گلایه‌ مردم رشت از کمبود تجهیزات کنترل ترافیک در شهر+ فیلم


گلایه‌ مردم رشت از کمبود تجهیزات کنترل ترافیک در شهر+ فیلم

گروه استان‌ها- شهروندان و رانندگان رشتی از کمبود تجهیزات هوشمند و عدم ساماندهی ایستگاه‌های تاکسی و ساماندهی خودروهای مسافربَر شخصی گلایه دارند.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از  رشت، برای داشتن زندگی شهری سالم‌تر استفاده از دانش ارتباطات و فناوری اطلاعات امری گریزناپذیر است چراکه جامعه جهانی به‌سمت شهرهای هوشمند در حرکت است و در چنین شهری به مسائل مختلف شهری براساس ارتباط، تبادل اطلاعات و بهینه‌سازی فرآیندهای مدیریت شهری پرداخته می‌شود.

با ورود جوامع به دنیای فناوری اطلاعات و ارتباطات، ابزار کنترلی پلیس راهنمایی و رانندگی هم تغییر یافته است و امروزه نصب دوربین‌های نظارتی یکی از همین فناوری‌های نوین محسوب می‌شود.

همچنین به دلیل آنکه حضور پلیس راهنمایی و رانندگی در تمام نقاط امکانپذیر نیست لذا برخی رانندگان با پیش‌بینی این امر از قوانین سرپیچی می‌کنند از این‌‌رو پلیس با استفاده از بستر فناوری اطلاعات، ارتباطات و ظرفیت دوربین‌ها می‌تواند بهتر در جهت کاهش تخلفات و برقراری نظم نقش‌آفرین باشد.

دوربین‌های نظارتی یکی از فناوری‌ها است و با نصب این دوربین‌ها، امنیت افزایش پیدا می‌کند و از وقوع
تخلفات جلوگیری می‌شود و متخلفان نیز به‌سرعت شناسایی می‌شوند و از سوی دیگر باعث می‌شود شهروندان در مکان‌های مختلف احساس امنیت کنند و متخلفان کمتر در چنین مکان‌ها‌یی مرتکب تخلف شوند.

البته شهروندان رشتی خواسته و مطالبات به‌حقی دارند و یکی از مطالبات آن‌ها در کنار هوشمندسازی شهر، ساماندهی ایستگاه‌های تاکسی و ساماندهی خودروهای مسافربَر شخصی است که گاهاً در ایستگاه‌های تاکسی مستقر می‌شوند و جلوی چشم رانندگان تاکسی، مسافران سوار خودروهای شخصی می‌شوند.

یکی از رانندگان تاکسی در مقابل دوربین خبرگزاری تسنیم ضمن بیان مطالبات خود اظهار داشت: بعضاً شاهد هستیم که خودروهای مسافربَر شخصی در ایستگاه تاکسی پارک می‌کنند و ما جای پارک نداریم؛ وقتی لاین و محدوده برای پارک تاکسی تعریف نشده، ما باید کجا پارک کنیم؟

یکی دیگر از همشهریان با اشاره به مزایای دوربین‌های ثبت تخلف در شهر گفت: این دوربین‌ها سبب کاهش حجم ترافیک و کاهش تخلفات می‌شود به‌طور مثال اگر خودرویی در خیابان به سرقت برود این دوربین‌ها تصاویر سارق را ثبت می‌کنند و بسیار خوب هستند بنابراین افزایش تعداد این دوربین‌ها به‌نفع شهر است.

وی به گلایه‌های برخی رانندگان از ثبت تخلفات و تعداد جرایم رانندگی اشاره و بیان کرد: شخصی که مرتکب تخلف می‌شود نباید انتظار نادیده گرفتن تخلفش را داشته باشد بنابراین همه باید قانونمند باشیم و به حقوق یکدیگر احترام بگذاریم.

یکی دیگر از رانندگان گیلانی با اشاره به اثرگذاری دوربین‌های ثبت تخلف در کاهش ترافیک، کاهش نزاع و میزان تصادفات افزود: خودروهای مسافربَر شخصی گاهاً در ایستگاه تاکسی توقف می‌کنند و رانندگان تاکسی که می‌بایست در ایستگاه خود مستقر باشند به‌ناچار بالاتر از ایستگاه توقف می‌کنند و همین اقدام باعث می‌شود که مورد جریمه قرار بگیرند.

یکی از همشهریان با اشاره به طرح محدودیت‌های شبانه خاطرنشان کرد: جزئیات این طرح‌ و ساعت عدم تردد بارها توسط رسانه‌ها اعلام شده است بنابراین شخص راننده دیگر خودش باید بداند که از ساعت 21 تردد ممنوع است و دوربین‌ها تخلفش را ثبت می‌کنند و نباید تردد داشته باشد.

یکی از همشهریان گفت: در کنار فعال بودن دوربین‌ها باید امکانات شهری نیز برای رفاه حال رانندگان فراهم شود و تنها فعال‌سازی دوربین‌ها ملاک نیست بلکه باید ایستگاه‌های تاکسی هم ساماندهی شوند.

رئیس پلیس راهور استان گیلان نیز در مقابل دوربین تسنیم با اشاره به اینکه مرکز استان گیلان به‌شدت از نبود تجهیزات IT و هوشمند رنج می‌برد اظهار داشت: مردم گیلان در حوزه فرهنگ رانندگی و نحوه رانندگی حرف برای گفتن دارند و رانندگانی قانونمند هستند بنابراین نبودِ تجهیزات هوشمند در مرکز استان شایسته این مردم نیست.

سرهنگ امیر طالبی با بیان اینکه بسیاری از چراغ‌های راهنمایی موجود در تقاطع‌های شهر مربوط به دهه 60 است گفت: این چراغ‌ها متاسفانه چشمی الکترونیکی ندارند تا به‌طور خودکار زمان سبز و قرمز را تنظیم کنند و همکاران ما هنوز در پایانِ شیفت خود به صندوق آن مراجعه و دکمه را می‌زنند و اگر یک شب یادشان برود که انجام دهند مردم پشت چراغ قرمز می‌مانند.

وی افزود: خوشبختانه شهردار رشت توجه ویژه‌ای به هوشمندسازی شهر داشته و در این حوزه با پیمانکار نیز قرارداد منعقد کردند تا چراغ‌های حساس و مهم شهرمان را به چراغ‌های هوشمند تجهیز کنند و با وجود تلاش‌های خوب انجام شده فعلاً فقط 3 دوربین ثبت تخلف در شهر رشت داریم.

رئیس پلیس راهور استان گیلان با اشاره به ضرورت جانمایی، نصب و تجهیز دوربین‌ها در 77 نقطه شهر خاطرنشان کرد: امید داریم به زودی این دوربین‌ها به چرخه هوشمندسازی شهر متصل شوند.

طالبی با بیان اینکه دوران حضور فیزیکی پلیس در شهرهای مدرن و پیشرفته گذشته است گفت: تعداد نیروهای ما به‌حدی نیست که بتوانیم در هر نقطه‌ از شهر حضور پیدا کنیم و موظف هستیم در حاشیه چند کیلومتری شهرها مشکلات مردم را به حداقل برسانیم.

رئیس پلیس راهور استان گیلان ابراز داشت: هم‌اکنون در 2 حوزه عابر پیاده و موتورسیکلت‌ها با بیشترین تصادفات مواجه هستیم و تمرکزمان باید روی این حوزه‌ها باشد و اگر تجهیزات هوشمند به کمک پلیس نباید در انجام وظایف‌مان با مشکل روبه‌رو خواهیم شد.

طالبی با بیان اینکه متولیان امر و مجموعه شهرداری در حال تلاش برای هوشمندسازی شهر هستند افزود: تسریع اقدامات و تلاش‌ها از جمله مطالبات همشهریان است.

وی با اشاره به اجرای طرح محدودیت‌های شبانه از آذرماه سال 99 تاکنون خاطرنشان کرد: با تعداد نیروی اندک و حداقل امکانات سازمانی نمی‌توان کرونا را کنترل کرد و اگر از تجهیزات پیشرفته و هوشمند در شهر برخوردار بودیم شاهد این حجم از ترافیک شبانه در شهر رشت و شهرهای استان نبودیم.

طالبی گفت: رویکرد ما قبض جریمه نیست بلکه هدف از بیان مطالبه دوربین ثبت تخلف، افزایش میزان قانونمندی است به‌طور مثال راننده خودروی شخصی در زمان توقف در جایگاه تاکسی‌داران متوجه تخلف خود باشد و فرد قانونمند نباید نگرانی بابت دوربین‌ها داشته باشد.

شهردار رشت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با اشاره به تعداد دوربین‌های ثبت تخلف در شهر رشت اظهار داشت: در حال حاضر 7 دوربین ثبت تخلف در شهر رشت فعال است که با بهره‌برداری از دوربین‌های پروژه فیبر نوری این تعداد به 40 عدد افزایش پیدا می‌کند.

سیدمحمد احمدی از پیش بینی 40 دوربین در 35 ایستگاه شهر خبر داد و بیان کرد: کمبود خدمات الکترونیک در حوزه شهری و هوشمند نبودن شهرهای کشور معضلی است که تقریباً در تمامی شهرها به‌ویژه مراکز استان‌ها به‌دلیل وسعت و جمعیت بیشتر ملموس‌تر است.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات مذکور ناشی از علل مختلف است؛ کمبود قوانین بالادستی قوی به عنوان ضمانت اجرایی هوشمندسازی شهری، کمبود زیرساخت‌های ارتباطی موردنیاز مانند شبکه‌های ارتباطی فیبر نوری، وایرلس و نیز مراکز تجمع داده از جمله مهم‌ترین عوامل است.

شهردار رشت افزود: شهرداری رشت در کنار سایر کلانشهرهای کشور نسبت به تشکیل کمیسیون فناوری اطلاعات و هوشمندسازی شهری اقدام کرده و پیشنهادات و تجربیات کلانشهرهای کشور در قالب مصوبات کمیسیون به رئیس جمهور اعلام و به‌صورت لایحه جهت تدوین قوانین موردنیاز بهره‌برداری شود.

احمدی با بیان اینکه شهرداری رشت در حوزه زیرساخت شهری در طول امسال بیش از 100 کیلومتر زیرساخت شبکه فیبر نوری جهت پیاده‌سازی خدمات الکترونیک اجرایی کرده است تصریح کرد: در فازهای بعدی این میزان تا 160 کیلومتر افزایش خواهد یافت.

به گزارش تسنیم، در کنار هوشمندسازی شهر، استفاده از روش پاداش و تشویق رانندگان قانونمند و ایجاد رقابت بین شهروندان شهرها از نظر کاهش میزان تخلفات راهنمایی و رانندگی از جمله پیشنهاداتی است که در این حوزه ارائه می‌شود.

انتهای پیام/612/ ع

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
مادیران
triboon