ممانعت شتاب‌دهنده‌ها از خروج ارز دارویی از کشور

ممانعت شتاب‌دهنده‌ها از خروج ارز دارویی از کشور

مدیرعامل یک شتاب‌دهنده دارویی گفت: یک رقمی نزدیک به ۱۱ میلیون دلار در بیش از ۵ قلم ارزبری داریم و در ۴ قلمی که در شتاب‌دهنده ما تولید شده است نزدیک به ۴ میلیون دلار خروجی ارزبری آن از بین رفته و کاهش ارزبری داشته‌ایم.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم؛ "علی‌اکبر احمدی" مدیرعامل شتاب‌دهنده زیست فناوری اظهار کرد: از میان چند میلیارد دلاری که در موضوع ارزبری دارو در کشور مطرح شده است  بیش از یک میلیارد از آن مربوط به ماده موثره دارویی و مواد اولیه دارویی است که الحمدالله دانش فنی چند قلم از این مواد در شتاب‌دهنده‌های "فن‌یاخته" و "ماد" به مراحل کامل رسیده و با صنعت وارد قرارداد شده است تا بتوانیم این چند قلم را در بحث تولید کشور داشته باشیم.

احمدی گفت: حجم استفاده از ماده اولیه "پرگابالین" در کشور بالا است و 17 تن از این ماده وارد ایران شده است و در این شتاب‌دهنده با کمک استارتاپ‌ها دانش فنی آن طی یک سال به مرحله اتمام رسیده و در حال حاضر به صنعت کشور منتقل می‌شود.

 وی ادامه داد: پرگابالین با کاهش جریان الکتریکی غیرطبیعی سلول‌های مغزی به تنهایی یا همراه با سایر داروهای ضدصرع جهت کاهش حملات تشنج استفاده می‌شود؛ پرگابالین همچنین در درمان دردهای مزمن ناشی از آسیب عصبی نیز تجویز می‌شود؛ از سال 98 که استارت فعالیت این شتاب‌دهنده شروع شد 7 محصول در دستور کار شتاب‌دهنده بوده است که از 4 محصول رونمایی شده است.

مدیرعامل این شتاب‌دهنده با اشاره به میزان ارزبری این مواد اولیه، تصریح کرد: حجم مورد نیاز هر 2 ماده اولیه تولیدشده برای 2 محصولی که امروز رونمایی شد در کشور کمتر از 500 کیلوگرم است ولی میزان ارزبری آن  1.5 تا 2 میلیون دلار است، اما تاکنون از این ماده در کشور تولید نشده بود.

وی ادامه داد: یک رقم نزدیک به 11 میلیون دلار در بیش از 5 قلم ارزبری دارد و در 4 قلمی که در شتاب‌دهنده ما رونمایی شده است نزدیک به 4 میلیون دلار خروجی ارزبری آن از بین می‌رود و کاهش ارزبری نیز خواهیم داشت و در صنعت دارویی کشور نیز ما داروی جدید به آن صورت نداریم و تقریباً همه این داروها مجوز کشورهای اروپایی و آمریکایی‌ها را دارد.

احمدی با اشاره به اینکه این داروها مهندسی معکوس شده‌اند، تصریح کرد: این چند قلم داروهایی که در برنامه وجود دارد داروهایی هستند که مجوز سیستم‌های کشورهای بزرگ را دارند و عملاً مهندسی معکوس شدند و ما این چند قلم دارویی را توانسته‌ایم دانش فنی آن را کسب کرده و وارد مرحله تولید کنیم.

مدیرعامل این شتاب‌دهنده خاطرنشان کرد: نخستین هدف ما برای بازار داخل است و با توجه به اینکه این ترکیبات،‌ ژنتیک است، این قابلیت را دارند که به کشورهای اروپایی و منطقه صادر شوند و همین امروز نیز با شرکت‌های دارویی در آلمان وارد مذاکره شده‌ایم که بتوانیم حدواسط‌های دارویی و مواد موثره‌هایی که اینجا تولید می‌شوند را بتوانیم به کشورهایی مثل آلمان نیز صادر کنیم.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

 

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon