دانشنامه دفاع مقدس در استان گیلان گردآوری می‌شود


دانشنامه دفاع مقدس در استان گیلان گردآوری می‌شود

گروه استان‌ها- مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان از تدوین فاخرترین اثر حوزه دفاع مقدس خبر داد و گفت: دانشنامه دفاع مقدس در گیلان گردآوری می‌شود.

سرهنگ پاسدار حسین مصطفی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در  رشت ، اظهار داشت: در حوزه دفاع مقدس کتاب‌های متفاوتی انتشار می‌یابد که هر کدام به حوزه‌های مختلف دفاع مقدس می‌پردازند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان گفت: در این راستا دانشنامه دفاع مقدس در حال تدوین است که گستره وسیعی از حوزه‌های مختلف و اثرگذار دفاع مقدس را در بر می‌گیرد.

وی افزود: دانشنامه دفاع مقدس دایرة‌المعارفی است که به نقش استان گیلان در دفاع مقدس، نقش آفرینی‌های شهدای گیلانی، فرماندهان و نقش هر کدام از شهرهای گیلان، لشکرها، گردان‌ها و آثار ادبی منتشر شده گیلان در قالب دفاع مقدس می‌پردازد.

مصطفی‌پور با بیان اینکه دانشنامه دفاع مقدس را می‌توان فاخرترین اثر در حوزه دفاع مقدس به حساب آورد ابراز داشت: محققینی که می‌خواهند اطلاعات دقیق و صحیحی بدون هیچ گونه تحریف از دفاع مقدس دریافت کنند می‌توانند از این دایرة‌المعارف استفاده کنند.

وی با بیان اینکه این دانشنامه‌ حوزه‌های تخصصی مجزایی دارد که نگارش هر حوزه را نخبگانی که در آن حوزه تبهر داشته و دست به قلم هستند برعهده دارند افزود: این دانشنامه حوزه بسیار گسترده‌ای بوده و تعداد زیادی از پژوهشگران، اساتید دانشگاه‌ها و نویسندگان مشغول تدوین آن هستند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با اشاره به اینکه تأکید ما بر نگارش آثار با قلم و بیان شیوا است گفت: هدف از گردآوری این آثار بهره‌برداری نسل آینده بوده و اگر یک هدف مقدس نیز هنرمندانه نگارش نشود مورد استقبال چندانی قرار نمی‌گیرد.

مصطفی‌پور خاطرنشان کرد: این امر می‌طلبد تا علاوه بر نگاهی که باید به صحت مطالب داشته باشیم شیوا و جذاب بودن اثر برای خواننده را نیز در نظر بگیریم در این راستا از اساتید دانشگاه و نویسندگانی استفاده کردیم که تعداد متعددی اثر ادبی را به نگارش درآورده‌اند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان تصریح کرد: رزمندگان، پدران و مادران شهدا و پیشکسوتان جبهه و جنگ تاریخ شفاهی دفاع مقدس بوده و نگارش دانشنامه مذکور و آثار ادبی حوزه دفاع مقدس با کمک پیشکسوتان عرصه جبهه و جنگ انجام می‌شود.

مصطفی‌پور عنوان داشت: تنها کسانی که می‌توانند اصل موضوعی که در دفاع مقدس و جنگ تحمیلی اتفاق افتاده را انتقال دهند مادران و پدران شهدا، فرماندهان و رزمندگان دفاع مقدس هستند و قطعاً نگارش آثار در این حوزه نیز با نگاه به خاطرات این عزیزان است.

وی با بیان اینکه تأکید ما در بهره‌برداری از خاطرات این افراد، گردآوری همه این عزیزان و تعجیل در این امر است گفت: تاکنون بسیاری از پدران و مادران شهدا را از دست دادیم و نتوانستیم از خاطراتی که در سینه آنان نهفته‌ بود بهره‌مند شویم و به همین سبب این امر باید با سرعت بیشتری صورت گیرد تا این تاریخ شفاهی را مکتوب کرده و برای نسل آینده به یادگار بگذاریم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان افزود: در حوزه شهدای مدافع حرم گیلانی نیز با حضور نویسندگان و نخبگان آثاری نگارش شده و آثاری نیز در دست نگارش است در چند ماه اخیر نیز از تعدادی از این آثار رونمایی شد.

وی با بیان اینکه از نویسندگانی که در حوزه کودکان و نوجوانان فعالیت می‌کنند حمایت‌های مادی و معنوی به عمل می‌آید گفت: همچنین در بحث چاپ آثار و اتصال نویسندگان این حوزه به مراکز حمایتی اقدامات لازم صورت می‌گیرد.

مصطفی‌پور خاطرنشان کرد: علاوه بر آن بنیاد همکاری نزدیکی با آموزش و پرورش داشته و یکی از نکات حائر اهمیت در این حوزه ایجاد حساسیت در کودکان و نوجوانان و دانش‌آموزان در حوزه دفاع مقدس است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان با بیان اینکه متولی امر در اردوهای راهیان نور دانش‌آموزی بنیاد بوده و کمیته اجرایی آن را همکاران ما در سپاه بر عهده دارند افزود: جامعه هدف هر اقدامی در حوزه دفاع مقدس نسل جدید و آینده ساز است.

وی خاطرنشان کرد: در این راستا باید همه تلاش خود را سمت انتقال مفاهیم دفاع مقدس به نسل آینده هدایت کنیم تا با استفاده از فرهنگ ناب دفاع مقدس که خیلی از بن بست‌ها را شکسته و مشکلات را حل می‌کند آینده کشور را تضمین کنیم.

انتهای پیام/614/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon