گرانی مواد اولیه و سوءمدیریت مانع گرهخوردن تار و پود فرش دستباف میشود
گروه استانها ــ در نمایشگاه فرش دستباف اصفهان، تولیدکنندگان این صنعت گرد هم جمع شده تا این هنر دیرین را به نمایش بگذارند؛ اما تولیدکنندگان در این نمایشگاه از مشکلات خود میگویند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، فرش دستباف یکی از هنرهای دیرین بانوان ایرانی است که در اصفهان نیز مادران زیادی را در خانه برپای دارقالی نشانده است. دار قالی که شاید منبع درآمد برخی از خانوادهها به حساب میآید و چه زحماتی را به چشم میبیند تا قیچی نهایی خورده شود.
اما نمایشگاههای فرش دستباف مکانی برای به نمایش گذاشتن این هنرهای ایرانی شد. درحال حاضر نمایشگاه فرش دستباف اصفهان با آثار 151 تولیدکننده فرش ایرانی، جلوهای زیبا به محل دائمی نمایشگاههای اصفهان داده است. وقتی در نمایشگاه با تولکنندگان این میراث دیرینه هم صحبت میشوی، از دغدغههای خود اینگونه میگویند: در بخش فرش معمولا تجار و سرمایهداران کار میکند کسانی که هزینهای کرده و جنسی را خرید میکنند و هدف آنها سود بردن از این معامله است و شاید برخی از آنها فنی هم نباشد و از کیفیت فرش صددرصد هم اطلاع نداشته باشد.
دیگری از به کار بردن نقشههای دستباف در نوع ماشینی گلایه دارد وآن را نشانی از مدیریت ضعیف میداند. وی از دغدغههایی که چندسالی است مانع از گره خوردن تار و پور قالی شده میگوید : بانکها تسهیلات ارزان قیمت به تولیدکنندگان نمیدهند. فرش یک هنر است و هنر نباید به فراموشی سپرده شود.
در بسیاری از این مشکلات بیان شده ردپای سو مدیریت دیده میشود. این نظر یکی از تولیدکنندگان است که در این باره گفت: قیمت تعرفه ابریشم بالا رفته و این معضلی است و از طرفی هم واردات برای ما سخت شدهاست. با ارز آزاد موجود قیمت مواد اولیه افزایش یافته و اگر دستمزد هم خیلی بالا برود، مشکل برای تولیدکننده ایجاد شده و مقرون به صرفه برای بافنده نیست پس بافنده باید یک جا حمایت شود.
در این نمایشگاه تولیدکنندگان از نقاط قوت نیز میگویند: فرشی که قبلا 20 هزار دلار به فروش میرفت، رقبای هندی، پاکستانی و ترکیهای آن را با قیمتی حدود 15، 12 و 10 هزار دلاری میفروختند، ولی امروز همان فرش 20 هزار دلاری در بازارهای جهانی اگر از ایران صادر شود قیمت بیشتر از 10 هزار دلار ندارد و این خیلی میتواند فرصت خوبی برای تولید باشد.
به گزارش تسنیم، این نمایشگاه تا 8 اسفندماه ادامه دارد و البته که برای مطرح شدن دوباره فرش دستباف ایرانی در دنیا باید اقدامات اساسی در روند تولیدآن صورت بگیرد.
انتهای پیام/163/س