۸۰ درصد ظرفیت دانشگاه شهید رجایی در حوزه تربیت معلم نیست

80 درصد ظرفیت دانشگاه شهید رجایی در حوزه تربیت معلم نیست

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: از میان بیش از ۷هزار دانشجوی این دانشگاه، فقط ۲هزار دانشجو در رشته‌های تربیت دبیر تحصیل می‌کنند و در واقع قریب ۸۰درصد ظرفیت این دانشگاه در حوزه مأموریت خود نیست.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد دستور جلسه با موضوع «نقد درون‌سازمانی برنامه کیفیت بخشی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی»، اظهار کرد: در حال حاضر تمرکز شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور روی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش است و رکن سند تحول منابع انسانی آموزش و پرورش است. دو دانشگاه مهم فرهنگیان و شهید رجایی ماموریت تربیت معلم برای آموزش و پرورش را دارند و از این منظر جایگاه بسیار مهمی را به خود اختصاص داده اند. از این تمرکز روی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی بسیار مهم و راهگشاست.

وی ادامه داد: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و فرهنگیان کاری جزء تربیت معلم ندارند و ما روی این موضوع تأکید داریم لذا برای این موضوع  باید گزارشات دقیق ارائه شود و در همین راستا  گزارش وزیر علوم و وزیر آموزش و پرورش و دانشگاه شهید رجایی مدنظر قرار گیرد. همچنین گزارش کمیته پایش و ارزیابی دبیرخانه هم می‌تواند مارا به جمع بندی نهایی برساند.

رئیس شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور با تأکید بر لزوم بازتعریف مأموریت‌های دانشگاه شهید رجایی، افزود: در حال حاضر این موضوع مطرح است و اگر نقصانی در اساسنامه باشد باید اصلاح شود همچینن روی داوطلب، استاد و برنامه درسی هم باید تمرکز داشته باشیم ما به اساتیدی در این دانشگاه نیاز داریم که تربیت معلمی را پذیرفته باشد و حس افتخار نسبت به این کار مهم و انسان ساز داشته باشد.

80 درصد ظرفیت دانشگاه رجایی در حوزه ماموریتش نیست

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: باید دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی مأموریت‌گرایی حرفه‌ای  و  روشن را مد نظر قرار دهد و مأموریتی که دنبال می کند منطبق با فلسفه وجودی آن باشد. جای نگرانی دارد که میان بیش از 7هزار دانشجوی این دانشگاه، فقط 2هزار دانشجو در رشته‌های تربیت دبیر تحصیل می‌کنند و در واقع قریب 80درصد ظرفیت این دانشگاه در حوزه مأموریت خود نیست.

در ادامه این جلسه، دکتر منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار کرد: بحث اصلی توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری در مراکز تخصصی تربیت معلم است، بعد از فرمایشات معظم له روی این موضوع در وزارت علوم کار شده که البته نیازمند تکمیل و رفع نقص است و درحال تکمیل نظارت‌ها هستیم تا در صورت نیاز وارد شورای عالی انقلاب فرهنگی و بررسی تخصصی شود و به واسطه آن تربیت معلم بر اساس تراز نظام اسلامی صورت پذیرد.

وی با تأکید بر اینکه تمام تلاش ما باید این باشد که مجموعه تربیت معلم را برای تربیت شایسته و نسل آینده آماده کنیم، گفت: جهان در سال‌های آینده با تغییر مواجه خواهد شد و به همین دلیل برای نسل جدیدی که تربیت می‌شوند باید اساتید دارای ظرفیت خوبی باشند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره نقشه راه دانشگاه شهید رجایی بیان کرد: باید نقشه‌ راهی تعریف شود تا در بستر آن متوجه شویم آیا فردی که از دانشگاه خارج می‌شود می‌تواند آیندگان کشور را تربیت کند یا خیر؟ لذا ارزیابی‌ها بر اساس شاخص‌هاست و ما در این شاخص‌ها نقاط قوت و ضعف را بررسی می‌کنیم.

رتبه بندی معلمان در کمیسیون علنی دولت نهایی شد

وی با اشاره به رتبه‌بندی معلمان گفت: این موضوع در کمیسیون علمی، تحقیقاتی و فناوری دولت نهایی شده و مجلس به آن وارد خواهد شد، اگر این شاخص‌ها بررسی و نهایی شود، منظومه‌ای شکل می‌گیرد که حاصل آن معلم متخصص در رشته خود، توانمند در بحث تربیتی و تأثیرگذار برای آینده است.

همچنین دکتر علم‌الهدی دبیر شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور گفت: مسئله ما سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و معلم است و در سند تحول هم به موضوع تربیت معلم توجه بسیاری شده زیرا معلم محور تربیت است.

وی ادامه داد: اگر دانشگاه‌های تربیت معلم اختلالی پیدا کردند باید به مسیر خود بازگردند و این لازمه تصمیم‌گیری‌های مهمی است. همچنین می‌توان کمیته‌ای به منظور آسیب شناسی جدی‌تر موضوع در شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم تشکیل شود.
دبیر شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور ابراز امیدواری کرد: موضوع آئین‌نامه ارتقاء معلمان توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی و وزارت علوم تصمیم‌گیری نهایی شود.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها تصریح کرد: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی اگر به صورت خاص پایش و حمایت نداشته باشد از  اهداف خود دور می‌شود.

وی با بیان اینکه اساتیدی که معلم تربیت می‌کنند از مختصاتی متفاوت برخوردار هستند که با اساتید دانشگاه‌های دیگر متفاوت است، خاطرنشان کرد: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و فرهنگیان از نظر مقام معظم رهبری حاکمیتی هستند.

همچنین دکتر حسین کچوییان عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسه اظهار کرد: در آموزش و پرورش به سیستم آموزشی پویا احتیاج داریم و اگر این سیستم به درستی پیش می‌رفت دانشگاه‌های تربیت معلم نیز پویا بودند لذا این موضوع باید آسیب‌شناسی شود.

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا صادق‌زاده عضو شورای تحول و نوسازی نظام آموزشی کشور اظهار کرد: دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی از مأموریت خود دور شده است. در حال حاضر این دانشگاه با 200 هیئت علمی به سمت خروج از مأموریت تربیت معلمی است که این موضوع تهدیدی بزرگ است.
وی افزود: اگر قرار است دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و دانشگاه فرهنگیان کنار هم باشند، نباید تبدیل به دو جزیره جدا از یکدیگر شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران