کمیسیون اقتصادی مجلس پیگیر کاهش تخلفات بازار بورس می‌شود


کمیسیون اقتصادی مجلس پیگیر کاهش تخلفات بازار بورس می‌شود

گروه استان‌ها ــ سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به پیگیری طرح تحقیق و تفحص بورس گفت: ما در مجلس و قوه قضاییه با ماده ۲۳۴ به‌دنبال تخلفات بازارهستیم و پیگیری می‌کنیم که این تخلفات تا حد ممکن محدود شده و بازار به استاندارد خود برسد.

مهدی طغیانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم دراصفهان، درارتباط با تصویب طرح تحقیق و تفحص بورس در کمیسیون اقتصادی مجلس اظهارداشت: درخواست کسانی‌که پیشنهاد این طرح را داده بودند در کمیسیون تصویب شده ولی هنوز به صحن نیامده‌ است و تا زمانی‌که در صحن تصویب نشود شروع نمی‌شود.

وی ادامه داد: فعلا تا اواخر اسفندماه بودجه در دستور کار صحن قرار دارد و طبق آیین‌نامه تا پایان رسیدگی به بودجه نباید هیچ دستور دیگری مطرح بشود و به‌دلیل این‌که دستور خیلی شلوغ است، نمی‌توان گفت طرح تحقیق و تفحص بورس چه زمانی در صحن تصویب می‌شود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس بااشاره به درخواست نمایندگان برای استفاده از ابزارهای نظارتی و قضایی عنوان کرد: نمایندگان از ابزارهای مختلف برای رسیدگی به تخلفات استفاده خواهند کرد و در این زمینه برخی درخواست اجرای ناقص قانون یا عدم اجرای قانون یعنی ماده 234 داخلی را دارند که اگر در صحن تصویب بشود به قوه قضاییه می‌رود.

وی افزود: مسئولان بورس و وزیر اقتصاد که مسئولیت تضامنی درمورد وضعیت بازار دارند، اگر در اجرای قانون و مسئولیت خود قصوری داشته باشند، قاضی درمورد نقص یا عدم اجرای قانون قضاوت می‌کند.

طغیانی در رابطه با گزارش نظارتی کمیسیون اقتصادی و اصلاح قانون بازار سرمایه بیان کرد: ما یک گزارش نظارتی هم داشتیم که 2 ماه پیش در صحن قرائت شد و پیرو آن‌هم، اصلاحاتی در قانون بازار سرمایه پیش‌بینی شد و فرصت طرح آن نرسید ولی مجلس چند ابزار استفاده کرده تا واقعا به مردم و بازار سرمایه کمک کند که امیدواریم این موارد به نتیجه برسد.

وی ادامه داد: حضور شرکت‌ها بدون پشتوانه در بورس بررسی می‌شود اما موضوعی که مطرح می‌شود این است که آیا شرکت صلاحیت لازم را داشته و پذیرش بصورت اصولی بوده‌است یا خیر، این مطلب مهم است ضمن اینکه دارایی شرکت‌ها هم صرفا دارایی فیزیکی نیست.

نماینده مردم اصفهان در مجلس تصریح کرد: بعضی از شرکت‌ها می‌توانند یک نام و نشان یا مجوزات تجاری داشته باشند که جنس داشته‌های آنان می‌تواند زمینی با مجوز ویژه باشد، برای مثال بعضی شرکت‌های دانش‌بنیان هم در بورس پذیرش می‌شوند درصورتی‌که این شرکت‌ها هیچ دارایی فیزیکی ندارند یا داشته فیزیکی آنان قابل قیمت‌گذاری نباشد ولی ایده، دانش انباشته یا فناوری خیلی خوبی را توسعه می‌دهند.

وی افزود: ما باید نگاهمان را نسبت به دارایی‌ها درست بکنیم البته معتقد نیستیم که تخلفی صورت نگرفته است بلکه برای مثال ممکن است شرکتی بدون دارایی نه از جنس دانش‌بنیان و نه فناوری پذیرش شده باشد که این تخلف است یعنی استانداردهای پذیرش برای آن رعایت نشده ولی همیشه هم جنس دارایی‌ها فیزیکی از جنس زمین و ساختمان و امثالهم نیست.

مهدی طغیانی درارتباط با آینده بورس گفت: هیچوقت نمی‌توان دررابطه با بازار اظهارنظر کامل و مطلق کرد چراکه انواع مختلفی از شرکت‌ها در بازار هستند ولی موضوعی که الان مطرح بوده این است که مقدار موجود با واقعیت اقتصاد کشور تطبیق ندارد یعنی ارزش‌های جایگزینی خیلی بیشتر از این‌ها و ارزندگی سهام واقعا بیشتر از چیزی است که روی تابلو نمایش داده می‌شود.

وی ادامه داد: این موضوع گواهی می‌دهد که واقعا کسانی‌که با نیت یک سرمایه‌گذاری بلندمدت به بازار آمدند باید صبر کنند تا این شرایط غیرطبیعی بگذرد و بازار به فضای طبیعی و منطقی خود برگردد، متاسفانه اکنون این فضای هیجانی در بازار وجود دارد و عده‌ای هم می‌خواهند فقط از بازار خارج شوند ولی این‌که به چه قیمتی دارایی‌شان را می‌فروشند، برایشان مهم نیست.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: ما در مجلس و قوه قضاییه با ماده 234 به‌دنبال تخلفات بازار هم هستیم و پیگیری می‌کنیم که این تخلفات تاحد ممکن محدود شده و بازار به استاندارد خود برسد بنابراین پیش‌بینی ما این است که بازار در ماه‌های آینده وضعیت باثبات‌تری را داشته باشد.

انتهای پیام/174/س

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران