واکاوی حمله آمریکا در مرز عراق و سوریه؛ بایدن شبیه ادعاهایش نبود

واکاوی حمله آمریکا در مرز عراق و سوریه؛ بایدن شبیه ادعاهایش نبود

نخستین حمله هوایی دولت دموکرات آمریکا در مرز سوریه و عراق بیانگر پیامی منفی برای همه کسانی بود که گمان می‌کردند بایدن سیاست محتاطانه و مدبرانه تری نسبت به دونالد ترامپ در قبال خاورمیانه و به شکل ویژه عراق در پیش خواهد گرفت.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، وزارت دفاع آمریکا روز جمعه اعلام کرد که نیروهای ارتش این کشور به دستور «جو بایدن» رئیس جمهوری جدید ایالات متحده حمله هوایی علیه مواضع نیروهای عراقی در شرق سوریه ترتیب داده‌اند.

«جان کربی» سخنگوی پنتاگون در این زمینه مدعی شد: این حملات در پاسخ به حملات اخیر علیه  پرسنل آمریکا و ائتلاف در عراق و تهدیدهای مداوم این افراد انجام شده است.

کربی اذعان کرد: این پاسخ نظامی متناسب با اقدامات دیپلماتیک از جمله مشورت با شرکای ائتلاف انجام شد و این عملیات پیامی صریح می فرستد که رئیس جمهور بایدن برای محافظت از پرسنل آمریکایی و ائتلاف اقدام خواهد کرد.

 

«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا نیز گفت که دستور حمله به مرز سوریه و عراق از جانب جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا به پیشنهاد وی صورت گرفته است.

به دنبال آن کتائب (گردان‌های) حزب الله عراق روز جمعه از شهادت یکی از رزمندگان خود در حمله هواپیما‌های آمریکایی به مرز سوریه و عراق خبر داد.

در بیانیه این حزب آمده است که «سلام زاید الشرفی» از اعضای مقاومت اسلامی کتائب حزب الله که به منظور حفاظت از عراق و مردم آن در برابر گروه‌های تروریستی داعش در مرز بین عراق و سوریه حضور داشت، در حمله هوایی آمریکا به شهادت رسید.

 

چرا آمریکا سوریه را برای انتقام جویی از مقاومت عراق انتخاب کرد؟

این حمله آمریکایی‌ها چند روز بعد از تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مواضع نظامی در حومه جنوبی دمشق صورت گرفت و از جمله سوالاتی که کارشناسان مطرح می‌کنند این است که اگر ادعای آمریکا درباره هدف این حمله مبنی بر محافظت از سفارتخانه و نیروهایش در عراق درست باشد، چرا از طریق خاک عراق اقدام نکرده و سوریه را برای انتقام جویی انتخاب کرده است؟

برخی معتقدند جو بایدن که این حمله را تایید کرده نمی‌خواهد در ابتدای امر موجب نگرانی دولت «مصطفی الکاظمی» در عراق شود و همچنین دولت بایدن تلاش می‌کند تا از هرگونه اقدام تلافی جویانه علیه سفارت و پایگاه‌های ایالات متحده در شمال و غرب عراق از سوی گروه‌های مقاومت جلوگیری کند.

اما برخی دیگر از تحلیلگران معتقدند علت تمرکز آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه مرزی سوریه و عراق به دو ویژگی جغرافیایی این منطقه برمی‌گردد:

-در وهله اول آمریکا و رژیم صهیونیستی در تلاش هستند تا هم‌زمان با عملیات‌های تروریستی، با انجام حملات ضد این منطقه به نوعی نیروهای مقاومت را از جهات مختلف تحت فشار و محاصره قرار داده و مجبور به عقب نشینی کنند. علت امر آن است که برای آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها بسیار مهم است که پیوند ژئوپلیتیکی عراق و سوریه و به دنبال آن ایران و لبنان به شکل پایدار تشکیل نشود.

بر همین اساس ائتلاف آمریکایی-صهیونیستی در حمله به این مناطق همواره سعی در بزرگنمایی و ایجاد جنگ روانی از این طریق نیز دارند.

-نکته دوم مربوط به تمرکز جدی گروه‌های مقاومت در منطقه «البوکمال» در مرز عراق و سوریه است، زیرا در حومه این منطقه نیز نیروهای حشد شعبی حضور دارند اما اغلب در کنار نیروهای امنیتی و ارتش عراق فعالیت می‌کنند، اما منطقه البوکمال صرفا محل تجمع نیروهای مقاومت است.

بایدن شبیه ادعاهایش نیست

علت دیگر اهمیت این منطقه آن است که در سایه پیوند ژئوپلیتیکی که برای مقاومت به وجود آورده سد محکمی در برابر هجوم تروریست‌هاست، درحالی که آمریکا احیای گروه تروریستی داعش را برگ برنده خود در عراق و سوریه می‌داند.

اما حمله اخیر آمریکایی‌ها به مواضع مقاومت در سوریه بیانگر سیگنال‌های منفی برای همه کسانی بود که گمان می‌کردند بایدن سیاست محتاطانه و مدبرانه تری نسبت به «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری سابق آمریکا در قبال خاورمیانه و به شکل ویژه عراق در پیش خواهد گرفت.

دموکرات‌های آمریکا در ابتدا تلاش کردند با ژست دموکرات وارد کاخ سفید شوند، اما به نظر می رسد واقعیت روی زمین چیز دیگری است. دولت جدید آمریکا اخیرا از تعلیق فروش سلاح به عربستان و امارات و اقدام برای پایان دادن به جنگ یمن صحبت کرده بود، اما اطلاعات نشان می دهد که در عمل چنین چیزی رخ نداده و فروش سلاح نیز ادامه دارد. درباره پرونده عراق و حضور نظامیان ایالات متحده در خاک عراق نیز سیاست دولت دموکرات آمریکا به همین شکل است.

اما در این شرایط اگر بایدن معتقد باشد، حملات آمریکا علیه مواضع نیروهای عراقی در خاک سوریه از سفارت و پایگاه‌های آمریکایی در خاک عراق محافظت می‌کند کاملاً در توهم است.  در واقع بایدن با این محاسبات مرتکب اشتباه بزرگی شده چرا که نتایج کاملاً برعکس است و از دید ناظران سیاسی این امر موجب افزایش خطرها علیه مواضع ایالات متحده در عراق می شود.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران