ساز ناکوک مسئولان با صنعت حلوا و اردهسازی یزد / کام تولیدکنندگان این روزها شیرین نیست + فیلم
گروه استانها ـ حلواارده یزد با وجود سابقهای بسیار طولانی، این روزها با مشکلات زیادی روبهروست و تولیدکنندگان این محصول در انتظار حمایت مسئولان هستند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از یزد, صحبت از هر شهری که بشود یک یا چند نماد ویژه معرف آن شهر است و یکی از اصلیترین معرفهایِ شهری مانند یزد، انواع شیرینیها, قند و نبات و حلوا اردههایی است که طعم آن بر دل مینشیند و کام را شیرین میکند.
یزد, شهرِ حاج خلیفههای شیرینیپز را میتوان خواستگاه شیرینی دوستان جهان نام برد, شهری که میتواند قطب تولید انواع شیرینیجات در منطقه و جهان باشد اما کام تولیدکنندگان شیرینی در پیچ و خم تصمیمات کاری مسئولین تلخ میشود.
حلوا ارده شهر یزد به ویژه شهرستان اردکان یکی از همین شیرینیجات سنتی یزد است که طعم شیرین و کیفیت ساخت آن را نمیتوان با هیچ کجای دیگر مقایسه کرد.
سوغاتی که ساخت آن مانند تمام کارهای تولیدی با سختی و مشکلات فراوان روبهرو است ولی توجه به این قشر از تولیدکنندگان و حمایت واقعی از آنان میتواند نور امیدی در معرفی بیشتر صنعت حلوا اردهسازی یزد در کشور, منطقه و جهان باشد.
واحدهایی که آنها هم این روزها به واسطه شیوع کرونا و کاهش چشم گیر تعداد گردشگران، با خسارت های فراوانی روبرو شده اند و وعده های مسئولان برای رفع مشکلاتشان هم چندان به بار ننشسته است.
مشکلات فراوانی که این صنف مهم استان با آن روبرو است خبرنگار تسنیم را بر آن داشت تا به گفتوگو و مصاحبه با یکی از تولیدکنندگان به نام حلوا ارده یزد بپردازد.
علی محمد آب حیات در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در یزد با اشاره به سابقه طولانی حلوا اردهسازی در یزد اظهار داشت: کار تولیدی زحمتهای زیادی دارد به ویژه تولید مواد غذایی که با جان مردم سر و کار دارد.
وی گفت: تولید محصولات حلوا ارده قدمت 400 ساله در ایران دارد و ابتدا در شهرهای قزوین و اصفهان و بعدها به یزد وارد شد.
این تولیدکننده یزدی بیان کرد: دغدغه زنده نگه داشتن شغل آبا و اجدادی او را به فعالیت بیشتر در این زمینه سوق داده و با تبدیل کردن کارگاه کوچکشان به کارخانه صنعتی و مدرنیزه به یکی از بزرگترین تولیدکنندهای صنعت حلوا اردهسازی و محصولات کنجدی تبدیل شده است.
وی از تلاش 6 ساله خود برای راهاندازی این واحد صنعتیِ مدرن و تولید محصولات با کیفیتتر گفت و افزود: در مسیر تولید هیچ حمایتی از تولید کننده نمیشود; برای مثال راهاندازی این واحد مدرنیزه نیاز به تسهیلات و حمایتهای ویژه دولت دارد, افزایش قیمت مواد اولیه و گردش مالی به دلیل تورم, فرمولهای مالیاتی را به همان اندازه بالا برده و این امر قدرت مالی تولید کننده برای پرداخت بدهیها را از بین برده است.
این تولیدکننده یزدی افزایش مساعدتهای بانکی و حمایتهای مسئولین از واحدهای تولیدی را ضروری دانست و بیان کرد: بدون شک نتیجه حمایتهای مسئولین به اشتغالزائی بیشتر و فعالیت گستردهتر در زمینه صادرات منجر میشود چرا که یزد پتانسیل تبدیل به قطب تولید حلوا ارده در منطقه خاورمیانه و و کل جهان را دارد.
وی ادامه داد: باوجود کیفیت بسیار بالای محصولات حلوا ارده و کنجدی یزد; بازار صادرات این محصولات در اختیار کشورهای چین و ترکیه است، این درحالی است که کشورهای آمریکایی و اروپایی تمایل بیشتری به خرید محصولات کنجدی ایران دارند و کیفیت تولیدات حلوا ارده یزد نشان داده که در صورت حمایت مسئولین توانایی کسب بازارهای جهانی را دارد .
وقتی میشنویم که چین یا ترکیه بازار حلوا ارده جهان را در دست دارند ولی کیفیت تولیدات آنان به اندازه ایران نیست, وقتی میشنویم کشورهای اروپائی و آمریکائی خواستار محصولات کنجدی و حلوا ارده ای ایران هستند, وقتی میبینیم تولیدکنندگان داخلی در تلاش هستند تا با صنعتی کردن چرخه تولید حلوا ارده استان, کیفیت تولید انواع محصولات حلوا اردهای و کنجدی را بهبود ببخشند ولی با مشکلات عدیدهای مواجه میشوند که آنان را از ادامه راه باز میدارد یا روند کارشان را از مسیر اصلی دور نگه میدارد.
وقتی میبینیم راه حل این مشکلات کلاف سردرگمی نیست که نتواند باز شود و وقتی میبینیم که سرنخ این کلاف در دست مسئولین است که آگاه به این مشکلات هستند و راه حل آنها تنها عمل به وعدهها و حمایت از تولیدکنندگان است, تنها جای سؤال باقی میماند که چرا مسئولین از واحدهای تولیدی ای که پتانسیل بالایی در اشتغالزایی و صادرات دارند حمایت نمیکنند؟
انتهای پیام/785/ش