توزیع مرغ منجمد و میوه‌ از ۱۵ اسفند در گیلان آغاز می‌شود


توزیع مرغ منجمد و میوه‌ از 15 اسفند در گیلان آغاز می‌شود

گروه استان‌ها ـ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان گفت: توزیع مرغ و گوشت منجمد و میوه‌های سیب و پرتقال از ۱۵ اسفندماه در گیلان آغاز می‌شود.

 به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، فرهاد دلق پوش شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران درباره نوسانات بازار گیلان اظهار داشت: در شرایط عادی هم نوساناتی در زمینه تأمین کالا و نرخ مناسب آن وجود دارد اکنون در شرایط فعلی اقتصادی کشور در سطح ملی و بین‌المللی طبیعی است که شاهد نوسانات برخی از اقلام باشیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان گفت: در کشور کارگروه تنظیم بازار مرتباً رصد بازار را برعهده داشته و تصمیمات لازم نیز در استان گیلان اخذ می‌شود؛ ماهی یک یا 2 بار جلسه کارگروه تنظیم بازار اصلی و هفته‌ای 2 بار کارگروه فرعی برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه در سطح ملی و در استان نیز مرتباً 100 قلم کالای اساسی رصد می‌شود گفت: برای تنظیم بازار به شکل مطلوب در سطح ملی سامانه‌های مختلفی اعم از سامانه جامع تجارت، سامانه انبارداری و سامانه‌های مربوط به کالاهای مختلف تشکیل شده و کارگروه‌های تنظیم بازار در چارچوب ضوابط ابلاغی وظایف خود را انجام می‌دهند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان عنوان داشت: مهم‌ترین کار در این کارگروه تنظیم و بررسی نیازهای کالا‌های اساسی به‌ویژه در حوزه برخی از اقلام مانند آرد، گوشت، مرغ، شکر، نان، نهاده‌های دامی و اقلامی که دچار نوسانات شدید در سطح ملی هستند است.

وی افزود: استان گیلان در حوزه تنظیم بازار متأثر از عواملی خارج از استان بوده و کارگروه تنظیم بازار سعی کرده با تصمیمات اجرایی، نظارتی و اقدامات اساسی در بازار گیلان کمترین تبعات را بازار نسبت به سایر استان‌ها داشته باشیم؛ براساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت استان گیلان در تشدید نظارت و بازرسی جایگاه چهارم کشور را دارد.

دلق پوش بیان کرد: استان گیلان استانی گردشگرپذیر بوده و معمولاً در این استان‌ها نرخ کالا و خدمات از استان‌های دیگر بیشتر است در کارگروه تنظیم بازار تصمیمات خوبی در حوزه تأمین کالاها، ذخیره انبارها و ذخیره کالاها و تشدید نظارت گرفته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: بخشی از بحث تنظیم بازار و نظارت‌ها مربوط به مدیریت‌های مسئولین، مدیریت‌های سازمانی و بخشی دیگر مربوط به فرهنگ‌سازی است در خیلی از جنبه‌ها فرهنگ مصرف رعایت نمی‌شود برخی از شهروندان بیشتر از نیاز خود خرید کرده و به نوعی اقدام به احتکار خانگی می‌کنند.

دلق پوش با بیان اینکه در میزان مصرف، سرانه‌ای تعریف شده و براساس سرانه کشوری و استانی مثلاً در بحث آرد 8 کیلو و در مرغ 870 گرم است گفت: این میزان به تناسب جمعیت استانی محاسبه شده و مصرف روزانه استان برآورد می‌شود که مثلاً در حوزه مصرف مرغ حدود 200 تن در روز است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان از توزیع 310 تن مرغ گرم و یارانه‌ای در 10 اسفندماه در استان گیلان و همه شهرستان‌ها خبر داد و عنوان داشت: اکنون حداقل 100 تن بیشتر از نیاز عادی و سرانه مصرف، توزیع مرغ انجام می‌شود اما همچنان شاهد نوسانات آن در بازار هستیم.

وی در بررسی دلایل نوسانات مرغ و کمبود آن در بازار گیلان گفت: نرخ مرغ در استان گیلان به نسبت استان‌های دیگر پایین است و از استان‌های دیگر برای خرید مرغ به گیلان می‌آیند یکی دیگر از دلایل این امر قطعه‌بندی مرغ بوده و بخشی از آن نیز سودجویی برخی از افراد است که در این حوزه تعزیرات حکومتی و نیروی انتظامی نیز با این افراد برخورد می‌کنند.

دلق پوش با بیان اینکه تولید و توزیع مرغ برعهده جهاد کشاورزی بوده و عرضه و رسیدن کالا به دست مردم و نیز رصد کشتارگاه‌ها نظارت‌های همه دستگاه‌های ذی‌ربط را می‌طلبد افزود: درخواست ما از آقای الماسی مدیریت این زنجیره بوده و لذا استقرار تعزیرات حکومتی، دامپزشکی و کنترل مبادی خروجی استان از تأکیدات استاندار گیلان نیز بوده لذا تولیدکنندگان باید اولویت خود را مردم استان قرار دهند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان تصریح کرد: به منظور تأمین نیاز مردم و کنترل قیمت بازار در زمینه 2 میوه پرتقال و سیب 500 تن پرتقال و 300 تن سیب در استان با نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار کشور عرضه می‌شود؛ این میوه‌ها تا 15 اسفندماه به سردخانه‌‌های استان حمل شده و بنابر پروتکل‌های بهداشتی ستاد مقابله با کرونا آن را عرضه می‌کنیم.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان ابراز داشت: پیشنهاد ما این است که با توجه به شیوع کرونا شبکه توزیع این میوه‌ها را گسترده کنیم به همین علت این میوه‌ها به اتحادیه‌های مربوط در سراسر استان گیلان داده می‌شود که آن‌ها با ساز و کارهای مربوطه توزیع این میوه‌ها را انجام دهند.

وی با بیان اینکه تخم مرغ نیز در حد مورد نیاز تأمین می‌شود افزود: از ابتدای آبان‌ماه 3 هزار و 858 تن سهیمه روغن خانوار در استان بود که 2 هزار و 857 تن از این مقدار جذب شده و مابقی در حال جذب هستند؛ روغن خام برای تصفیه و تبدیل آن به روغن سرخ کردنی و پخت و پز در اختیار استان می‌گیرد و با 2 کارخانه روغن که در استان داریم که ظرفیت یکی از آن‌ها 15 تن و دیگری 50 تن است عملیات مذکور اجرا می‌شود.

دلق پوش با اشاره به اینکه طرح توسعه تین 2 کارخانه و رسیدن آن‌ها به ظرفیت 100 تن در حال اجرا است عنوان داشت: نیاز بازار استان گیلان به روغن بیش‌از 100 تن در روز است که بخشی از نیاز را کارخانه‌ها و برخی فروشگاه‌های بزرگ تامین می‌کنند همچنین شرکت‌های پخش نیز ماهانه هزار تن روغن را در شبکه‌های پخش توزیع می‌کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گیلان تصریح کرد: به‌طور میانگین حداقل 90 تن روغن در روز در استان توزیع می‌شود و استان گیلان از نظر ذخیره کالاهای استراتژیک هیچ مشکلی نداشته و از 15 اسفندماه 300 تن مرغ منجمد و مقداری گوشت منجمد با قیمت مصوب در گیلان عرضه می‌شود.

انتهای پیام/614/ش

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon