یمن|اهمیت راهبردی نبرد مأرب همانند نبرد آزادی حلب/ استفاده حداکثری انگلیس و آمریکا از تروریست‌ها

یمن|اهمیت راهبردی نبرد مأرب همانند نبرد آزادی حلب/ استفاده حداکثری انگلیس و آمریکا از تروریست‌ها

جنگ در جبهه مأرب در حالی با پیشروی ‌ای برق آسای نیروهای صنعا ادامه دارد که با واگذاری پرونده یمن از سوی آمریکایی‌ها به انگلیسی‌ها آنها همه گروه‌های تروریستی اعم از داعش و القاعده را برای ممانعت از شکست روی آورده‌اند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، شبکه المسیره در گزارشی به تحرکات انگلیس در جمع کردن همه تروریست‌ها برای جنگ در مأرب پرداخته و آورده است: جنگ در مأرب سبب شده است تا انگلیس و آمریکا همه ابزارهای خود را به خدمت بگیرند و مهره‌های خود را به حرکت دربیاورند.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

حضور داعش در جبهه مأرب و انجام حمله نظامی در جنوب غرب این شهر برای همه ناظران امور که روابط میان حزب الاصلاح، القاعده و داعش را دنبال می‌کنند، غافلگیر کننده بود؛ زیرا مأرب طی سالیان گذشته موطن القاعده و الاصلاح بوده است و میان القاعده و داعش نه تنها در یمن بلکه در جزیره العرب و کشورهایی که این دو گروه تروریستی در آن هستند، درگیری وجود دارد به طوری که هر یک دیگری را کافر می‌شمارد و خونش را مباح می‌داند.

کشور یمن , کشور سوریه , حلب ,

در جریان عملیات نظامی که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن برای پاکسازی «البیضاء» از داعش و القاعده انجام دادند هر کدام از این دو گروه تروریستی برای خود می‌جنگیدند و اختلافات و کشمکش آنها این اجازه را نمی‌داد که اقدام مشترک انجام دهند و در کنار یکدیگر بجنگند.

در درگیری‌های البیضاء، داعش به القاعده در برابر حملات ارتش و کمیته‌های مردمی یمن و افراد القاعده که از مقابل نیروهای صنعا می‌گریختند و به داعش پناه می‌بردند، داعش به این شرط آنها را قبول می‌کرد که از افکار القاعده توبه کنند و با «ابومحمد العدنی» سرکرده داعش در این منطقه بیعت کنند؛ امری که بسیاری از اعضای القاعده زیر بار آن نرفتند و ترجیح دادند که بمیرند تا شرط داعش را بپذیرند.

المسیره در ادامه گزارش خود می‌نویسد: تاسیس داعش در یمن به سال 2015 بر می‌گردد پس از سقوط جنوب به دست ائتلاف سعودی رخ داد.

با اینکه دو گروه القاعده و داعش وهابی و تکفیری هستند و از شیخ نشینان خلیج فارس پول و کمک مالی می‌گیرند و مورد حمایت سرویس های جاسوسی غربی به ویژه انگلیس و نیز آمریکا هستند؛ اما در سوریه، لیبی و عراق مشکلات اعتقادی با یکدیگر دارند. در یمن هم رقابت شدیدی میان این دو گروه برای گرفتن پول و اجرای ماموریت‌های محوله وجود دارد.

در یمن یک گزارش اطلاعاتی فاش کرد که حملات پهپادهای آمریکا در فاصله میان 2016 تا 2018 به القاعده به سرکرده هایی بوده است که با حضور داعش مخالف بوده و با آنها درگیر شده بودند. سرکرده هایی که حضور داعش در یمن را تهدیدی برای نفوذ القاعده می‌دانستند.

المسیره گزارش داد: داعش امارتی برای خود در «البیضاء» ایجاد کرد اما طی پنج سال گذشته در معرض فروپاشی به دست ارتش و کمیته های مردمی یمن قرار گرفته است.

طبق اسناد کشف شده در مواضع داعش، اسناد و نشریاتی یافت شده است هر یک از این دو گروه تروریستی یعنی القاعده و داعش یکدیگر را کافر شمرده و خون همدیگر را مباح شمرده و چنگ انداختن براموال دیگری را مجاز می‌داند.

اینکه داعش حاضر به حضور در جبهه مأرب در کنار القاعده شده است در حالی که در نبرد سرنوشت ساز «البیضاء» این کار را نکرده بود گواهی بر اهمیت نبرد مأرب است که همه خطوط قرمز باید کنار گذاشته شود و دیگر اینجا داعش، الاصلاح و القاعده مفهومی ندارد.

کشور یمن , کشور سوریه , حلب ,

المسیره می نویسد: داعشی‌ها در دولت دموکراتها در دوره «باراک اوباما» ایجاد شده است، مجددا با روی کار آمدن «جو بایدن» به عراق بازگشته است. سخن گفتن از صلح شعاری از سوی دولت‌های دموکرات آمریکاست که به دنبال فریب قربانی قبل از ذبح آن است.

اینکه داعش شرط اعلام حضور رسمی در مأرب را مطرح کرده است آنگونه که منابع اطلاعاتی فاش کرده‌اند، نشان از مخمصه و تنگنایی دارد که سرکرده های حزب الاصلاح و القاعده در مأرب بدان گرفتار شده‌اند.

این شرطی زبونانه برای حزب الاصلاح و القاعده با توجه به اسناد تاریخی درگیری میان طرفین محسوب می‌شود؛ زیرا مأرب منطقه‌ای ممنوعه برای داعش بود و قبلا به محض اینکه داعشی‌ها در مأرب مشاهده می‌شدند یا به دنبال قاچاق سلاح و دارو بودند، به دست القاعده کشته می‌شدند واین را اسنادی که در «البیضاء» در سال 2020 یافت شد، تایید می‌کند.

روی آوردن حزب الاصلاح و القاعده به دشمن سرسخت یعنی داعش گواهی بر وضع نظامی سختی دارد که در مأرب به آن گرفتار شده‌اند.

از سوی دیگر سازش میان دو دشمن سرسخت یعنی القاعده و داعش ثمره واگذاری پرونده مأرب به انگلیسی‌هایی است که مهارت بالایی در جمع اضداد در زمان لازم دارند.

تحرکات «مایکل ارنون» سفیر انگلیس در گفتگو با الجزیره و ضجه بین المللی از جمله ورود شورای امنیت به عرصه و درخواست توقف جنگ در مأرب، اهمیت مأرب برای غربی ها را نشان می‌دهد.

این نشان می‌دهد که موضوع فراتر از یمن است زیرا از دست رفتن مأرب، زلزله‌ای برای ائتلاف آمریکایی در منطقه خواهد بود و رژیم صهیونیستی را در تنگنا قرار خواهد داد به ویژه که صنعا بخشی از محور مقاومت است.

کشور یمن , کشور سوریه , حلب ,

انگلیس در حالی خواستار آتش بس در مأرب می‌شود و دم از اوضاع انسانی آن می‌زند که طی شش سال جنگ یمن به رنج میلیون ها یمنی که تحت محاصره و زیر بمباران‌های روزانه قرار دادند، بی توجه بوده و آنرا نادیده گرفته است.

المسیره گزارش داد: صنعا در راستای بازگردانیدن مأرب به آغوش یمن حرکت می‌کند و به نگرانی و نفاق بین المللی از جمله نگرانی و اشک تمساح سازمان ملل توجهی ندارد.

اوضاع پس از نبرد مأرب  نه تنها در یمن بلکه در کل منطقه، مشابه قبل از آن نخواهد بود.

صنعا می‌داند که حزب الاصلاح نفس های آخر خود را در مأرب می کشد و از دست دادن این، اشتباه تاریخی و نظامی خواهد بود. نباید فرصت از دست برود  به ویژه که وعده‌های انگلیس و آمریکا درباره صلح در یمن توخالی است و هیچ تضمینی وجود ندارد که آنها سر حرف خود بمانند.

المسیره در پایان می‌نویسد: ناظران امور نبرد مأرب را از حیث راهبردی با نبرد حلب سوریه مقایسه می‌کنند. پس از آزادسازی مأرب، منطقه با احتمالاتی روبرو خواهد شد و روزهای سختی در برابر ائتلاف شیخ نشینان عرب خلیج فارس و اسرائیل خواهد بود. هدف قرار گرفتن کشتی اسرائیل در در دریای عمان جز جرقه‌ای جهنم آماده شده برای صهیونیست‌ها و سازشکاران نیست که به حضور آمریکا در منطقه پایان خواهد داد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon