گفت‌وگوی تسنیم با همسر شهید مدافع سلامت / "شهید سمیعی" مدافع واقعی خدمت به مردم بود

گفت‌وگوی تسنیم با همسر شهید مدافع سلامت / "شهید سمیعی" مدافع واقعی خدمت به مردم بود

گروه استان‌ها ـ شهید محمدرضا سمیعی پنجمین مدافع سلامت کرمانشاه بود که در مبارزه با ویروس کرونا به فیض شهادت نائل شد و جامعه کرمانشاه را داغدار کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، روزهای پایانی بهمن‌ماه سال 98 بود که ویروس کرونا وارد کشور شد و جنگ سلامت آغاز شد و این بار قرعه به نام کادر بهداشت و درمان افتاد که رخ ‌به ‌رخ در برابر یک ویروس ناشناخته و نامرئی بایستند و از جان و سلامت مردم دفاع کنند.

کادر بهداشت و درمان کشورمان در این روزها با شجاعت و از خودگذشتگی، ثابت کردند قهرمانان واقعی دنیای پر از درد ما هستند و مجاهدان عرصه سلامت در این سرزمین از جان خود مایه گذاشته و به هم نوع خود یاری ‌رسانند تا با فداکاری خود ریشه بیماری را بخشکانند.

مقام عظمای ولایت در رابطه با شهدای مدافع سلامت فرمودند: «در گرفتاری اخیر کشور متعاقب ابتلای ناگهانی تعدادی از هموطنان عزیزمان به بیماری کرونا، پزشکان و پرستاران و کادر بهداشتی و خدماتی مراکز مختلف به‌‌عنوان مدافعان سلامت دل به دریا زدند و پروانه‌وار گرد بیماران گشتند، خانه و زندگی را ترک نمودند و از عزیزان و خانواده دور ماندند و بعضاً به‌دلیل آلودگی به ویروس، جان خویش را در راه خدمت صادقانه از دست دادند.»

کادر درمانی بیمارستان‌های استان کرمانشاه به‌ویژه در بخش مراقبت‌های ویژه این روزها همچنان درگیر مبارزه با ویروس کرونا هستند و بارها اعلام کردند که تا پای جان برای بهداشت و سلامت مردم مبارزه می‌کنند، اما از مردم هم می‌خواهند تا جایی که می‌توانند توصیه‌های مبنی بر در خانه ماندن را جدی بگیرند.

دکتر محمدرضا سمیعی که در زمان شیوع کرونا مانند بسیاری از همکارانش در خط مقدم مقابله با این بیماری قرار داشت، صبح روز جمعه دوم مرداد ماه امسال پس از چند روز بستری در بیمارستان گلستان بر اثر کرونا به شهادت رسید.

وی دکترای علوم آزمایشگاهی، موسس و مسوول فنی آزمایشگاه بوعلی و مسوول فنی آزمایشگاه مرکزی رفرانس کرمانشاه بود که با همسرش دکتر زهرا شاه محمدیان که خودش هم در عرصه پزشکی عمومی مشغول به خدمت است به گفت‌وگو نشستیم و این همسر فداکار از ویژگی‌های منحصر به فرد این شهید والا مقام برای ما سخن گفت.

زهرا شاه محمدیان، همسر شهید مدافع سلامت دکتر محمدرضا سمیعی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمانشاه با اشاره به اینکه حاصل این ازدواج یک فرزند پسر 25 ساله است که از ایشان برای من به یادگار مانده است عنوان کرد: متانت، تواضع، درستکاری، صداقت و از خودگذشتگی و مردم‌داری از خصوصیات بارز این شهید بود و در میان بیماران و اقوام به این خصوصیات شهرت داشت.

همسر شهید مدافع سلامت با بیان اینکه شهید سمیعی به معنای واقعی کلمه مخلص بود و تعهدی که وی نسبت به مردم و بیمارانشان داشتند مثال‌زدنی بود گفت: در زمانی که کشور و به خصوص شهر کرمانشاه در شرایط بحرانی و وضعیت قرمز از نظر ویروس کرونا بود نیز ذره‌ای از تعهد کاری همسرم کم نشد و حتی با کمبود نیروی درمانی در اوج این بحران ساعات کار خود را افزایش داد.

وی با اشاره به اینکه همسر بنده از لحاظ پایبندی به اصول اخلاقی و ارزش‌های دینی مرد فوق‌العاده‌ای بودند افزود: در تمام طول دوران زندگی مشترک چیزی که فهمیدم این بود که شهید سمیعی خیلی به کار خود معتقد است و او معتقد بود که حتماً باید کارها درست و با وجدان انجام شود.

شاه محمدیان با بیان اینکه شهید سمیعی خیلی از اوقات تفریح و سلامت خود را فدای کار خود می‌کرد زیرا معتقد بود باید به این مردم خدمت کرد و همواره تأکید داشت که کارها چه از لحاظ مالی و چه از لحاظ عملکردی باید به درستی انجام شود بیان کرد: همان‌طور که می‌دانید آزمایشگاه یک مکان هزینه‌بری است و ایشان تمام درآمدی که از آزمایشگاه به دست می‌آمد صرف خرید تجهیزات این آزمایشگاه و مواد آزمایشگاه می‌کرد.

وی افزود: گاهی پیش می‌آمد که یک آزمایش را چند بار تست می‌کرد و در صورتی که این کار ضرر مالی زیادی برای آزمایشگاه و خودش داشت اما بر این امر تأکید داشت زیرا می‌گفت باید آزمایش‌ها درست باشد و مردم از نتایج این آزمایش‌ها اطمینان کافی داشته باشند.

وی گفت: برایش مهم نبود که چقدر درآمد کسب کند زیرا اکثر پزشکان مردم را به این آزمایشگاه مراجعه می‌دادند زیرا مطمئن بودند که نتایج این آزمایشگاه کاملاً درست و اطمینانی است.

همسر شهید مدافع سلامت با بیان اینکه یکی از اصول اخلاقی و کاری این شهید احترام فوق‌العاده به مراجعان بود و همواره به پرسنل تاکید می‌کرد که حتماً باید مراعات حال مردم را کرد گفت: یکی دیگر از اصول اخلاقی شهید سمیعی نظم و انضباط فوق‌العاده در محل کار و در فعالیت‌های کاری ایشان بود.

وی با اشاره به مشکل قلبی دکتر سمیعی عنوان کرد: به دلیل همین مشکل جزئی قلبی بنده و پسرم وقتی به او اصرار می‌کردیم که مدتی به آزمایشگاه مرکزی نرود در جواب به ما گفت اگر بنده نروم چه کسی آزمایشگاه را کنترل می‌کند تا کار مردم درست انجام شود و بنده بعد از شهادت ایشان مطب خود را به صورت غیرفعال درآوردم و در آزمایشگاه مشغول نظارت بر امور هستم تا سبب شادی روح این شهید بزرگوار شود.

شاه ‌محمدیان گفت: می‌توانم بگویم که همسر بنده یک شهید به تمام معنا و واقعی بود و همانطور که شهید سلیمانی همواره می‌گفتند که ما باید شهید زندگی کنیم تا شهید شویم، همسر بنده واقعاً در دوران زندگی شهادت‌گونه زندگی کرد که این لیاقت بزرگ نصیبش شد.

وی افزود: شهید دکتر سمیعی در امور خیریه فعالیت‌های زیادی را به صورت گمنام انجام می‌داد و حتی اطرافیان نزدیک این شهید از جمله خود بنده از خیلی از کمک‌های که به شیرخوارگاه، بهزیستی و مردم زلزله‌زده کرده بود مطلع نبودیم.

وی با اشاره به اینکه شهید سمیعی در واقع خیلی کارهای بزرگی انجام داد که لیاقت او شهادت بود عنوان کرد: گاهی یک شهید در دوران مقدس اسلحه به دست می گیرد و از انقلاب دفاع می‌کند و امروز این شهیدان مدافع سلامت نیز جان و سلامتی خود را در راه خدمت به مردم برای حفظ نظام و انقلاب اهدا کردند.

همسر شهید مدافع سلامت با بیان اینکه از خداوند درخواست دارم که بنده صبر جزیل عطا کند زیرا انسان بزرگی را در این برهه زمانی دیگر در کنار خود ندارم و امیدوارم خود نیز به فیض عظیم شهادت نائل شوم و بتوانم جان خودم را در راه دفاع از انقلاب و اسلام اهدا کنم بیان کرد: در ایام نوروز هم دکتر به فعالیت خود در آزمایشگاه ادامه داد و زمانی که فرزندم به او گفت که پدر جان مدتی در منزل استراحت کنید تا این شرایط فروکش کند در جواب به او گفت که که تنها اعمال نیک و خوب بود که برای انسان ماندگار می‌ماند و در غیر این صورت باید آن دنیا جواب ملت را چه بدهم.

وی با بیان اینکه شهید سمیعی به معنای واقعی درس درستکاری، صداقت و و درست زندگی کردن به بنده و پسرم در تمام طول زندگی داد و همیشه به ما می‌گفت که هیچ چیز در این دنیا ماندگار نیست و تنها اعمال نیک و اخلاق خوب است که برای ما باقی می‌ماند بیان کرد: ارتباط عاطفی بسیار زیادی با پسرش داشت و به معنای واقعی یک مرد زندگی بود و در به جا آوردن ارزش‌های اخلاقی و آداب بسیار محتاط بود و حتی در ماه رمضان برای پرسنل آزمایشگاه افطاری تهیه می‌کرد و اگر کسی را در ایام زندگی ناراحت می‌کرد به سرعت او را راضی می‌کرد و در مجموع وجدان خیلی بیداری داشت.

شاه‌محمدیان در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه شهید سمیعی پس از شیوع ویروس کرونا در کشور و کرمانشاه چه فعالیت‌هایی برای خدمت به مردم داشتند گفت: با شیوع این ویروس منحوس در کشور دکتر با وجود مخالفت‌های بنده که اصرار داشتم ایشان ساعات کاری خود را کمتر کند حتی یک ساعت هم دست از خدمت برنداشتند و از روزی که این ویروس وارد کشور شد شبانه‌روزی حتی ایام تعطیل نوروز مشغول به فعالیت در آزمایشگاه بود.

وی بیان کرد: در این ایام بنده و فرزندم از ایشان درخواست می‌کردیم که مدتی را استراحت کند تا وضعیت این ویروس مشخص شود اما همسرم مدام از ادای دین خود نسبت به کشور صحبت می‌کرد و شهید سمیعی بی‌نهایت نسبت به حرفه و شغلی که داشت متعهد بود و در پاسخ به نگرانی‌های ما می‌گفت که اکنون کشور در وضعیت حساس و بحرانی قرار دارد و به بنده و امثال ما احتیاج دارند و تا جان در بدن و توان دارم باید در خدمت کشورم باشم.

همسر شهید مدافع سلامت با بیان اینکه شهید سمیعی همواره دلسوزی برای خدمت به محرومان را سرلوحه زندگی خودش قرار می‌داد عنوان کرد: شهید سمیعی هیچگاه برای پول کار نکرد و مهمترین هدفش این بود که مشکل یک نفر حل شود.

وی با بیان اینکه ایشان در راه دفاع از حریم سلامت مردم تا پای جان ایستاد و در روز دوم مردادماه 1399 به فیض شهادت نائل آمد بیان کرد: این مدافعان سلامت بی ادعا سلامت خود و خانواده‌هایشان را در معرض خطر قرار داده و واژه‌هایی همچون ایثار و خدمت را آبرویی دوباره بخشیده‌اند.

شاه محمدیان گفت: حداقل کاری که به منظور قدردانی از ایثار و فداکاری شهدای مدافع سلامت و کادر درمانی کشور می‌توان انجام داد توجه مردم به ماندن در خانه و رعایت پروتکل‌های بهداشتی و مسائل پیشگیرانه است.

وی افزود: امیدواریم مردم این روزهای سخت کرونا را جدی گرفته و تا حد امکان از خانه بیرون نروند و هشدارها را جدی بگیرند تا دیگر خانواده هیچ یک از مدافعان سلامت و مردم عزیز کشورمان این درد و رنچ بزرگ را شاهد نباشند و مردم در این برهه حساس باید بیش از پیش پروتکل‌های بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کنند و به گونه‌ای عمل کنند که مدیون کادر درمان نشوند.

همسر شهید مدافع سلامت با بیان اینکه چیزی که مهم است این است که مردم بدانند که حتی اگر واکسیناسیون کرونا هم انجام شود باید تا چند ماه بعد از آن هم یعنی تا پایان شهریورماه 1400 پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم تا این زنجیره به طور کامل قطع شود گفت: مردم بدانند که شرکت آنها در تجمعات، عزاداری‌ها و مهمانی‌ها سرمایه‌های علمی چون دکتر سمیعی و دکتر اسمی را از ما گرفت که دیگر مانند این افراد متولد نمی‌شود.

انتهای پیام/833/ش

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon