لبنان|عون: کشور را به کسانی که مسئول ویرانی آن هستند نمیدهم/ برنامه حزبالله برای مقابله با بحران اقتصادی
رئیس جمهوری لبنان ضمن اشاره به تلاش برخی برای تحت فشار قرار دادن امور کشور تاکید کرد که حاضر نیست لبنان را به کسانی که مسئول ویرانی آن هستند تحویل دهد.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الاخبار، برخی طرف های لبنانی که روز گذشته برای دیدار با «میشل عون» رئیس جمهوری این کشور به کاخ ریاست جمهوری هفته بودند اعلام کردند که رئیسجمهور معتقد است، «سعد حریری» نخست وزیر مکلف لبنان به دلیل حمایت هایی که از داخل و خارج کشور دریافت می کند سقف مطالبات خود را در تشکیل دولت بالا برده است.
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
جدیدترین خبرها و تحلیلهای ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
این منابع به نقل از میشل عون اظهار داشتند سعد حریری و برخی طرفهای دیگر قصد دارند با تحت فشار گذاشتن امور، دولتی را تشکیل بدهند که بر همه اوضاع کشور مسلط شده و مانع از انجام تحقیقات جنایی در سپردههای بانک مرکزی لبنان شوند و همچنین امکان گفتگوی سیاسی میان نیروهای مختلف لبنانی را از بین ببرند.
رئیس جمهوری لبنان همچنین گفت، من هرگز کشور را به کسانی که مسئول ویران کردن آن هستند تحویل نمی دهم و هرگز در برابر فشارها تسلیم و ضعیف نخواهم شد و در دوره باقی مانده ریاست جمهوری از حق خودم برای مشارکت کامل در دولت دفاع میکنم. وقتی آنها یک نخست وزیر از طبقه سیاسی میخواهند به معنای این است که من نیز بدون هیچ قید و شرطی به شکل کامل در دولت مشارکت خواهم داشت، اما اگر راه حل دیگری دارند بگویند.
منابع مذکور اعلام کردند که رئیس جمهور معتقد است برخی طرف ها در تلاش هستند تا اراده خود را به همه تحمیل کرده و بر همه امور دولتی و از جمله کمک های بین المللی به لبنان مسلط شوند و این هدف واقعی همان کسانی است که به دنبال سقوط دولت «حسان دیاب» نخست وزیر دولت پیشبرد امور بودند.
از سوی دیگر منابع سیاسی لبنان گزارش دادند در حالی که سعد حریری دور تازه سفرهای خارجی خود را آغاز کرده برخی گروه ها منتظرند وی برای ادامه رایزنی ها درباره تشکیل کابینه به دیدار رئیس جمهور برود، اما تجربه ثابت کرده که اگر این اتفاق نیز بیفتد هیچ نتیجه مثبتی حاصل نخواهد شد.
منابع آگاه از پرونده تشکیل دولت گزارش دادند که سیگنال های منفی و اختلافات و بیگانگی سیاسی میان رئیس جمهور و نخست وزیر مکلف نشان می دهد که تشکیل کابینه در این مرحله خارج از چارچوب انتظار است و همچنین بیم آن می رود که این روند حتی تا تابستان آینده نیز طول بکشد.
این منابع گفتند ادامه بحران سیاسی لبنان نتیجه شکست همه ابتکار های خارجی و همچنین تلاش های داخلی برای شکستن سد میان میشل عون و سعد حریری است و هر اقدامی که در این زمینه انجام شده تنها اختلافات میان دو طرف را تشدید کرد.
از سوی دیگر «شیخ علی دعموش»، معاون رئیس شورای اجرایی حزب الله لبنان در نشستی با عنوان «برنامه حزب الله برای مقابله با بحران مالی و اقتصادی» اعلام کرد که حزب الله برای پروژههای اجتماعی، کشاورزی، صنعتی و بهداشتی برنامه ریزی و فعالیتهای مربوط به تأمین نیازها و حمایت لازم از خانواده های آسیب پذیر و همچنین حرکت در مسیر استقلال اقتصادی در بلندمدت را آغاز کرده است که از جمله این برنامه ها خودکفایی در زمینه های مختلف به ویژه بخش بهداشت و مواد غذایی می باشد.
این مسئول حزب الله تاکید کرد که بحران اقتصادی کنونی لبنان نتیجه فساد سیاسی و مالی و تحریم هایایالات متحده و محاصره اعمال شده در بخش بانکی ناشی از سیاستهای خزانهداری آمریکاست.
وی خاطرنشان کرد، این امر موجب عدم توانایی بانک های لبنان در پرداخت بدهی ها، سقوط ارزش پول، رکود اقتصادی بیسابقه و افزایش تعداد فقرا و بیکاران در جامعه لبنان شده است.
شیخ دعموش گفت اکنون هزاران فرد بیکار و کارگر در لبنان وجود دارد که قادر به تامین نیازهای اساسی خود نیستند و نیاز به مراقبت و پشتیبانی مستقیم دارند. حزب الله نیز از ابتدای بحران و در مناطق مختلف کشور در حمایت از مردم به ویژه خانواده های فقیر و نیازمند همه تلاش خود را به کار بسته و این ماموریت خود را با قدرت برای تحقق ثبات و امنیت اجتماعی ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/