ربیعی در پاسخ به تسنیم: در صورت تصویب قطعنامه ضدایرانی در تفاهم با آژانس بازنگری خواهیم کرد

ربیعی در پاسخ به تسنیم: در صورت تصویب قطعنامه ضدایرانی در تفاهم با آژانس بازنگری خواهیم کرد

سخنگوی دولت گفت: بدون لغو تحریم‌ها، ادعای آمریکا مبنی بر اعتقاد به دیپلماسی یک لفاظی ریاکارانه و غیرقابل قبول به‌نظر می‌رسد.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران درباره نشست کمیسیون مشترک برجام و اعلام آمادگی آمریکا برای شرکت در آن و هم‌چنین درخصوص شروط ایران در این‌باره تصریح کرد: پیشنهاد 3 کشور اروپایی برای برگزاری نشست این گروه و حضور آمریکا به‌عنوان مهمان در آن ابتکاری برای حل مسائلی بود که ترامپ به وجود آورده بود ولی این زمان، زمان مناسبی نیست زیرا بدون لغو تحریم‌ها، ادعای آمریکا مبنی بر اعتقاد به دیپلماسی، یک لفاظیِ ریاکارانه و غیرقابل قبول است.
جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در صفحه اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

وی با بیان اینکه نباید جای ظالم و مظلوم در کنش سیاسی و رسانه‌ای جابجا شود، افزود: زمان زیادی از ظلم ترامپ، خروج او برجام و ظلم او به جامعه جهانی نگذشته و شرکای ما در برجام باید ابتدا کشور و دولتی که از میزی که برای آن بیش از 2 سال مذاکره و تلاش شد و برخاسته را به‌جای خود بنشانند و بعد وارد سایر مباحث شوند ما باید قبل از هر مذاکره‌ای از صداقت و جدیت آمریکا برای اجرای توافقات مطمئن شویم و تنها معیار نیز اجرای گام‌های عملی آمریکاست.

سخنگوی دولت گفت: ما به دیپلماسی به‌عنوان تنها راه خروج از بن بستی که آمریکا ایجاد کرده معتقد هستیم ولی حداقل حسن نیت این است که آمریکا که از تعهدات اولیه خود مطابق قطعنامه 2231 سرباز زده، آن را اجرا کند و منتظر اقدام آمریکا هستیم و دولت آقای بایدن نمی‌تواند سیاست ترامپ را اجرا کند و توقع نتیجه دیگری داشته باشد اولین قدم بازگشت به برجام و انجام تعهدات است و ایران در برجام حضور دارد و اعلام کرده که بعد از اجرای تعهدات آمریکا، اقدامات جبرانی خود را توقف می‌کند.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم درخصوص واکنش ایران به قطعنامه‌ ضدایرانی که میان اعضای شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از سوی آمریکا توزیع شده است گفت: توقف اجرای پروتکل الحاقی بر اساس قانون مصوب مجلس اقدامی توازنبخش بر مبنای بند 36 برجام بود که به یک طرف حق می‌دهد در صورت عدم پایبندی طرف‌های دیگر به تعهدات خود، متقابلاً تعهداتش را بطور جزئی یا کلی متوقف کند.

وی افزود: همچنان به برجام پایبندیم و در صورت ازسرگیری تعهدات سایر طرف‌ها، به سرعت و بدون فوت وقت تمامی تعهدات خود از جمله اجرای کامل پروتکل الحاقی را از سر خواهیم گرفت. توافق اخیر صورت گرفته بین ایران و آژانس بین المللی انرژی هسته‌ای نشان دهنده حسن نیت ایران و ثبات قدم ما برای اطمینان بخشیدن به جامعه بین المللی درباره تعهد خدشه ناپذیر ما در صلح آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای است.

 

در صورت تصویب هر قطعنامه‌ای علیه ایران، قطعا واکنش مناسب و تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد شد از جمله بازنگری در بیانیه مشترک اخیر بین آژانس و سازمان انرژی اتمی.

