تقویت قابلیتهای نظامی اتحادیه اروپا در ناتو در دستور کار بروکسل
مقامات اتحادیه اروپا در اولین نشست ویدئویی با دبیرکل ناتو بعد از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا بر لزوم تقویت قابلیتهای نظامی و امنیتی این اتحادیه و استقلال بیشتر از ایالات متحده تاکید کردند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه اتریشی "استاندارد"، اتحادیه اروپا و ناتو می خواهند از روند تغییر قدرت در آمریکا برای گسترش همکاری های خدشه دار شده بین طرفین در دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ استفاده کنند.
"چارلز میشل"، رئیس شورای اروپایی در دومین روز نشست ویدئویی سران اروپایی اظهار داشت که شراکت قوی به شریک قوی نیاز دارد. وی افزود: این برای اتحادیه اروپا به معنای گسترش توانایی های آن است که افزایش بودجه نظامی تعیین شده در بودجه اتحادیه اروپا به این مسئله کمک می کند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
سران کشورهای اروپایی برای اولین بار بعد از روی کار آمدن "جو بایدن"، رئیس جمهور جدید آمریکا با "ینز استولنبرگ"، دبیر کل ناتو در نشستی ویدئویی شرکت کردند.
استولنبرگ در این نشست ویدئویی گفت: بیش از 90 درصد شهروندانی که در اتحادیه اروپا زندگی می کنند در یک کشور عضو ناتو اقامت دارند. این دو نهاد غربی با هم ارتباط تنگاتنگی داشته و با چالش ها و خطرات یکسانی روبرو هستند.
دبیر کل ناتو همچنین گفت: تنش ها با روسیه و چین، جرائم سایبری و تمایلات برای بی ثبات سازی ها در نتیجه افزایش مهاجرت ها در جنوب و شرق اروپا به دلیل بحران کرونا شاید کم تر قابل مشاهده است، اما همچنان وجود دارد.
فرانسه بر این مسئله تاکید دارد که اروپایی ها در زمینه سیاست دفاعی و امنیتی بیشتر از آمریکا استقلال پیدا کنند و از طرف دیگر ستون اروپایی در ناتو را تقویت کنند. اما آلمان در این راستا رویکرد محتاطانه تری را دنبال می کند.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
"اورزو لا فون در لاین"، رئیس کمیسیون اروپایی هم از تصمیمات این اتحادیه برای گسترش قابلیت های نظامی خود خبر داده است. این طرح از توسعه هواپیماهای بدون سرنشین جدید گرفته تا گسترش تحقیقات فضائی و استفاده از ماهواره ها را شامل می شود. اینکه اتحادیه اروپا در چه وسعتی می تواند در عملیات های نظامی رویکرد خود را به صورت مستقل پیش ببرد مسئله ای بحث برانگیز در این اتحادیه است. اکثر کشورهای اروپایی خود را شرکای وفادار ناتو می دانند که تنها می خواهند از استقلال خود بیشتر استفاده کنند.
میشل هم تاکید کرد که این رویکرد اروپا تناقضی با همکاری با آمریکا ندارد، بلکه بر عکس منافع استراتژیک اتحادیه اروپا بر اساس همان ارزش های دمکراسی و آزادی در ایالات متحده و سازمان های بین المللی است.
"آنگلا مرکل"، صدر اعظم آلمان هم اعلام کرد که در تنظیم مجدد سیاست های امنیتی و دفاعی اتحادیه اروپا می خواهد بیشتر بر همکاری با آمریکا تاکید کند.
وی تاکید کرد که هم زمان باید شایستگی های دفاعی اتحادیه اروپا تقویت شود.
مرکل در ویدئو کنفرانس سران اروپایی در روز جمعه تقویت ائتلاف دو سوی آتلاتنیک و تقویت شایستگی های دفاعی اروپا را مکمل هم دانست.
وی افزود: همکاری نزدیک بین اتحادیه اروپا و ناتو می تواند شامل همکاری بین ایالات متحده و اتحادیه اروپا در بستر همکاری ها در پروژه تقویت همکاری های دفاعی در اروپا موسوم به Pesco باشد. پسکو راهی برای تقویت توان نظامی اروپایی با هدایت آموزشهای نظامی و تقویت لجستیکی از طریق شبکهای در سراسر این قاره است. همچنین ایجاد واحد آموزش مشترک افسران نظامی از دیگر اهداف این معاهده ذکر شده است.
انتهای پیام/