آب مصرفی حاشیه‌نشینان جنوب بلوچستان ‌غیربهداشتی است / آبفا ‌یک متر هم لوله‌گذاری ‌نکرده است

آب مصرفی حاشیه‌نشینان جنوب بلوچستان ‌غیربهداشتی است / آبفا ‌یک متر هم لوله‌گذاری ‌نکرده است

گروه استان‎ها ـ نماینده مردم جنوب بلوچستان با بیان اینکه آب مصرفی حاشیه‌نشینان جنوب بلوچستان ‌غیربهداشتی است، گفت: آبفا ‌یک متر هم لوله‌گذاری ‌نکرده است.

معین‌الدین سعیدی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در چابهار اظهار داشت: در کنار تمامی اقدامات گسترده‌ای که نظام در  سیستان و بلوچستان انجام داده اما برای آن دسته  خدماتی که در حوزه وزارت نیرو و آبفا باید انجام شود متاسفانه شاهد یک  کم کاری تاریخی هستیم به گونه‌ای که ما پایین‌ترین شاخص‌ دسترسی به آب کشور را در محدوده سواحل مکران داریم و علی‌رغم اینکه در کنار اقیانوس قرار داریم اما از ظرفیت آب شیرین کن‌ها استفاده نمی‌کنیم.

سدها بلا استفاده مانده‌اند و آب شان تبخیر می‌شود

وی با اشاره به بلااستفاده بودن سدهای موجود در استان ادامه داد: سدهایی را ایجاد کرده‌اند بدون اینکه شبکه‌های پایین دست سد تعریف شود که شامل سد پیشین، زیردان می‌شود؛ حتی در سد کهیر که 85 درصد پیشرفت پروژه دارد مسئولان شبکه پایین دست را تعریف نکرده‌اند، مردم می‌بینند آب بالاستفاده پشت سد به دستشان نمی‌رسد و جلوی آن گرفته شده است.

سعیدی در ادامه افزود: مردم می‌بینند یک منبع آبی مانند سد با میلیون‌ها مترمکعب آب در بالا دست وجود دارد که در حال تبخیر است و همین موضوع است که مردم را ناراضی می‌کند، ما در خود شهر چابهار که محور اصلی توسعه سواحل مکران به حساب می‌آید و باید یک دید فراملی نسبت به آن وجود داشته باشد، می‌بینیم که سهمیه بندی رقت بار آب را به صورت هفته ای یک بار داریم و خیلی از محلات هم که اصلا آب نمی‌آید.

آبفا برای حاشیه‌نشینان حتی یک متر لوله‌گذاری هم نکرده است

نماینده مردم چابهار در ادامه تشریح کرد: مردم مجبورند بیشتر آب مصرفی‌شان را در آب انبارها که غیربهداشتی است ذخیره کنند؛  بماند که بین 50 هزار نفر حاشیه‌نشین شهری حتی یک متر لوله‌گذاری آب توسط آبفا انجام نشده ‌و برای روستاهای نوار ساحلی هم کماکان سهمیه 15 لیتری در نظر گرفته شده ‌که آن هم عملا داده نمی‌شود و این باعث شده ‌که آب برای مردم تبدیل به یک رویا شود.

وی افزود: این موضوعات به تبع خودش بیماری‌های زیادی را که مرتبط با حوزه آب و بهداشت آن است برای مردم به وجود آورده و روح و روان و رویاهای فرزندان این سرزمین را هم دچار آسیب کرده است، آخر چند نفر از بچه‌های ما در هوتگ‌ها غرق یا طعمه گاندو شوند تا مشکلات مرتفع شوند، ما اینجا بیشترین بیماری کلیوی را شاهد هستیم، در حالیکه قانون‌گذار تکالیف کاملا مشخصی را برای وزارت نیرو و مسئولان آب و فاضلاب گذاشته که اجرا نشده است.

سعیدی ادامه داد: جمیع این موضوعات را کنار هم بگذاریم، متوجه می‌شویم در این یک حوزه خاص یک کم کاری تاریخی اتفاق افتاده است و یک سری پروژه‌ها اکنون تعریف شده است که با این روند رشد پروژه‌ها من بعید می‌دانم به زودی بتوانیم شاهد رفع چنین مشکلاتی در استان باشیم و می‌طلبد یک بار برای همیشه ورود جامع و کاملی در این زمینه شود و از ظرفیت خیرین هم باید استفاده کنیم تا بتوانیم سریع‌تر این مشکلات را رفع کنیم.

آبفا جلوی پای خیران سنگ اندازی نکند

وی در ادامه گفت: در حوزه خیران آب مستنداتی دارم که نشان می‌دهد انواع سنگ اندازی‌ها برای آنان شده است و این درحالی است که وقتی ما بیشترین مشکل آب را داریم باید بیشترین استقبال را هم در حوزه خیرین آب از سوی مسئولان آبفا بینیم؛ مجموع این موضوعات را در نظر بگیریم می‌بینیم یک کم کاری تاریخی توسط وزارت نیرو در حوزه آب سیستان و بلوچستان اتفاق افتاده است.

نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: در سفر رئیس مجلس به سیستان و بلوچستان هم مهم‌ترین مطالبه مردم آب بود و قرار شد برای 1062 روستا پروژه‌هایی تعریف شود که اگر این‌ها همه اجرایی شوند بخشی از مشکلات حل خواهند شد.

 سعیدی در انتها با اشاره به اینکه صبر مردم حد دارد، خاطرنشان کرد: پروژه‌های فاضلاب ما از دهه 60 شروع شده‌اند اما هنوز به سرانجام نرسیده‌اند و به هرحال باید برای صبر مردم هم حد و اندازه ای قائل شویم؛ اینکه مردم نجیب و صبور هستند دلیل نمی‌شود که حالا از این نجابت آنها سو استفاده شود.

انتهای پیام/395/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon