درخواست ۸۳۷ دفتر بسیج دانشجویی از مجمع تشخیص درباره FATF


درخواست 837 دفتر بسیج دانشجویی از مجمع تشخیص درباره FATF

جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاه های کشور در نامه ای به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام خواستار رد لوایح FATF در این مجمع شدند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، هشتصد و سی و هفت دفتر بسیج دانشجویی در نامه ای به اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام  تاکید کردند: با اقدامی کارشناسانه در جهت حفظ منافع کشور و مردم گامی مؤثر در رد همکاری با FATF برداشته و ریل گذاری مناسبی برای تقویت بنیه اقتصادی با تکیه بر داخل داشته باشید.

در بخشی از این نامه آمده است:

پس از شروع اجرای برجام در دی ماه سال 94، برخی از سیاستمداران غربی این حرف را مطرح می‌کردند که اگر جمهوری‌اسلامی می‌خواهد تحریم های بانکی خود را هم لغو کند باید به FATF بپیوندند، در واقع آنها FATF را برجام کوچکیِ در دلِ برنامه جامع اقدام مشترک می‌دانستن.

این بار شاهد تلاش ها در جهت پذیرش FATF به بهانه‌ روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها هستیم. موافقان FATF در داخل کشور بر این باورند FATF تنها به دنبال کنترل مجاری رسمی نقل و انتقالات مالی، یعنی سیستم بانکی است و چون ایران در شرایط تحریمی از مسیرهای غیررسمی مبادلات مالی خود را انجام می‌دهد، همکاری با FATF ضرری برای ایران ندارد!

این استدلال کاملاً خلاف واقع است؛ زیرا مسیرهای غیررسمی نقل و انتقالات مالی، استفاده از سیستم صرافی‌ها و جابجایی وجوه نقد است که دو بند از برنامه اقدام FATF، مربوط به کنترل و نظارت بر صرافی‌هاست!

گران شدن ارز در پی شناسایی و تحریم 400 صرافی فعال در دبی در شهریور 97 می تواند دلیلی بر این مدعا باشد. آمریکا در سال 97 اقدام به تاسیس شعبه منطقه ای وزارت خزانه داری‌ اش در کشور های حاشیه خلیج فارس موسوم به TFTC نمود و با دسترسی به اطلاعات صرافی ها اقدام به تحریم و مسدودسازی کانال های دور زدن تحریم نمود، که این یکی از تجربه های تلخِ همراهی ایران در بستر FATF به شمار می آید.

بانک مرکزی نسبت به این خبر، وزارت اقتصاد را مسئول همکاری با FATF معرفی نمود.مدیر امور بین الملل سابق شرکت ملی نفت ایران در بهمن98 اخبار افشای اطلاعات صرافی ها در قالب همکاری با FATF را تایید نمود.

پذیرش و تصویب FATF به هر شروطی و در هر حال زیان بار است. پذیرش آن یعنی چه در صورت برداشته شدن کامل تحریم ها و چه در حالت فعلی می پذیریم نقل و انتقالات پول در کشور رصد شود و هرزمان بخواهند تراکنش ها بی هیچ محدودیتی در دسترس قرار بگیرد.

پذیرش مشروط تنها اهرم فشار برای انجام تعهدات است زیرا با تصویب آن خود را به عضویت در آورده و ایران را در برابر عدم انجام تعهدات‌ تحت فشار قرار میدهد.

همچنین بر اساس بند 2 ماده 7کنوانسیون پالرمو، کشورهای عضو باید انتقال مبالغ بزرگ پول نقد و اوراق بهادار را نیز رصد کنند و در صورت نیاز اطلاعات آنها را افشا نمایند. یعنی ایران در صورت همکاری با FATF ملزم به کنترل، رصد و افشای اطلاعات مربوط به مسیرهای غیررسمی نقل و انتقالات مالی خواهد شد! و در این شرایط تحریمی، راه‌های تنفس اقتصاد ایران نیز به دست خود مسدود خواهد شد!  لذا باید تا رفع کلیه تحریم ها رد شود.

شنیده شده است که در جلسات اخیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، برخی از مدیران دولتی با ارائه گزارش های غیر کارشناسانه با بیان اینکه اگر ما لوایح FATF را نپذیریم اقتصاد کشور دچار بحران جدی می‌شود و ما در مبادلات ارزی مان دچار مشکل هستیم، در بین اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام فضای شرطی را ایجاد کرده اند.

همانطور که مستحضرید وضعیت تجارت خارجی (هزینه ی تراکنش های مالی و بانکی – فروش نفت) در ماه‌های گذشته بهبود یافته است. به گزارش بلومبرگ و رویترز، صادرات نفت ایران به بیش از یک میلیون بشکه رسیده است. هزینه ی تراکنش های مالی تجارت خارجی نیز کاهش یافته و به کمتر از 5 درصد رسیده است. به اذعان رئیس بانک مرکزی، میانگین رشد اقتصادی در شش ماه اول سال جاری نیز هم در بخش نفتی و هم در بخش غیرنفتی مثبت بوده است.

لذا حرکت کشور به سوی خنثی سازی تحریم و یافتن راه هایی به جهت صادرات نفت بوده است. با این حال بخشی از مدیران دولتی نگاه‌شان به دستان سیاستمداران غربی بودن و راه برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور را در خارج از مرز های ایران اسلامی می‌بینند.

رهبر معظم انقلاب در دیدار های اخیر خود چندین بار با تاکید فرمودند که: کشور های غربی باید تحریم ها را لغو کنند و ما هم سپس باید راستی آزمایی کنیم، تا اینکه به تعهدات برجام عمل کنیم و این حرف قطعی ماست.

در این مدت شاهد آن بوده ایم که کشورهای غربی به تعهدات خود پایبند نبوده اند، با این حال چرا ما باید بار دیگر به طرف مقابل‌مان اعتماد کنیم.

دولت محترم بهبود شرایط معیشتی و اقتصاد ملت عزیز را منوط به پیوستن ایران به FATF می‌داند. به نظر می‌رسد برخی از اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام به FATF نگاه انتخاباتی دارند و در این شرایط به جای‌اینکه روشنگری کنند و از آنچه که مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران است، دفاع کنند موضع منفعاله گرفته و سخن از پذیرش FATF مشروط به دلایلی را مطرح می‌کنند.

و در پایان، جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی سراسر کشور از شما اعضای محترم مجمع تشخیص مصلحت نظام مطالبه می‌کنند که با اقدامی کارشناسانه در جهت حفظ منافع کشور و مردم گامی مؤثر در رد همکاری با FATF برداشته و ریل گذاری مناسبی برای تقویت بنیه اقتصادی با تکیه بر داخل داشته باشید.

والسلام علیکم والرحمة الله

 انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon