مواضع دوگانه دولت افغانستان درباره عربستان و پرونده خاشقجی

مواضع دوگانه دولت افغانستان درباره عربستان و پرونده خاشقجی

درحالی که دولت افغانستان هنوز بطور رسمی قتل جمال خاشقجی در کنسولگری عربستان را محکوم نکرده است اما از بررسی پرونده قتل این خبرنگار منتقد حکومت عربستان حمایت کرد.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، وزارت خارجه افغانستان با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که کابل از «اقدامات قانونی عربستان سعودی درباره محاکمه عاملان قتل جمال خاشقجی حمایت می‌کند».

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

بیانیه می‌افزاید: «عربستان سعودی در روشنی قوانین ملی و تعهدات بین‌المللی خویش برای پیگیرد عدلی و قضایی عاملان قتل آقای خاشقجی و تأمین عدالت در این راستا، تلاش‌های فراوان نموده است؛ ما این تلاش‌ها را به دیده قدر نگریسته و از آن حمایت می‌کنیم».

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

بیانیه وزارت خارجه افغانستان در حمایت از بررسی قتل خاشقجی توسط عربستان در حالی منتشر شده که دولت کابل تاکنون بطور رسمی قتل این خبرنگار سعودی را محکوم نکرده است و اداره امنیت ملی آمریکا نیز روز جمعه در گزارشی اعلام کرد که محمد بن سلمان ولیعهد پادشاه عربستان سعودی با «ربودن» یا «قتل» خاشقجی در استانبول موافقت کرده بود.

در این گزارش تصریح شده است: «ارزیابی ما این است که محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی با انجام یک عملیات در استانبول به‌‌منظور ربودن یا قتل جمال خاشقجی روزنامه‌نگار سعودی موافقت کرده است».

حمایت کابل از عربستان بدون محکوم کردن قتل خاشقجی درحالی صورت گرفته که مقامات ریاض طی سه دهه گذشته همواره نقش ایدولوژیک و تخریبی را در افغانستان دنبال کرده و اکنون نیز برای گسترش نفوذ فرهنگی و دینی در این کشور تلاش می‌کنند.

عربستان در سال‌های اخیر تلاش‌هایش را برای ایجاد مدارس دینی در افغانستان را نیز افزایش داده که سبب نگرانی علمای افغانستان از تدریس دروس وهابیت در مدارس این کشور شده است.

مقامات ریاض همچنین در نظر دارند تا کار احداث یک دانشگاه بزرگ دینی با بودجه 500 میلیون دلاری را در ولایت «ننگرهار» که خواستگاه داعش در افغانستان محسوب می‌شود را آغاز کنند.

کارشناسان بر این باورند که عربستان سعودی از طریق ایجاد دانشگاه و توزیع کتاب‌های آموزشی برای ترویج افکار وهابیت در افغانستان تلاش می‌کند زیرا گروه‌های تکفیری جایگاهی بین مردم افغانستان ندارند و به همین دلیل حکام سعودی و برخی از کشورهای عربی در تلاش هستند از این طریق پایگاه فکری برای جریان‌های تکفیری ایجاد کنند.

انتهای پیام/.

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon