایران گفت: صادرات محصولات کشاورزی ما بی برنامه و افسارگسیخته است و برخی صادرکنندگان داخلی نیز برای تسخیر بازارهای صادراتی اقدام به رقابت منفی می‌کنند.

وی با اشاره به آمار صادرات کشمش کشور گفت: ارزآوری صادراتی کشمش در سال 97، 152 میلیون دلار با حجم 113 هزار و 500 تن بوده که این رقم در سال 98 به 120 هزار تن و با ارزآوری 164 میلیون دلار رسیده است.

دلیل افت قیمت کشمش در سال جاری

معتمد گفت: در هفت ماهه سال 99 نیز 93 میلیون دلار صادرات کشمش ارزآوری داشته است.

معاون سازمان تعاون روستایی با بیان اینکه سال 99 سال آور باغات انگور کشمشی کشور بوده است گفت: 285 هزار تن کشمش فرآوری شده و پاک شده تولید شد که 76 هزار تن نیز از سال قبل مانده بود و باعث عرضه مازاد این محصول در بازار و افت قیمت‌ها شد.

وی گفت: بر اساس توافق صورت گرفته کارخانه‌های ذی صلاح کشمش کشاورزان را به قیمت توافق شده در هر استان خرید توافقی و فراوری می‌کنند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon
بانک ایران زمین
بانک سرمایه