پردیس‌های سینمایی نورچشمی شده‌اند/ مدیران سینماهای قدیمی سالن را احیا کنند

پردیس‌های سینمایی نورچشمی شده‌اند/ مدیران سینماهای قدیمی سالن را احیا کنند

دو مدیر سینما سپیده و آستارا درخصوص مشکلات سینماهای تک‌سالنه و قدیمی که در سال گذشته تعطیل شدند و یا تغییر کاربری دادند، نظرات متفاوتی را نسبت به یکدیگر بیان کردند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم در سالی که گذشت به علت مشکلات اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا و همینطور عدم چاره اندیشی‌ مدیران سینمایی کشور، برخی از سینماهای قدیمی و تک سالنه کشور بسته شدند و یا تغییر کاربری دادند.

این رویه عملاً باعث از دست رفتن بخشی از حافظه هنری و فرهنگی شهر تهران و همینطور دیگر شهرهای کشور می‌شود و قاعدتاً برای جلوگیری از این معضل باید مدیران فرهنگی و هنری وارد عمل شوند.

در این خصوص نظر و دیدگاه‌های مدیران سینما و همینطور تهیه‌کنندگان به عنوان صاحبان آثار که در واقع تولیدات آنان به عنوان محصولات فرهنگی چراغ سینماها را روشن نگه می‌دارد اهمیت دارد.

نیک آئین مدیر سینما سپیده با اشاره به اینکه قبل از هر چیز باتوجه به اینکه ویروس کرونا هنوز ریشه‌کن نشده است و مشاغلی مانند سینما را تحت الشعاع خود قرار داده، باید به فکر انتقال سینما به گروه دو شغلی باشیم. چیزی که اخیراً مدیران سینما درباره آن صحبت کردند و قرار بود که اتفاقاتی بیافتد اما هنوز خبری نشده است.

سینما شغل پرخطری نیست و برای همین باید از مشاغل پرخطر خارج شود.

وی در ادامه بیان کرد که البته باید سینماهای تک سالنه نیز تغییرات اساسی در خود به وجود آورند. در حال حاضر بسیاری از این سینماها پارکینگ ندارند و از امکانات رفاهی لازم برای اینکه یک خانواده ساعاتی را برای اوقات فراغت در آنجا سپری کند ندارد. مردم حق دارند که از سالن سینمای خوب و با امکانات مناسب بهره‌مند باشند.

البته ایجاد شرایط برای تغییرات بدون کمک مدیران فرهنگی و سینمایی ممکن نخواهد بود و باید برای بروزرسانی و تسهیل در امور کمک های لازم صورت گیرد.

این مدیر سینما در بخش دیگری با نقد قوانین سینمایی گفت در حال حاضر گویا بیشتر قوانین ناظر به ارتقای سینماهای پردیس‌ها است و سینماهای زیر 5 سالن چندان اهمیت ندارند.

بدون شک اکران خوب مستلزم فیلم‌های خوب و جذاب و مخاطب پسند است. اما تا زمانی که مردم به طور کامل و گسترده نمی‌دانند که سینماها باز است، مباحث دیگر در اولویت‌های بعدی قرار می‌گیرد. این مسئله نشان می‌دهد که تبلیغات لازم برای سینماها صورت نگرفته است. باید صداوسیما و شهرداری برای احیای سینما کمک کنند و تنها نباید از خود سازمان سینمایی انتظار داشت.

اما در هر حال سینمای ایران کلا ضدژانر شده است و در سبد مخاطب تنها دو گونه اجتماعی و کمدی قرار دارند. این نکته باعث ریزش مخاطب می‌شود و در نتیجه تنها 10 درصد مردم ما به سینما می‌آیند.

سید جمال ساداتیان تهیه‌کننده و سینمادار نیز در گفت‌وگوی خود با خبرنگار تسنیم رویه دیگری داشت. او معتقد بود که برای مراقبت از سینماهای قدیمی و تک‌سالنه در وهله اول این خود سینماداران هستند که باید نگران سینمای خود باشند و با بروزرسانی آن از فرسودگی آن جلوگیری کنند.

این تهیه‌کننده سینما گفت که در دنیای امروز تمرکزگرایی از مولفه‌های مهم زندگی اجتماعی و شهری شده است و مردم با حضور در پردیس‌ها و مراکز تجاری هم به سینما می‌روند تا در کنارش از خدمات دیگر بهره‌مند شوند. همین شیوه باعث شده است تا سینماهای بزرگ و پردیس‌ها بیشتر مورد توجه قرار بگیرند.

وی ادامه داد که در حال حاضر برخی از سینماهای ما مانند 40 سال قبل است و تغییر زیادی نکرده است. صوت و تصویر آنها مشکل دارد و شرایط خوبی برای تماشای فیلم در آنها حاکم نیست.

زمانی این سینماها مرکز تفرج و گردش و تفریح مردم بود اما الان شرایط به گونه دیگری حاکم شده است. در حال حاضر چند درصد مردم حاضرند برای تماشای فیلم به سینماهای لاله‌زار یا انقلاب بروند؟

مدیر سینما آستارا اضافه کرد که منطقه غرب شهر تهران از نظر برخورداری از سینما در شرایط بهتری به سر می‌برد اما باید مناطق شرقی تهران نیز از سینماهای خوب و بروز برخورار شوند.

وی چاره مشکل سینماهای شهر تهران را حضور سرمایه‌گذارانی که به حوزه فرهنگ و هنر علاقه‌مند هستند عنوان و بیان کرد  که باید مدیران سینماهای قدیمی در ارتباط با دولت هم اندیشی کنند تا بتوانند برای احیای سینمای خود کاری کنند.

این وظیفه دولت است که آرامش را به سینما بازگرداند و باید شرایط را به گونه‌ای فراهم کند که مردم به سینماها بازگردند.

در پایان وی مهم‌ترین وظیفه مدیر آینده سینمایی کشور را زمینه‌سازی برای ساخت فیلم‌های خوب و کاهش موانع برای ساخت آن را عنوان کرد.

بنابراین مدیران سینمایی چه مسئولینی که تا انتهای دولت مشغول‌اند و چه مدیران بعدی باید در نظر داشته باشند که برای بهبود سینمای ایران و بازگرداندن رونق به آن باید از یک برنامه‌ریزی جامع برخوردار باشند که تمام چرخه‌های آن را اعم از تولید، اکران، تبلیغات و... در بر داشته باشد.

همینطور احیای سینماهای تک سالنه و قدیمی مستلزم همکاری و همفکری میان سینمادران با دولت و حمایت از آنان است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
همراه اول
رازی
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
پاکسان
triboon
گوشتیران
رایتل
مادیران