 

سخنگوی دولت تصریح کرد: ما انتظار داریم که این حسن نیت با حسن نیت متقابل از سوی اعضای شورای حکام مواجه شود. از نظر ما با توافق صورت گرفته، هیچ دلیلی برای نگرانی از توقف اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی وجود ندارد. با این حال، اگر آمریکا واقعا دلیلی برای نگرانی دارد باید با بازگشت به تعهداتش در برجام زمینه را برای عمل متقابل ایران و این نگرانی مصنوعی برطرف کند. ما برای اعلام موضع و گام‌های جبرانی عجله نداریم اما هر اقدام مثبت یا منفی را با اقدامی متناظر و متناسب و در زمان و به‌شیوه مقتضی پاسخ خواهیم داد.

وی خاطرنشان کرد: در پاسخ به این زمزمه کشورهای اروپایی، نماینده کشورمان طی بیانیه‌ای اعلام کرده است که در صورت تصویب هر قطعنامه‌ای علیه ایران، قطعاً واکنش مناسب و تصمیم مقتضی اتخاذ خواهد شد از جمله بازنگری در بیانیه مشترک اخیر بین آژانس و سازمان انرژی اتمی.

سخنگوی دولت در خصوص آخرین وضعیت  تهاتر بدهی‌های هپکو گفت: در خصوص موضوع شرکت هپکو پس از برگزاری جلسات مختلف کارشناسی در وزارت اقتصاد پیرو دستور معاون اول محترم رئیس جمهور، در جلسه ای با حضور وزیر محترم تعاون کار و رفاه اجتماعی، خزانه دار کل کشور، ریاست سازمان تامین اجتماعی، مدیران عامل بانک‌های مرتبط و سایر مسئولین ذی‌ربط موضوع تهاتر بدهی شرکت هپکو به بانکها با بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت و ساز و کارهای لازم برای تهاتر بدهی شرکت هپکو به بانکهای تجارت ملی و مسکن با بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی و دیگر پیشنهادات لازم برای طی مراحل قانونی و تصویب در هیئت محترم وزیران ارائه شد.

وی افزود: این موضوع با استفاده از ظرفیت بند و تبصره 2 قانون بودجه سال 99 در جلسه هیات وزیران به تصویب رسیده است و نگرانی وجود ندارد. با این تصمیم هم امنیت شغلی کارگران تامین خواهد شد و هم هپکو یک مدیریت مستمر و بازار برای تولیدات آن نیز فراهم خواهد شد.

 

بانک مرکزی با کره جنوبی و عراق توافقاتی در مورد نحوه استفاده از منابع و مقاصدی که باید منتقل بشوند انجام داده است.  بر اساس مذاکرات صورت گرفته استفاده از منابع به صورت تدریجی انجام خواهد گرفت. در مورد کره جنوبی براساس تفاهم صورت گرفته دستور پرداخت 1 میلیارد دلار به بانک کره داده شده است و در حال عملیاتی شدن است.

 

سخنگوی دولت در خصوص آخرین وضعیت آزاد سازی پول ایران توسط کره جنوبی گفت: بحث آزادسازی منابع که با فشارهای غیرقانونی دولت آمریکا در کشورهایی نظیر کره جنوبی، عراق و ژاپن مسدود شده است، توسط بانک مرکزی و وزارت امور خارجه در حال پیگیری است. این پیگیری ها در روزهای اخیر سرعت بیشتری گرفته و گشایش های خوبی به وجود آمده است.

وی اضافه کرد: بانک مرکزی با کره جنوبی و عراق توافقاتی در مورد نحوه استفاده از منابع و مقاصدی که باید منتقل بشوند انجام داده است. بانک مرکزی برای خرید کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات پزشکی سالانه باید بیش از 10 میلیارد ارز تأمین می‌نماید. به‌طور طبیعی اولویت دولت و بانک مرکزی در استفاده از این منابع، در درجه اول برای تامین کالاهای اساسی و تامین نهاده های کشاورزی و دامی و دارو و تجهیزات پزشکی است. بر اساس مذاکرات صورت گرفته استفاده از منابع به صورت تدریجی انجام خواهد گرفت. در  مورد کره جنوبی براساس تفاهم صورت گرفته دستور پرداخت 1 میلیارد دلار به بانک کره داده شده است و در حال عملیاتی شدن است.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در خصوص برخی اظهارات درباره کرونا جهش یافته ایرانی گفت: واژه موتاسیون ایرانی یا جهش ایرانی ویروس کرونا که به‌نقل از نائب‌رئیس محترم مجلس منتشر شده، درست نیست و صحت ندارد. تا امروز از میان گونه‌هایی که با مبدأ انگلیس، آفریقای جنوبی، برزیل و کالیفرنیا وجود دارند، صرفاً واریانت انگلیسی در ایران مشاهده شده است. متأسفانه انتقال ناقص مطالب مطروحه هفتگی در ستاد ملی مقابله با کرونا آن هم از جانب افراد غیر از سخنگوی رسمی این ستاد و یا پوشش خبری ناقص آن در مواردی موجب سوء تفاهم و سوء برداشت شده است و امیدواریم دیگر شاهد تکرار این نوع موارد نباشیم.

سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی در این خصوص که کمیته مشترکی بین دولت و مجمع مباحث FATF  را برای رفع ابهامات بررسی می‌کنند و ظاهرا دو طرف نیز از آن ابراز رضایت دارند ولی  دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفته چند پیشنهاد از مجلس به ما رسیده و در حال بررسی هستیم،  این روند یعنی بازگشت به 25ماه قبل؛ گفت: تاکنون 4 جلسه بین نمایندگان دولت در بالاترین سطح برگزار شده است و 3 وزیر اقتصاد، امور خارجه و نفت بعلاوه معاون حقوقی رییس جمهور و رییس کل بانک مرکزی در جلسات مجمع شرکت کرده و ابعاد زیان بار عدم تصویب این لایحه را مورد بحث قرار داده اند.

وی با بیان اینکه قرار شد نقطه‌نظرهای جمع‌بندی‌شده نیز براساس ابهامات مجمع محترم، توسط وزیر اقتصاد و دارایی تدوین و ارائه شود و در اختیار مجمع قرار گیرد، تصریح کرد: آنچه در مورد اظهارات جدید دبیر مجمع مبنی بر برگزاری دور جدیدی از مباحث در مجلس بیان شده، ما اطلاعی نداریم اما به‌نظر می‌رسد با توجه به اینکه موضوع از طریق مقام معظم رهبری به مجمع ارجاع شده است و ایشان با تمدید زمان بررسی هم موافقت کرده‌اند ارجاع به مجلس و هر گونه بحث جدید موضوعیتی ندارد. از اینکه شرایطی ایجاد شد تا همکاران ما در دولت بتوانند نقطه‌نظرات خود را بیان نمایند، از مجمع تشخیص مصلحت سپاسگزاریم. همه ما امیدواریم تصمیمی اتخاذ شود که منافع ملی و زندگی اقتصادی مردم را تضمین کند.

سخنگوی دولت در خصوص مصوبات اخیر مجلس در زمینه اینترنت و نگرانی‌های ایجادشده در خصوص گرانی آن گفت: اطمینان دادن به سرمایه گذار و ضمانت سرمایه گذاری در ایران موضوع بسیار مهمی است. اثر سرمایه گذار احساس امنیت نکند، توسعه در کشور متوقف خواهد شد. اپرتورهای ارتباطی در یک مدل بلند مدت 15 ساله با دولت قرار دارند و براساس این قرارداد؛ سالانه 28 درصد درآمد خود را به خزانه واریز و به عنوان درآمدهای عمومی بودجه به حساب می آید.

وی ادامه داد:  چگونه و در یک تصمیم بدون مطالعه عمیق مصوب کنیم که این 28 درصد به 38 درصد اضافه شود؟ چه حرمتی برای سرمایه‌گذاری قائل می‌شویم؟ آیا این خلاف سیاستهای کلی نظام هست؟ این تصمیم هزینه‌های قابل توجهی به مردم وارد خواهد کرد. این هزینه ها هم در افزایش قیمت اینترنت به مردم وارد می شود و هم در توقف توسعه و عقب ماندگی کشور در پیشرفت در حوزه ارتباطات دولت هیچ وقت دنبال افزایش قیمت نبوده است و در همین چند ماه پیش در حمایت از وزارت ارتباطات برای برخورد با تخلف افزایش غیرقانونی قیمت اینترنت مصوبات قاطعی داد. سیاست دولت تسهیل دسترسی آزاد به اطلاعات و توسعه عدالت ارتباطی و شبکه ملی اطلاعات در روستاها و مناطق محروم بوده و هست.

سخنگوی دولت با بیان اینکه 14 میلیون دانش آموز، 1 میلیون معلم، 4 میلیون دانشجو و طلبه و حدود 200  هزار استاد دانشگاه امسال از دولت یارانه آموزشی گرفتند و همه این سیاستها برای توسعه عدالت در جامعه و رعایت جیب مردم در هزینه های اینترنت بوده است، گفت: کشورهای در حال توسعه که مطالعات آینده نگرانه دارند به سمت کم کردن از هزینه استفاده از اینترنت حرکت کرده‌اند. حضور در تجارت و اقتصاد جهانی، اینترنت محور خواهد بود. حتی تاثیرگذاری فرهنگی و تولیدات فرهنگی با حضور قوی همگان در فضای مجازی موثر خواهد بود. شکل گیری مشاغل جدید و تغییر شیفت مشاغل در این فضا خواهد بود. سیاستگذاری پیرامون اینترنت از جمله قیمت آن برای مصرف کننده نیازمند یک جامعه نگری و آینده نگری است.

سخنگوی دولت در خصوص اتهام وزیر دفاع اسرائیل به ایران برای حمله علیه کشتی اسرائیلی در خلیج عمان گفت:  استراتژی ما در منطقه ایجاد آرامش و ثبات است و امنیت آب راههای تجاری، اولویت همیشگی ما بوده است. خلیج فارس و دریای عمان حوزه امنیتی بلافصل ماست و ما در تامین امنیت منطقه، خلیج فارس و دریای عمان پیشگام بوده ایم و طرح صلح هرمز بر مبنای همین استراتژی بوده است.  نه تنها ایران بلکه همه دنیا بر فرافکنی رژیم اسرائیل واقفند. نتانیاهو معلوم نیست چه هدفی در سیاست داخلی  و خارجی با این ادعاها دارد. دم خروس از اظهارات نتانیاهو پیدا شد. نگرانی او از بازگشت دیپلماسی و احیای برجام است. او وحشت زده از برداشته شدن فشار ترامپ از کشورهای منطقه و ایجاد وفقه در روند عادی سازی این رژیم در منطقه است. تحرکات مشکوک اسرائیل در منطقه را با دقت رصد می کنیم.

 وی ادامه داد:  دوم به لحاظ اصولی اجرای قطعنامه های شورای امنیت ملل متحد نیازی به مذاکره ندارد؛ همانطور که اجرای تعهدات همه طرف ها در برجام نیازمند مذاکره مجدد نیست. مذاکره درباره قانون و مقررات بین المللی نوعی بدعت گذاری است که پایه های ثبات بر اساس قانون را سست می کند. هرچند پیشنهاد آقای بورل را مبتنی بر حسن نیت ایشان میدانیم اما هنوز به دلایل مجاب کننده و اطمینان بخشی که از مضار چنین نشستی جلوگیری کند، نرسیده ایم. تاسف برانگیز است که دولت جدید آمریکا انتخاب کرده که بر روال دولت پیشین در نقض قطعنامه 2331 شورای امنیت و تحریم مردم ایران که نتایج ضد انسانی بر زندگی روزمره مردم داشته ادامه بدهد. از نظر ما شعار «بازگشت آمریکا» که دولت آقای بایدن آن را تکرار می کند چیزی جز حرف های توخالی نیست. آمریکا همچنان از جامعه بین‌المللی منزوی است و میراث رژیم ترامپ را باارزش می‌داند. ما منتظر گام ‌های عملی دولت آمریکا برای اثبات حسن‌نیت در پایبندی به قوانین و توافقات پیشین هستیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon